Nurgül Yeþilçay, "Asmalýk Konak"taki eski rol akradaþý hakkýnda çok sert konuþtu...

Cengiz Semercioðlu/HÜRRÝYET

Nurgül Yeþilçay: Özcan Deniz’in iþ ahlaký yok

Özcan Deniz’in “Ya Sonra” filminde oynamasý için Nurgül Yeþilçay’a teklif götürdüðünü, Nurgül’ün 750 bin lira istediðini, Özcan’ýn da buna çok bozulduðunu yazmýþtým...

Cumartesi akþamý Nurgül Yeþilçay aradý. Nejat Ýþler’le birlikte oynadýðý “Çýnar Aðacý” filminin setinden henüz çýkmýþtý, belli ki Özcan’a çok kýzgýndý... “Ýþin aslýný benden dinle” diyerek baþladý anlatmaya:

Aylarca ýsrar etti
Özcan Deniz’e onunla birlikte oynamayacaðýmý baþýndan beri söyledim. “Asmalý Konak dönemi geçti gitti, býrak orada kalsýn. O günleri yeniden yaratma çabasýna girmeyelim” dedim. Filmin hikayesini ve önerdiði karakteri de beðenmedim, buna raðmen aylarca oynamam konusunda ýsrar etti.

600 bin lira istedim
Ben de “Ýnanmadýðým bir projede oynayacaksam para için yaparým” dedim ve 600 bin lira istedim. Bu rakamý veremeyeceðini biliyordum, kabul etmesin ve iþ yatsýn diye söyledim. Çünkü benim için sinema çok önemli. Oynayacaksam, yönetmen filmlerinde oynamayý tercih ederim. Bugüne kadar da hep öyle yaptým.

Yönetmen deðil þarkýcý
Beni ikna etmek için filmi Ali Taner Baltacý’nýn yöneteceðini söyledi. “Senaryo Murat Gürvardar’ýn” dedi. Meðer kendi yazýp kendi yönetecekmiþ, sonradan öðrendim... Özcan yönetmen deðil ki, þarkýcý. Nasýl film çekecek? Ben onun yöneteceðini bilsem, görüþmezdim bile kendisiyle.
Daha sonra “Türkiye’de kendimi teslim edecek yönetmen bulamýyorum” diyerek açýkladý durumu. Bu yüzden kendi yönetecekmiþ.

Her yerde adýmý kullandý
Projeyi kabul etmememe raðmen, sponsorlarla görüþüp benim oynayacaðýmý söyledi. Bir inþaat firmasýndan 3 milyona yakýn para istemiþ. “Bütçe neden bu kadar yüksek” diye sorulunca da, “Nurgül oynamak için 1 milyon lira ve bir daire istiyor” yanýtýný vermiþ. Oynamayacaðým bir filmde adýmý kullanarak iþ yapmaya kalktý...

Ýþ ahlaký sýfýr
Bunlarýn hepsini daha sonra söz konusu firmalardan öðrendim. Özcan Deniz iþ ahlaký sýfýr olan biri...
Bunu bir kez daha gördüm. Bundan sonra Özcan’la hayatým boyunca yan yana gelmem, bir projede yer almam.