Dünya Güreþ Þampiyonasý'nda Grekoromen Milli Takýmý'ndan Selçuk Çebi, Ermeni Rakibini Yenerek Altýn Madalya Kazandý.
Rusya'nýn baþkenti Moskova'da devam eden Dünya Güreþ Þampiyonasý'nda Grekoromen Milli Takýmý'ndan Selçuk Çebi, final karþýlaþmasýnda Ermeni rakibi Arsen Julfalakyan'ý sayý ile yenerek altýn madalya kazandý.

74 kiloda mücadele eden geçen yýlýn dünya þampiyonu Selçuk Çebi, ilk turu maç yapmadan geçti. Ýkinci turda Dominik Cumhuriyeti'nden Mota Brea ile karþýlaþan Selçuk Çebi, zayýf rakibi karþýsýnda zorlanmadan 2-0 (2-0/1-0) galip geldi. Üçüncü turda Azerbaycan'dan Rafig Hüseynov ile mücadele eden Çebi, ilk periyotu 1-0 kaybetmesine karþýn, ikinci ve üçüncü periyotta ayný skorla üstünlük saðladý ve minderden 2-1 galip ayrýlarak çeyrek finalist oldu.

Çeyrek finalde Hýrvat Neven Zugaj karþýsýnda 2-1 (0-1/1-0/1-0) galip gelen Selçuk Çebi, yarý finalde Rus Ýmil Sharafetdinov karþýsýnda mükemmel bir güreþ çýkardý ve rakibini adeta minderden sildi. Rus güreþçi karþýsýnda ilk periyodu 8-0, ikinci periyodu da 1-0 alan Çebi, 2-0 galip gelerek finalist oldu.

Selçuk Çebi akþam seansýnda Ermeni Arsen Julfalakyan ile yaptýðý final müsabakasýnda da ilk periyodu 1-0 kaybetmesine karþýn, ikinci ve üçüncü periyotlarý ayný skorla aldý ve zorlu bir mücadelenin ardýndan 2-1 galip gelerek dünya þampiyonluðuna ulaþtý.

Müsabaka sonrasý büyük sevinç yaþayan ve Türk bayraðý ile minderde tur atan Selçuk Çebi, kendisini kutlamak için mindere gelen antrenörü Muttalip Yerlikaya'yý saltoyla yere yuvarladý. Daha sonra milli takýmýn diðer antrenörü Þaban Donat, ayný þekilde Selçuk Çebi'yi saltoyla yere attýktan sonra minder kenarýndaki Türk antrenör ve yöneticiler þampiyon sporcunun üzerine atlayarak müthiþ bir sevinç gösterisi sergilediler.

Selçuk Çebi, final müsabakasýndan sonra yaptýðý açýklamada, ''Türk milletinin Ramazan Bayramý'ný kutluyorum. Halkýmýza çifte bayram yaþattýðým için çok mutluyum. Sevgili eþime ve oðluma buradan selam yolluyorum. Ýkisinin de gözlerinden öpüyorum, bayramlarýný kutluyorum'' dedi.

-TÜRKÝYE TAKIM SIRALAMASINDA ÝKÝNCÝ-

Bu arada Dünya Þampiyonasý'nda grekoromen stil müsabakalarý sona ererken, Türkiye bu stilde takým halinde ikinciliði elde etti.

Evsahibi Rusya, 46 puanla takým þampiyonu olurken, geçen yýlýn þampiyonu Türk Milli Takýmý, 32 puanla ikinci, Azerbaycan 26 puanla üçüncü, Ermenistan da yine 26 puanla 4. sýrayý aldý. Selçuk Çebi'nin 74 kilo finalinde Ermeni güreþçiyi maðlup etmesi, Azerbaycan'ýn da kazandýðý altýn madalya farkýyla takým sýralamasýnda Ermenistan'ýn önüne geçmesini ve kürsüde yer almasýný saðladý. (Anadolu Ajansý)