Bayýndýrlýk ve Ýskan Bakaný Demir, “Tapu ile ilgili kim, ‘rüþvet verdim’ diyorsa, parasýný baþkasýna kaptýrmýþtýr, tapu ve sicilde rüþvet olayý þu anda yoktur” dedi.
Demir, Tapu ve Kadastro Ýþletim ve Performans Sistemi incelemesinde bulunmak üzere Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüðünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Abdullah Burak Keser ve diðer ilgililerin karþýladýðý Bakan Demir, sistem ile ilgili iþlem gerçekleþtiren vatandaþlarýn görüþlerini aldý.
ÞEFFAF HALE GELDÝ
Yaptýðý incelemelerin ardýndan Demir, sistem hakkýnda bilgi vererek, þunlarý söyledi: “Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüðü’nün olduðu binada kadastro ve sicil müdürlüklerimizdeki baþvuru ve iþlem þeklini inceliyoruz. Yeni düzenleme ile yapýlan baþvuru ve inceleme süreçleri daha þeffaf hale getirildi. Vatandaþ sabah gelerek müracaat ediyor, kendisine verilen numara gönderiliyor, iþlemin bittiðinin ifade edildiði bir sms mesajý ile bilgilendirilip, yeniden kuruma davet ediliyor. Ýmza için çaðrýlýyor. Vatandaþ dýþarýda olduðu sýrada, bankaya yatýrmasý gereken harç veya döner sermaye ücreti hatýrlatmasý da yine sms mesajý ile saðlanýyor. Bizim burada, vatandaþýn yapmýþ olduðu bu ödemeler ekranlarýmýza otomatik olarak düþüyor. Vatandaþ sadece imza için buraya geliyor. Çok az olumsuzluk yaþanýyor. Vatandaþlarýn rahat edebilmesi için, oturma salonlarý, ücretsiz fotokopi ve çay servisi alanlarý oluþturduk” dedi.
RÜÞVET ARTIK YOK
Demir, þöyle devam etti: “Yüzde 16’lýk kýsýmýn bir bölümünde bahþiþ, rüþvet adý altýnda rol oynayanlar bulunuyordu. Aracýlar da bu yüzde 16’lýk bölümde yer alýyorlardý. Bu düzenleme, aracý kurum yada kiþileri artýk devre dýþý býraktý. Vatandaþlar direkt muhataplarý ile iþlerini yürütüyorlar. Tapu ile ilgili kim, ‘rüþvet verdim’ diyorsa, parasýný baþkasýna kaptýrmýþtýr. Tapu ve sicilde rüþvet olayý þuanda yoktur. Bu durumu tamamen ortadan kaldýrdýk.”

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri