BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Bayoğlu, Ramazan’dan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanılması gerektiğini söyledi. Bayoğlu, bayramda kalorisi yüksek olan tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi ve fazla tatlı verilmemesi gerektiğini bildirdi. Bayramda tüketilen tatlı ve çikolatanın fazla tüketiminin mide yanmasına ve bağırsakların bozulmasına sebep olabileceğini ifade ederek, “Özellikle diyabet, yüksek tansiyon, mide ve barsak rahatsızlıkları olanlarla yaşlılar daha çok risk altında oldukları için fazla tatlı tüketiminden kaçınmalıdır. Ramazan’dan sonra yeme alışkanlığının normale dönmesi için güne mutlaka kahvaltı yaparak başlanılmalı ve az miktarda 3 öğün yemek gerekiyor” dedi.

Oruçtan sonra normal beslenme düzenine geçerken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Bayoğlu, kahvaltıda kızartma, sucuk, salam gibi yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini, peynir, yumurta, domates, salatalık gibi yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti.