Ben10 Alien Force
Bölüm Sayısı:46
Sezon Sayısı:3
Seri:2
İlk Seri:Ben10
Sonraki:Seri Ben 10: Ultimate Alien
==Kahramanlar==
Ben Tennyson: (Seslendirme:Fatih Özkul)
Ben Max kaybolduktan sonra lider rolünü üstlenir. Omnitrix, yeni uzaylılara erişim sağlamaya ayarlanmıştır. Son birkaç yılda, Ben dramatik bir şekilde olgunlaşmıştır. 15 yaşına gelmiştir Julie'ye aşıktır.
Gwen Tennyson: (Seslendirmeamla Özüduru)
Gwen güçlerinde çok daha uzman hale gelmiştir; büyü kullanmaya karşı enerjiyi doğrudan kontrol edebilir (Gwen'in bir uzaylı genine sahip olması nedeniyle gerçekleştiği anlaşılır). Enerjiyi patlama, kalkan oluşturmada veya birini veya bir şeyleri tutmada kullanabilir. 15 yaşına gelmiştir yeterince büyümüştür.
Kevin Ethan Levin: (Seslendirme:Harun Can)
Artık pis işleri bırakmıştır.16 yaşındadır.En büyük isteği babası gibi tesisatçı olmaktır.Uzaylı güçlerini kaybetmiş,tekrar insan olmuştur.Dokunduğu her maddeye dönüşebilmektedir.Arabasını çok sever ve başına bir şey gelmesinden korkar.
Max Tennyson:Max tennyson bir emekli tesisatçıdır. Aslında ölmemiştir. Pense lakaplı olmuştur. Hiçlik boyutunda hapsolmuştur.Ama kurtulmayı başarmıştır. 66 yaşındadır.
Julie Yamamoto: (Seslendirme:Nilgün Karababa)
Julie ve ben birbirine aşıklardır. Ama ikiside belli etmez. gemi adında bir evcil hayvanı vardır .15 yaşındadır 3 sezonun 5 bölümünde gemiyle birleşip o da güçlenir.Ben'e aşıktır.
Alan Albright (Elın Albrayt):Ateştopuna dönüşebilen bir tesisatçı çocuğudur.
Rainy(Rayni):Önceden Ben in düşmanıyken daha sonra ben onun hayatını kurtarır.Ben in dostu olur.Dünyalar Savaşı bölüm 2 de üstün ırk lideri olur.
Cooper Daniels (Kupır Denyıls): Şişman,sarışın,mavi gözlü bir çocuktur.Gwen'e aşıktır.14 yaşındadır.
==Düşmanlar==
Üstün Irk(1 ve 2.sezon): Bu uzaylılar evrende ilk oluşmuş yaratıklardır.Diğer türlerden melez diye bahsederler ve onlarla zorunda kalmadıkça muhatap olmazlar.Diğer türlerin evreni kirlettiğini düşünürler ve onları yok etmek isterler.Bir çoğunu da yoketmişlerdir.
Gen Uzaylılar(1 ve 2.sezon): Dünya'yı ele geçirmek için üstün ırkların bir çeşit aletle ele geçirdiği insanlardır.Daha sonra Ben tarafından hepsi Omnitrix aracılığıyla düzeltilerek tekrar insan haline gelmişlerdir.
Vilgax(3.sezon): Vilgax geri dönmüştür ve Ben'den intikam almak istemektedir.Alien Force'da ilk görüldüğü bölüm:Vilgax vengeance part 1-2dir.Daha sonra Gölge hayalet ile işbirliği yapmak istemiştir ama gölgehayalet'in başka planları vardır.Vilgax,Gölge hayaleti yoketmek için birlik olmuştur.Ve sonunda yokedilmiştir.DAha sonra son savaş yapıldı vilgaxla.
Gölge Hayalet(3.Sezon):Gölge Hayalet bir hücrede hapistir.Vilgax onunla birlik olmak için onu oradan çıkarmıştır.fakat Gölge Hayalet Vilgax'ı kandırıp onun gezegenini ele geçirmiştir.Ben 10 gelip Gölge Hayaleti yoketmiştir.İlk görüldüğü bölüm:Ghost Town
Albedo(2 ve 3.sezon):Ben 10'in tam tersidir.bileğinde Ultimatrix vardır.Kötülük saçar.
Alıntıdır.
Yer imleri