A Milli Takým Teknik Direktörü Guus Hiddink, “Kaç puan hesaplýyorsunuz?” sorusuna, “30” yanýtýný verdi, ardýndan da þaka yaptýðýný söyleyerek, “Gruplardan birinciler ve en iyi ikinciler çýkýyor. Bizim hedefimiz birinci olarak ayrýlmak” ifadesini kullandý
2012 Avrupa Futbol Þampiyonasý elemelerinde Kazakistan’ýn ardýndan Belçika’yý da geçen A Milli Takýmý’nýn Teknik Direktörü Guus Hiddink, zirveyi hedeflediklerini belirtti.
Bazý þanssýzlýklara raðmen güzel bir galibiyet aldýklarýný söyleyen Hollandalý çalýþtýrýcý, “Buna raðmen þanssýzlýklarý yenerek kazanmasýný bildik. Doðru yerde, doðru markajlarý yapamadýk. Devre arasýnda bazý þeyleri konuþtuk, ikinci yarýda golleri bulduk. 1-1 ve hatta 2-2 olduðunda bile oyuncularýmýzýn kazanmak için ortaya koyduðu mücadele iyiydi” diye konuþtu.
Hiddink, ikinci yarýda Semih deðiþikliðinin takýmý da deðiþtirdiði yönündeki yoruma ise þu yanýtý verdi:
‘’Kafayla yediðimiz gol salakça bir goldü. Ancak yine de skoru tekrar deðiþtirebildik. Kadro ile ilgili konuþtuðumda ilk 11’i konuþmuyorum, alternatifleri de düþünüyorum. Antrenmanlarda bunlarý konuþtuk, geriye düþtüðümüzde neler yapabiliriz bunlarý çalýþtýk. Yedek oyuncularýmýzý da deðerlendiriyoruz. Deðiþiklikleri de bu yüzden yaptýk.’’

‘Ýlginç olacak’
Ay-yýldýzlý ekibin patronu, “Bundan sonra ne olur?” sorusuna ise, ‘’Biz mutluyuz, hedefimize ulaþtýk, Belçika’ya karþý karnemizin zayýf olduðunu biliyorduk, bunu deðerlendirdik. Belçika açýsýndan bakacak olursak, iki maç kaybettiler ve biz onlara 6 puan fark attýk. Gelecek ay Almanya ile oynayacaðýmýz maç ise çok ilginç olacak’’ yanýtýný verdi.
Belçika Teknik Direktörü Georges Leekens’in þanslý olduklarý yorumuna, “Ben Leekens gibi düþünmüyorum. Onlara iki þans verdik ve iki gol buldular” diye karþýlýk veren Hiddink, “Kaç puan hesaplýyorsunuz?” sorusuna, “30” yanýtýný verdi, ardýndan da þaka yaptýðýný söyleyerek, “Hesaplar yapmýyorum. Gruplardan birinciler ve en iyi ikinciler çýkýyor. Bizim hedefimiz birinci olarak ayrýlmak” diye konuþtu.