TRT Türk’te canlý yayýnlanan "Gümüþ Hilal" programýna katýlan Tarih Profesörü Ýlber Ortaylý, sunucu Buket Aydýn’ý sert bir þekilde azarladýktan sonra telefonu kapattý..
Spiker Buket Aydýn Ayasofya krizini deðerlendirmesi için Ýlber Ortaylý’la telefon baðlantýsý yaptý..
Baðlantýnýn kurulmasýnýn ardýndan Aydýn ile Ortaylý arasýnda ortam bir anda gerildi..
Ýþte TRT Türk’te canlý yayýnda yaþanan o anlar:
Buket Aydýn : Sayýn Ortaylý Sümela Manasýtrý’nda Ahdamar’da ayin düzenlenebiliyor, Ayasofya’da ...
Ortaylý : (spikerin sözünü keserek) "Sümela Manastýrý ile Ahdamar Kilisesi Ayasofya’yý birbirine karýþtýrmayýn.. O ayrýca baþka bir program olabilir.. Ayasofya’nýn bambaþka bir durumu vardýr.. Böyle bir soru sorulmaz.. "
Aydýn (gülümsemeye çalýþarak) : "Eeee ben de bunu sizden öðrenmek istiyorum.. Ayasofya’nýn farkýný bizlere aktarabilir misiniz?
Ortaylý : Ýnkilap tarihi dersinde 1934 24 kasýmýnda Ayasofya ’nin bir müze haline getirildiði öðretilir.. En azýndan benim zamanýmda öðretiliyordu..
Aydýn : Efendim tabii ki ben biliyorum, siz bu farký anlatýn diye sordum.. Vatandaþlarýmýzý bilgilendirmeniz açýsýndan sordum..
Ortaylý : Valla çocuklarýmýzý bilgilendirmek zorundayýz.. Böyle bir soru sorulabilir mi böyle memlekette? Boþ iþ.. Yani þimdi Ahdamar, Sümela Manastýrý ve Ayasofya’yý ayný kefeye koyarak? Böyle bir soru nasýl sorulabilir ki?
Aydýn: Efendim ben size böyle bir soru sormadým ki siz sorumun bitmesini beklemediniz!
Ortaylý : Siz soru sormuyorsunuz þimdi bu moda böyle oldu.. Onun için söylüyorum...
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri