Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: bayram fıkraları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart bayram fıkraları

TİLKİ HER ZAMAN TİLKİ…

Tilki ormanda gezerken bir ağacın dalında asılı bir geyik budu görür.
    Çok açtır ancak yine de şüphelenir bu işten, kontrol etmeye başlar ve bu işte bir anormallik olduğu içine doğar…
    Geyik budu bir iple bombaya bağlıdır. Epeyce uzağa gider ve başını kollarının üzerine koyarak yatıp olup biteni merakla izlemeye başlar. Biraz sonra ağaçların arasından bir kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi…
    Tilkiye sorar “ne yapıyorsun dostum”
    Tilki cevap verir “hiç… Yatıyorum”
    -Burada bir but var
    - …
    —Neden yemedin?
    Tilki sakince cevap verir; “BU GÜN ORUCUM”
    Kurt kendinden emin ; “Ben yiyeyim o zaman…”
    Tilki “Tabii..Buyur afiyet olsun” der.
    Kurt but ‘a uzanır uzanmaz bir patlama, bir feryat… ortalık toz duman..
    Kurt yaralı hareketsiz 10 metre uzakta perişan halde yatarken yerinden doğrulan tilki hafiften budu yemeye baslar.
    Yarı baygın bir şekilde gözünün birini zorla açabilen kurt ; “LAN ŞEREFSİZ HANİ ORUÇTUN ?”
    Tilki pişkin pişkin ; “ilahi kurt kardeş, Biraz önce top patladı duymadın mı ?”

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ERZURUMLULUN İNTİKAMI…

Erzurumlu harmanını kaldırmış, ekinini kurutuyormuş.

Ancak öğleden sonra gökyüzü kararmaya başlamış..İyice telaşlanan Erzurumlu başını yukarı kaldırıp başlamış duaya…

-”Allah’ım, ne olirsen ekinim gurumadan yağmurunu yağdırma! ”

-”Allah’ım, birkaç gün daha yağmurunu yağdırma, ne olirsen” diye dualar edip durmuş.

Ekin kurudu kuruyacak lakin Aksam üzeri, son yarım saatte bir yağmur, bir boran…

Tüm ekini telef olmuş zavallı Erzurumlunun… O hırs, kızgınlıkla evin tolunu tutmuş, ancak eve geldiğinde ne görsün; ahırda eşeğine de yıldırım çarpmamış mı?

Bu olay Erzurumlunun içine öyle oturmuş, ama bir şey de yapamamış pek tabii ki…

Ancak zaman geçmiş, Ramazan ayı gelmiş, çatmış. İntikam hırsıyla, ilk gün niyetlenmiş Erzurumlu.

İftara tam yarım saat kala, bir sigara çıkartıp başlamış tüttürmeye…

İlk nefesini şöyle bir güzelce çekmiş ve kafasını yukarı doğru kaldırmış ve üflemiş… Üfff…

-”Nasıl? İllet oliysen şimdi değil mi?” demiş ve devam etmiş…

-“Var ya … Ölen eşeği de gurbana saymazsam şerefsizim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kimin içi yanıyor

Bir bayram günü nasreddin hoca komşusuna ziyarete gidince komşusu her misafire olduğu gibi hocaya da bal ikram ediyor. bir tepsi içinde gelen koca bir petek baldan her gelen misafir bir iki kaşık alır çekilirmiş. komşusu bakar ki hoca kaşığı daldırdıkça daldırıyor. peteğin yarısına gelmiş daha duracağa da benzemiyor. dayanamayıp:- 'aman hoca fazla yeme yoksa için yanar.' deyince hoca cevabı yapıştırır:- 'kimin içinin yandığını allah

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bayram Namazı
    Temel'in annesi ölmüs. Cenaze namazinda bir kenarda duruyormus. Soranlara;
    -"Pen cenaze namazi kilmasini pilmeyrum" diyormus.
    Bir müddet sonra kayinvalidesi ölmüs.
    Namazda Temel'i en ön sirada görenler;
    -"Hani sen çenaze namazi pilmezdun?" -"Pu çenaze namazu tegil çi, payram namazu..."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bir ramazan günü Nasreddin hoca'nın susuzluktan gözleri afallar.dayanamaz çaktırmadan bir çeşmeye yanaşır.tam suyu içerken bir köylü görmüş hocayı
    -aman hoca günah değil mi bu yaptığın...!
    -yıkıl karşımdan ramazan gider bir daha gelir ama ben gidersem bir daha geri gelemem.ne günahı...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

adamın biri hergün hanımını zorlayarak sahura kaldırıyor yemek hazırlatıp sahur yiyormuş sonrada orucu.birgün beşgün bu böyle sürerken
    -kadın artık dayanamamış ve ;
    ula sende hiç vicdan yokmu orucu tutmuyorsun bana zorla sahur hazırlatıyorsun demiş
    -adam ;oruç farz.sahur yemek sünnet değilmi diye sormuş
    -kadın;evet demiş
    -adam;e hanım farzı yapmıyorsak sünneti demi yapmayalım demiş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Allah'a inanmayan bir adam, bir bahar günü ormanda geziyor ve tabiatın güzelliği karşısında kendinden geçiyordu.
    Maxicep.com - Ramazan Fıkrası Birden arkasında bir gürültü duydu.
    Baktığında koca bir aslanın kendisine doğru yöneldiğini gördü.
    Adam kaçmaya başladı ama, arkasına baktığında aradaki mesafenin de daraldığını fark etti, panikledi.
    Sonunda yerdeki bir dala takılınca, aslan adamın üzerine atladı.
    Aslan pençelerini adamın yüzüne geçirmek üzereyken, adam "Tanrım" diye haykırdı.

O anda zaman durdu, nehirler dondu.
    Aslan da donuk bir resim olarak son hareketiyle kalakaldı.
    Bir anda karanlığa gömülen ormanda, ağaçların arasından bir ışık sızdı.
    Çok derinden bir ses duyuldu.
    "Yıllarca bana inanmadın. Yaradılışını bile kozmik bir olaya bağladın. Sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Sen benim sevgili kulum musun?"

Adam utanç içinde, başını öne eğip cevap verdi.
    "Biliyorum, bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık ama aslanı belki dindar yapabilirsiniz."
    Uzaklardan gelen ses, "Peki" dedi ve ışık kayboldu.
    Orman yeniden aydınlandı, nehirler akmaya ve her şey kendi olağan haline dönüşmeye başladı.

Vitrin mankenleri sessizliğindeki aslan da donuk görüntüsünden kurtuldu, canlandı.
    Önce adama baktı, sonra iki pençesini gökyüzüne doğru çevirip, konuşmaya başladı.
    "Tanrım, senin rızkınla orucumu açıyorum. Hamdolsun verdiğin nimetlere

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Güzel fıkralar tşk.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri