Hafta sonu oynanacak derbi için Beşiktaş favori olarak gösteriliyor. Fenerbahçe için ise bu maç kurtuluş maçı olarak adlandırılabilir. Eğer Fenerbahçe maçı kaybederse, Sarı Lacivertlilerde birçok değişiklik olur. Onun için Fenerbahçeliler bu maça çıkış maçı olarak bakıyor. Her ne kadar Beşiktaş derbide favori olarak gösterilse de favorilerin derbilerde şanslı olmadığı aşikârdır. Berabere bitmeyecek bir maç olacağını düşünüyorum.
Erhun Ateş/ Fotomaç
Beşiktaş son 3- 4 senedir Şükrü Saraçoğlu Stadında istediği sonuçları elde edemiyordu. Bunun nedeni ise, ezeli rakibi Fenerbahçe’nin kadrosunun kendisinden çok daha tecrübeli olmasıydı. Ama bu defa durumun farklı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş; Guti, Quaresma, Aurelio, Ernst, Bobo ve Nihat gibi çok tecrübeli ve yıldız isimleri kadrosunda bulunduruyor. Ben Fenerbahçe maçında Siyah Beyazlı ekibi geçen senelere oranla çok daha şanslı görüyorum. Beşiktaş’ın bir avantajı da şu; maçı kaybetse dahi çok büyük bir kaybı olmayacak. Dolayısıyla Beşiktaş maça çok daha rahat çıkacak. Ancak Fenerbahçe için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Fenerbahçe bu maçtan puan alamadan ayrılırsa, tehlike çanları Sarı Lacivertli ekip ve Aykut Kocaman için çalmaya başlayacak. Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin ilk yarım saatteki baskısını kazasız atlatabilirse, bu maçtan istediği skorla ayrılacağını düşünüyorum.
Not: Quaresma ve Guti, kendileri ile yaptığım birebir sohbetlerde, birkaç haftadır bu maçı beklediklerini, bu maça konsantre olduklarını ve taraftarları sevindirmenin en kolay yolunun bir derbi kazanmak olduğunu belirttiler. Eğer bu motivasyonlarını sahaya yansıtırlarsa, Fenerbahçe maçına damga vururlar.
Atakan Kurt/ Ligtv
Aykut Kocaman, Alex’in Fenerbahçe’de %99 oranında kalacağını açıklamasından sonra büyük bir yanlışın içine düştü. Bütün planları Alex’siz bir takım üzerine kurulmuştu. Şu anda bu kararın altında eziliyor. Yaşanan süreçte gösterdi ki Beşiktaş maçı Aykut Kocaman’ın son şansı. Sarı Lacivertli teknik adamın yola devam etmesi için Beşiktaş maçını kazanması gerekiyor. Kazandığı takdirde yoluna devam eder. Kaybettiği takdirde ise ömrü çok uzun olmaz. Her iki takım için de çok zor bir maç olacak. Maçın favorisi Beşiktaş olarak gözüküyor. Ancak biliyorsunuz ki derbilerde genelde favoriler kazanamıyor, sahada daha çok isteyen kazanıyor. Eğer Beşiktaş Aykut Kocaman’ın hırsını bastırabilirse Kadıköy’den 3 puanla çıkar.
Fatih Doğan / Sabah
Schuster ile birlikte kimlik değiştiren Beşiktaş’ın ilk derbi maçı olacak. Bu nedenle Alman hocanın bu karşılaşmaya daha da önem verdiğine inanıyorum. Çünkü şu ana kadar hem lig, hem de Avrupa’da Beşiktaş, seviyesinde hiç bir takımla oynamadı. O nedenle hiç bir maç ölçü değildi bana göre. Şimdi artık Avrupa ile birlikte zorlu bir maratona giriyor Siyah Beyazlılar. Geniş kadrolarının bulunması en büyük avantajları. Özelikle Quaresma, Bobo, Guti, Nobre’nin gününde olması halinde Beşiktaş takımı golü erken de bulursa ummadık farklı bir sonuçla Kadıköy’den ayrılabilir. Ancak hücum yönünden çok zengin görünen bu kadro ve bu taktik anlayışı maalesef savunma anlamında o kadar iç açıcı değil. Eğer Schuster her zamanki çizgi savunmayı yapıp, geride kontrollü olmazsa gününde olan bir Alex ile Niang’ın Beşiktaş’a büyük sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum. Schuster temkinli davranırsa da maçın favorisi Beşiktaş’tır. Ancak yine de kaybettiği takdirde çok şeyin değişeceğinin farkında olan Fenerbahçe de bu maçta oldukça hırslı ve mücadeleci olacaktır diye tahmin ediyorum.
Kartal Yiğit/ HT Spor
Sezonun ilk derbisi öncesinde Beşiktaş favori olarak gösteriliyor. İki takımında teknik direktörleri, aldıkları kararlarla farklı açıdan eleştiriliyor. Schuster her maça ayrı bir kadroyla çıkması sebebiyle eleştiriliyor. Bence doğruyu yapıyor, bu sayede Beşiktaş istikrarı yakaladı diye düşünüyorum. Aykut Kocaman ise Sarı Lacivertli kulüpte bir değişim yaratmaya çalışıyor. Ancak istatistiklere çok güveniyor. İstatistiklere bakarak, oyuncunun iyi olup olmadığına karar veriyor. Sarı Lacivertli teknik adam Fenerbahçelileri maça umutlu hazırlayamadı. Ancak kendi evinde oynayacağı her maçta favori Fenerbahçe’dir bana göre. ***ifli bir maç olacağını düşünüyorum.
Gürcan Bilgiç /Sabah
Fenerbahçe için olmazsa olmaz bir maç. Ancak Beşiktaş için nispeten puan kaybı lüksü var bu maçta. Beşiktaş’ın hem oyuncu, hem antrenör bazında taraftarların gözünde kredisi daha fazla. Fenerbahçe ise şimdiden kredilerinin pek çoğunu tüketmiş durumda. Fenerbahçeli oyuncuların, taraftarının önüne çıkacak olması nedeni ile maç motivasyonu daha fazla. Ama Beşiktaş’ın Fenerbahçe’ye oranla daha çabuk oturan ve daha iyi futbol oynayan bir görüntüsü var. Biraz motivasyonla tekniğin mücadelesi olacak diyebiliriz. Her iki takım da hem gol atmaya, hem gol yemeye müsait ekipler, dolayısıyla gollü bir derbi bekliyorum.
Loran Vayloyan/ Ligt TV
Bence bu maçın kâğıt üzerindeki favorisi Fenerbahçe. Sarı Lacivertliler hem kendi sahalarında oynayacaklar, hem kazanmak zorundalar, hem de genel olarak baktığımızda bence kadroları Beşiktaş’ tan daha iyi. 18 kişilik kadrosu, Beşiktaş’ın kadrosuna göre daha dengeli. Bu derbide tek sıkıntı olabilecek konu Aykut Kocaman’ın kararları. Çünkü Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig’de 2 maç kaybetti, Trabzonspor ve Kayserispor maçları. Bu 2 maçta da teknik adam hataları çok net görüldü. Eğer Aykut Kocaman doğru kadroyla, normal oyun tertibiyle sahaya çıkarsa bence Fenerbahçe yüksek ihtimalle maçı kazanan taraf olur. Fenerbahçe açısından kadro ve seçimlerin önemli olduğunu düşünüyorum.
Senad Ok/ Habertürk
Beşiktaş Ankaragücü galibiyetinden sonra bu maça çok moralli çıkacak. Fenerbahçe ise yenilgiyle maça çıkacak. Bunlar belki önemli faktörler değil ama Fenerbahçe’de bir kaos ortamı oluştuğu dışarıdan görünen bir gerçek. Belki bunu içerideki teknik adamlar göremiyordur ama Sarı Lacivertli ekipte tam bir Brezilya kaosu var. Böyle olunca Fenerbahçe’de bana göre moral bozukluğu ve sıkıntı büyük derecede. Haftalardır 18 e alınmayan bir oyuncu bu hafta ilk 11 de oynayacak. Hiç güvenilmediği belirtilen Alex’ten bu maçta ne kadar faydalanılabilinir, bunlar soru işareti. Fenerbahçe’nin bu derbide en azından yenilmemesi gerekiyor. Beşiktaş Uefa’da da oynuyor ama kadroları geniş. Fenerbahçe’de sol bek sıkıntısı baş gösteriyordu. Dos Santos yedek, Caner ise sol bek değil. Derbilerde favori olmaz. Ama görünen o ki Fenerbahçe istenen düzeyde değil. Aykut Hoca bir an evvel neşteri vurmalı ve bir çözüm bulmalı. Bu hafta Fenerbahçe maçı kazanırsa düzlüğe çıkar, kaybederse büyük sıkıntılar başlar. O yüzden maç bana göre Fenerbahçe tarafından daha büyük önem taşıyor. Beşiktaş maça daha rahat çıkacak.
Güvenç Kurtar / Fotomaç
Yer imleri