Galatasaray A.Þ. Genel Müdürü Ebru Köksal, UEFA Asbaþkaný Þenes Erzik ve ezeli rakiplerin de desteði ile Avrupa Birliði'ne giren ilk kadýn yönetici oldu.

Galatasaray, Avrupa Kulüpler Birliði'nin (ECA-European Club Association) yönetim kuruluna girdi. Sarý-kýrmýzýlý kulüpten yapýlan açýklamada, Ýsviçre'nin Cenevre kentinde yapýlan ECA Yýllýk Genel Kurulu'nda, Galatasaray A.Þ. Genel Müdürü Ebru Köksal'ýn ECA Yönetim Kurulu'na seçildiði belirtildi.

Toplam 151 üye kulübün temsilcilerinin katýldýðý toplantýda, ECA Genel Kurulu'nda yönetim kurulunu oluþturan 15 üyenin 11'i için seçimlerin yapýldýðý aktarýlýrken, "Yapýlan seçimlerde, Galatasaray'dan yönetim kuruluna seçilen Ebru Köksal, ECA Yönetim Kurulu üyeliðinin yaný sýra, Kurumsal Ýliþkiler Çalýþma Grubu (Institutional Relations Working Group) Eþ Baþkanlýðý görevini de üstlendi. Köksal bu görevini ECA Baþkaný Karl-Heinz Rummenigge ile birlikte yürütecek" denildi.

Ayrýca, seçimler sonrasýnda genel kurulda bir konuþma yapan ECA Baþkaný Karl-Heinz Rummenigge'nin, bir ilkin gerçekleþtiðini ifade ederek, Avrupa futbol kurullarýnda ilk kez bir kadýnýn yönetime seçildiðini söyleyip, Ebru Köksal'ý tebrik ettiði dile getirildi.