Ben Tennyson, kuzeni Gwen ve büyük babalarý Max ile yaz tatili baþladýðý sýrada kamp gezisine giderler. Ben Gwen'le kavga ettikten sonra ormana doðru gider, kimseden uzak yalnýz kaldýðý için sevinmiþtir ve yerde uzaylý kabuklu bir þey görür. Bulduðu gizemli maddeyi inceler, maddeyi sevmeye baþlamýþtýr, Omnitrix adlý madde içerde saklýdýr. Madde ataða geçerek daima kalacak þekilde bileðine baðlanýr ve on farklý uzaylý formuna dönüþme yeteneði verir, onlarýn her birinin kendine ait eþþiz gücü vardýr, bunlar DC'nin komik kahramanlarýna epeyce benzer. Daha sonralarý bu 10 kahraman dýþýnda baþka yaratýklarýn DNA'larýyla yeni uzaylýlar çýkar. Buna karþýn Ben yeni düzenli yetenekleri ile diðerlerine yardým etme sorumluluðunu anlar.
Ýlk sezonda, bir noktada konusu kötü adam Vilgax kötü uzaylý savaþ efendisi olup Omnitrix'le galaksiyi fethetmiþtir. Vilgax, Ben ile savaþtýðýnda en sonunda onu yakalamýþtýr ve sonsuz bir güç yaymýþtýr.Vilgax Sezon baþladýðýnda yaralanmýþ, Omnitrix'i bulup iyileþene kadar çeþitli birçok þey gönderdi. Sonra o en azýndan iyileþti, kendisi yeniden almak için kalkýþtý, sadece Ben, Gwen ve Max onu durdurdu. Ayrýca, sezonun baþýndan sonuna kadar Max uzaylýlar hakkýnda diðerlerinden daha iyi biliyordu, o sonuçlarý açýða vurdu ve Vilgax önceden onunla kavga etmiþti. Bazý kurnaz iþlerde Ben'in gücü büyür ve Omnitrix'i sorumluca bilgili olarak kullanýr, dikkate deðer vurguyla kullandýðý bölümde Kevin 11'le birleþti.
Ýkinci sezon çoðunlukla ilerkilerde "Kötü adam haftasý" olarak düzenlendi. Birkaç bölümün konusunun merkezi Kevin'dý, Ben ilk sezonda onunla tanýþmýþtýr. Ýlk tanýþtýðý sýrada Omnitrix'in kabiliyetini dikkatsizce içine çekip býrakmýþtý, Kevin Ben'le karþýt olmaya çalýþmýþtý. Kevin sonunda Ben'in orijinal on formundan çirkin bir birleþim oldu ve Ben'i suçladý. Vilgax finalde yine geri döndü, baþlangýçta baþaramadý, Kevin'la takým olmayý umdu ve baþardý. Tekrar, baþarýsýz oldu ve bu kez her ikisi de ve Kevin deðiþik boyutta tuzak kurdu, geçersiz oldu. Bu sezonun baþka bir olay sýrasýnda Gölge Hayalet yok edildi, Ben'in orijinal 10 formundan biri oldu. Omnitrix'ten kaçmýþtý, planlarýyla Ben'e sahip olmak istedi ve Omnitrix'i kendi mirasý gibi kullanýp fethetmek istiyordu. Her nasýlsa yenildi ve Ben tarafýndan yok edildi.
Üçüncü sezonun hikâyesinin çizimi henüz karacaydý. Birkaç bölümün konusu çevredeki uzaylýlarýn korkunç canavarlarý Omnitrix aygýtýnýn telepatiksel dokunuþla kazanmasýydý. Mora boyanmýþ ýþýklandýrma nedeniyle Doktor Vicktor'ýn Frankenstein uzaylýsýný yaratmasýyla, onlar müjdeyle ortaya çýktý. Vicktor, geri döndü, Gölge Hayalet'e sadýk oldu, sonra üçüncü sezonda canlandýrdý. Planý Korodyum ýþýðý projesiyle özel istasyonda çarpazlama ve New Mexico'daki (Meksika) vericiyle dünyayý kullanýp dünyayý karanlýklaþtýrmak, böylece o izin verilen tam güçle ve kuralla gezegeni yok edecekti. Kalkýþtý, her nasýlsa, Ben engelledi; o güneþin korunmazlýk emrini bitirdi ama Omnitrix'in DNA'sýný ele geçiremedi.
Dördüncü sezon yaz tatili bittiðinde Ben'in son macerasý eski haline döndü. Birkaç bölümün konusu çevrede lider herzaman þovalyelerin organizasyonu, her zaman kral ve kendi Tennyson ile verilen fikirler bitip eski haline döndü. Ben'in birkaç düþmaný grup üyeleði için bir araya toplanýp çalýþýrlar, Tennysonlarýn her iki savaþýda ve daðdaki hýzlý temel tesisatçýlýkla güç çalmalarýda "Negatif 10" oldu. Ben sonunda her zamanki krallýðý kaybetmiþ, daðdaki hýzlý oluþum yüzü yok olmuþtur, herþeye raðmen hologramla yüzleri yeniden canlandýrmýþtýr. Ben 10: Secret of the Omnitrix onun kýsaca sonraki noktasýdýr.
Serinin final bölümü yaz tatili bittikten sonra Ben'in normal hayatýna dönüþü mümkün kabullenerek gösterilmiþtir ve onun babasý gizli güçleri ve millet generalliði bitip geri dönmüþtür, sonra final doruðuna ulaþtýðýnda Vilgax ile savaþmýþtýr. Ben 10: Race Against Time (Ben 10: Zamana Karþý Yarýþ) adlý filmde kiþilerin portreleri durumuna göre benzemiþtir, film ve sýrrýn kalma güvenliði için orijinal karakterlerin Ben'in yaptýðý kavgalardan farklý olarak yaratýlmýþtýr. Ben 10 türkiyede 4. sezonu Tnt' de yayýnlanmýþ, sonra Cartoon Network' yayýnlanmýþtýr.
Tür:Korku,macera,komedi
Bölüm Sayýsý:52
Sezon Sayýsý:2
Kanal: TNT/Cartoon Network
Yer imleri