Nilgün Erkmen’i sokak ortasýnda benzin döküp yakarak ölümüne neden olan Osman Karakuþ olay yerindeki tatbikatta vahþeti anlattý.

Çorum’da aþkýna karþýlýk vermeyen 16 yaþýndaki Nilgün Erkmen’i sokak ortasýnda benzin döküp yakarak ölümüne neden olmak suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ ömür boyu hapis cezasý istemiyle tutuklu yargýlanan 19 yaþýndaki Osman Karakuþ olay yerindeki tatbikatta vahþeti anlattý.

“Konuþmaya baþladýðýmýzda tartýþtýk. ‘Seni yakarým’ dedim. ‘Yakamazsýn’ deyip benimle inatlaþýnca yaktým” diyen Karakuþ’un rahat tavýrlarý dikkat çekti.

Olay geçen Mayýs ayýnda meydana geldi. Ýþsiz olan Osman Karakuþ, Mehmetçik Lisesi 1’nci sýnýf öðrencisi Nilgün Erkmen’e arkadaþlýk teklif etti. Ancak genç kýz, bu teklifi kabul etmedi. Bir gün sonra okula giden Erkmen’in önünü kesen Karakuþ, yanýnda getirdiði pet þiþe içindeki benzini liseli kýzýn üzerine dökerek ateþe verdi. Sokak ortasýnda alevler içinde kalan Nilgün Erkmen’e çevredekiler müdahale etti. Aðýr yaralanan Erkmen, çaðrýlan ambulansla Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldýrýldý. Ardýndan sevk edildiði Samsun Mehmet Aydýn Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’nde yaþamýný yitirdi.

‘Canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ ömür boyu hapis cezasý istemiyle hakkýnda dava açýlan Osman Karakuþ’un yargýlanmasýna geçen haziran ayýnda Çorum Aðýr Ceza Mahkemesi’nde baþlandý. Geçen ay duruþmada Cumhuriyet Savcýsý Hakan Ceran’ýn isteði ile mahkeme heyeti, Osman Karakuþ’un genç kýzýn kolundan tutup sakin bir yere sürüklediði yönündeki tanýk ifadelerinin de yer almasý nedeniyle, ‘hürriyeti yoksun kýlma’ suçunun oluþup oluþmadýðýnýn tespiti için keþif yapýlmasýna karar verdi.

RAHAT TAVIRLARLA VAHÞETÝ ANLATTI
Bugün olayýn gerçekleþtirildiði Buharaevler Mahallesi Garantievler Sokak üzerinde keþif yapýldý. Keþif alanýna Çorum L Tipi Kapalý Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Karakuþ getirildi. Aðýr Ceza Mahkemesi Baþkaný Hüseyin Turgut Bayraktar ve mahkeme heyetine olay gününü tekrar anlatan Karakuþ, kýzýn üstüne benzin döktüðü ve ateþe verdiði yeri gösterdi. Keþif sýrasýnda rahat tavýrlarý ile dikkat çeken Karakuþ’un zaman zaman tebessüm etmesi dikkat çekti.

‘BENÝMLE ÝNATLAÞTI YAKTIM’
Keþif alanýnda dinlenen tanýk, Osman Karakuþ’un genç kýzýn kolundan tutarak zorla sürüklemeye çalýþtýðýný, ardýndan da benzini döküp yaktýðýný söyledi. Tanýk ifadesini kabul etmeyen Karakuþ ise,“"Ben onu zorla götürmedim. Konuþmak istedi. Orada buluþtuk. Hiçbir zorlamam olmadý” dedi. Yanýnda getirdiði benzini arkadaþýnýn motosikleti için aldýðýný öne süren Karakuþ, “Benzini arkadaþýmýn motosikleti için almýþtým. Konuþmaya baþladýðýmýzda tartýþtýk. ‘Seni yakarým’ dedim. ‘Yakamazsýn’ deyip benimle inatlaþýnca yaktým” diye konuþtu.

GENÇ KIZI 5- 6 METRE SÜRÜKLEMÝÞ
Tanýk ifadesinden yola çýkan mahkeme heyeti, olay yerinde yapýlan ölçümde genç kýzýn Osman Karakuþ tarafýndan yaklaþýk 5- 6 metre sürüklendiði ve daha sonra yakýldýðýný tespit etti. Çevre apartmanlarda oturanlar, çocuklarý ile balkonlara çýkarak keþifi meraklý gözlerle izledi. Ölçümlerin yapýlmasý ve ifadelerin alýnmasýnýn ardýndan Osman Karakuþ tekrar tutuklu bulunduðu Çorum L Tipi Kapalý Cezaevi’ne gönderildi.

DHA