Sektörün tamamýný kontrol eden 5 þirket dev bir eðitim projesini hayata geçirecek. Eðitilemeyene sektörün çýkýþ kapýsý gösterilecek
Ýstanbul'da zaman zaman eleþtirilere neden olan eðitimsiz, trafik kurallarýna uymayan iþletmeci, þoför, muavin vs. sorunlarýna özel halk otobüsçüleri neþter vurmaya hazýrlanýyor. Özel halk otobüsçüleri bir zaman diliminde ÝETT’nin de önemli desteði ile dev bir eðitim programýný hayata geçirecek. Yine de eðitilemeyen kiþilere sektörün kapasý tamamen kapatýlacak.

ÖNCE ÝÞLETMECÝLERE EÐÝTÝM
Bu program kapsamýnda öncelikle araç sahibi iþleticiler, iþletme ve halkla iliþkiler konularýnda eðitime tabi tutulacak, daha sonra ise sahada çalýþan tüm personel, toplu taþýma iþletmeciliði, halkla iliþkiler, trafik kurallarý konularýnda periyodik eðitime alýnacak.

HATADA ISRAR EDEN, CAMÝADAN UZAKLAÞTIRILACAK
Yürütülecek olan bu “Sürekli Hizmetiçi eðitim” çalýþmasýnýn beraberinde personel envanteri ve izleme çalýþmasý da yürütülecek ve personel günlük olarak izlenecek. Kademeli ceza isteminin de uygulanacaðý bu sistemde, sürekli olumsuz davranýþ sergileyen ve hata yapan kiþiler, sadece çalýþtýðý þirketten ve araçtan deðil, özel halk otobüsü camiasýndan uzaklaþtýrýlacak...

UZUN BÝR ÇALIÞMANIN ÜRÜNÜ
Büyükþehir ve ÝETT’nin sýcak bakýp desteklediði eðitim projesi ile ilgili bilgi veren TÖHOB ve Oda Baþkaný Ýsmail Yüksel, þunlarý söyledi: “Beþ þirket olarak uzun süredir bu proje üzerinde çalýþýyoruz. Profesyonel kadromuz, uzmanlarýn da görüþlerini alarak bir çerçeve çizdi. Bunu bir proje haline getirip, ÝETT ile görüþtük. Sayýn Genel Müdür de olur verdi
ve destekleyeceklerini bizlere ifade etti...”

BÝR SONRAKÝ ADIM: OKULLU PERSONEL
Konuyla ilgili olarak yetkililerden Haberturk.com’a yapýlan açýklamada amacýn sadece özel halk otobüslerinde iþleyecek olan bir eðitim kalýbý oluþturmak ve bir adým ötesinde özel halk otobüslerine yetiþmiþ personel saðlayan bir eðitim programýyla anlaþmak olduðu belirtildi.

Bu konuda uzlaþmaya varan 5 þirket Ýstanbul'daki özel halk ototbüslerinin tamamýný temsil ediyor ve 3000'e yakýn özel halk otobüsünün kontrolünü elinde bulunduruyor.

HABERTURK