Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
16 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Eskiden okulda bu görgü kuralları öğretilirdi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı .Elif. Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bunları okuyunca içim sızladı.
    Hayal değilmiş hatırladıklarımız, anlattıklarımız, beklediklerimiz. VarMIŞ.

Hala ilkokul öğretmenimin dediklerinden hatırlarım.

Bir toplulukla karşılaşıldığında ya da mekana girildiğinde genel bir selam verilir, kişiye özel selam vermek diğerlerine selam vermemek saygısızlıktır.
    -Yolda biri ya da birileriyle yürürken içinizden biri tanıdığı biriyle karşılaşıp konuşurken diğerleri ilerleyip gitmez, bir-iki adım ileri gider ve bekler.
    Çöpe atılacak birşey olursa çöp yok diye yere atılmaz, çöp görünceye kadar cebe ya da çantaya saklanır.
    ...
    Dünya'nın her yerinde ister Müslüman,ister başka birşey mutlaka selam verilir.Ama bizim neslimizde böyle birşey yok.Sadece bu da değil.Ne ağızlarından Bismillah,ne de alay cümlesi dışında ''ALLAH'' kelimesi kullanılmamıştır.Benim yaşımda çok büyük değil.Ama sınıf arkadaşlarımın hepsinde böyle bir sorun var.

Çocukları geçtim.Matematik öğretmenim.Birisi bir yanlış yapınca söyleyince ona kızacağına onunla birlik oluyor.Türkçe öğretmeni Oruç tutmamak(hastalık ve ya başka bir özel sebeb) çok büyük bir marifet gibi anlatır.ALLAH Sonumuzu hayır etsin.
    Konu NeRoMaN tarafından (26-09-2010 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı NeRoMaN Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dünya'nın her yerinde ister Müslüman,ister başka birşey mutlaka selam verilir.Ama bizim neslimizde böyle birşey yok.Sadece bu da değil.Ne ağızlarından Bismillah,ne de alay cümlesi dışında ''ALLAH'' kelimesi kullanılmamıştır.Benim yaşımda çok büyük değil.Ama sınıf arkadaşlarımın hepsinde böyle bir sorun var.

Çocukları geçtim.Matematik öğretmenim.Birisi bir yanlış yapınca söyleyince ona kızacağına onunla birlik oluyor.Türkçe öğretmeni Oruç tutmamak(hastalık ve ya başka bir özel sebeb) çok büyük bir marifet gibi anlatır.ALLAH Sonumuzu hayır etsin.
    Selam vermek sünnet, almak farzdır denir.

Koyulaştırdığım yazında da ne yazık ki haklısın. Kullanan varsa hemen dalga geçiyorlar. Kullanmaktan utanıyorlar, sanki suçmuş gibi...

Anladığım kadarıyla yaşına göre oldukça farkında bir gençsin. 1 bence 0'dan iyidir. Suya atılan bir taşın halkası gibi yayılmasını sağlayabilirsin.

Öğretmenlerinin yaptığı, meslek ahlakını geçtim insanlığa aykırı. Değil eğitmen, yetişkin bile olamamış görünüyorlar. İnan bana çoğu öyle değil.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı .Elif. Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Selam vermek sünnet, almak farzdır denir.

Koyulaştırdığım yazında da ne yazık ki haklısın. Kullanan varsa hemen dalga geçiyorlar. Kullanmaktan utanıyorlar, sanki suçmuş gibi...

Anladığım kadarıyla yaşına göre oldukça farkında bir gençsin. 1 bence 0'dan iyidir. Suya atılan bir taşın halkası gibi yayılmasını sağlayabilirsin.

Öğretmenlerinin yaptığı, meslek ahlakını geçtim insanlığa aykırı. Değil eğitmen, yetişkin bile olamamış görünüyorlar. İnan bana çoğu öyle değil.
    Selamün aleyküm forumdaşlar. Yine damar konularda döktürüyorsunuz. Derya denizsiniz varya helal olsun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon5 Eskiden okulda bu görgü kuralları öğretilirdi..

Şimdi öğretmenler öğrencileri değil tam aksine öğrenciler öğretmenleri eğitiyor sanırım öğrenci ne denirse yanlış veya doğru hepsi kabul ediliyor.ßenim okuduğum dönemde öğretmen yüzümüze baksa elimiz ayağımız tutulurdu sesimizi çıkaramazdık ama şimdi nerdee..!!
    Ne saygı kalmış ne görgü kalmış nede sevgi bunların hepsi yerini saygısızlık ve edepsizliğe bırakmış maalesef

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri