Malzemeler:
5-6 enginar, temizlenmiþ
dolmalýk iç
2 soðan, piyazlýk doðranmýþ
1 havuç, halka halka doðranmýþ
1 limon
kaynamýþ su
zeytinyaðý
süslemek için; maydanoz

Geniþ bir kasenin içine soðuk su ve yarým limon suyu koyun. enginarlarý bu su ile ovup ayný suyun içinde býrakýn. dolmalýk içi hazýrlayýp soðutun. Tahtanýn üzerine geniþ bir asma yapraðý serin. üzerine bir enginarý oturtun. ortasýna büyüklüðüne göre 1-2 yemek kaþýðý iç malzemeden koyun. asma yapraðýný bohça yapar gibi enginarýn üzerine kapatýp bir ip ile baðlayýn. tüm enginarlar için ayný iþlemi uygulayýn. Doðradýðýnýz soðanlarý ve havucu geniþ ve yayvan bir tencerenin dibine yayýn. üzerine enginarlarý yerleþtirin. tencereye enginarlarýn üzerini geçecek kadar kaynamýþ su ekleyin. yarým limonun suyunu ve zeytinyaðýný ekleyip kýsýk ateþte yarým saat piþirin. piþince iplerini çýkarýp maydanoz ile süsleyerek servis yapýn.

Not: enginarlarýn tabanlarýnýn iyice soyulduðuna emin olun. aksi taktirde taban bölümleri piþince sert kalýr.