Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: bayram fýkralarý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart bayram fýkralarý

TÝLKÝ HER ZAMAN TÝLKÝ…

Tilki ormanda gezerken bir aðacýn dalýnda asýlý bir geyik budu görür.
    Çok açtýr ancak yine de þüphelenir bu iþten, kontrol etmeye baþlar ve bu iþte bir anormallik olduðu içine doðar…
    Geyik budu bir iple bombaya baðlýdýr. Epeyce uzaða gider ve baþýný kollarýnýn üzerine koyarak yatýp olup biteni merakla izlemeye baþlar. Biraz sonra aðaçlarýn arasýndan bir kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi…
    Tilkiye sorar “ne yapýyorsun dostum”
    Tilki cevap verir “hiç… Yatýyorum”
    -Burada bir but var
    - …
    —Neden yemedin?
    Tilki sakince cevap verir; “BU GÜN ORUCUM”
    Kurt kendinden emin ; “Ben yiyeyim o zaman…”
    Tilki “Tabii..Buyur afiyet olsun” der.
    Kurt but ‘a uzanýr uzanmaz bir patlama, bir feryat… ortalýk toz duman..
    Kurt yaralý hareketsiz 10 metre uzakta periþan halde yatarken yerinden doðrulan tilki hafiften budu yemeye baslar.
    Yarý baygýn bir þekilde gözünün birini zorla açabilen kurt ; “LAN ÞEREFSÝZ HANÝ ORUÇTUN ?”
    Tilki piþkin piþkin ; “ilahi kurt kardeþ, Biraz önce top patladý duymadýn mý ?”

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ERZURUMLULUN ÝNTÝKAMI…

Erzurumlu harmanýný kaldýrmýþ, ekinini kurutuyormuþ.

Ancak öðleden sonra gökyüzü kararmaya baþlamýþ..Ýyice telaþlanan Erzurumlu baþýný yukarý kaldýrýp baþlamýþ duaya…

-”Allah’ým, ne olirsen ekinim gurumadan yaðmurunu yaðdýrma! ”

-”Allah’ým, birkaç gün daha yaðmurunu yaðdýrma, ne olirsen” diye dualar edip durmuþ.

Ekin kurudu kuruyacak lakin Aksam üzeri, son yarým saatte bir yaðmur, bir boran…

Tüm ekini telef olmuþ zavallý Erzurumlunun… O hýrs, kýzgýnlýkla evin tolunu tutmuþ, ancak eve geldiðinde ne görsün; ahýrda eþeðine de yýldýrým çarpmamýþ mý?

Bu olay Erzurumlunun içine öyle oturmuþ, ama bir þey de yapamamýþ pek tabii ki…

Ancak zaman geçmiþ, Ramazan ayý gelmiþ, çatmýþ. Ýntikam hýrsýyla, ilk gün niyetlenmiþ Erzurumlu.

Ýftara tam yarým saat kala, bir sigara çýkartýp baþlamýþ tüttürmeye…

Ýlk nefesini þöyle bir güzelce çekmiþ ve kafasýný yukarý doðru kaldýrmýþ ve üflemiþ… Üfff…

-”Nasýl? Ýllet oliysen þimdi deðil mi?” demiþ ve devam etmiþ…

-“Var ya … Ölen eþeði de gurbana saymazsam þerefsizim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kimin içi yanýyor

Bir bayram günü nasreddin hoca komþusuna ziyarete gidince komþusu her misafire olduðu gibi hocaya da bal ikram ediyor. bir tepsi içinde gelen koca bir petek baldan her gelen misafir bir iki kaþýk alýr çekilirmiþ. komþusu bakar ki hoca kaþýðý daldýrdýkça daldýrýyor. peteðin yarýsýna gelmiþ daha duracaða da benzemiyor. dayanamayýp:- 'aman hoca fazla yeme yoksa için yanar.' deyince hoca cevabý yapýþtýrýr:- 'kimin içinin yandýðýný allah

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bayram Namazý
    Temel'in annesi ölmüs. Cenaze namazinda bir kenarda duruyormus. Soranlara;
    -"Pen cenaze namazi kilmasini pilmeyrum" diyormus.
    Bir müddet sonra kayinvalidesi ölmüs.
    Namazda Temel'i en ön sirada görenler;
    -"Hani sen çenaze namazi pilmezdun?" -"Pu çenaze namazu tegil çi, payram namazu..."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bir ramazan günü Nasreddin hoca'nýn susuzluktan gözleri afallar.dayanamaz çaktýrmadan bir çeþmeye yanaþýr.tam suyu içerken bir köylü görmüþ hocayý
    -aman hoca günah deðil mi bu yaptýðýn...!
    -yýkýl karþýmdan ramazan gider bir daha gelir ama ben gidersem bir daha geri gelemem.ne günahý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

adamýn biri hergün hanýmýný zorlayarak sahura kaldýrýyor yemek hazýrlatýp sahur yiyormuþ sonrada orucu.birgün beþgün bu böyle sürerken
    -kadýn artýk dayanamamýþ ve ;
    ula sende hiç vicdan yokmu orucu tutmuyorsun bana zorla sahur hazýrlatýyorsun demiþ
    -adam ;oruç farz.sahur yemek sünnet deðilmi diye sormuþ
    -kadýn;evet demiþ
    -adam;e haným farzý yapmýyorsak sünneti demi yapmayalým demiþ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Allah'a inanmayan bir adam, bir bahar günü ormanda geziyor ve tabiatýn güzelliði karþýsýnda kendinden geçiyordu.
    Maxicep.com - Ramazan Fýkrasý Birden arkasýnda bir gürültü duydu.
    Baktýðýnda koca bir aslanýn kendisine doðru yöneldiðini gördü.
    Adam kaçmaya baþladý ama, arkasýna baktýðýnda aradaki mesafenin de daraldýðýný fark etti, panikledi.
    Sonunda yerdeki bir dala takýlýnca, aslan adamýn üzerine atladý.
    Aslan pençelerini adamýn yüzüne geçirmek üzereyken, adam "Tanrým" diye haykýrdý.

O anda zaman durdu, nehirler dondu.
    Aslan da donuk bir resim olarak son hareketiyle kalakaldý.
    Bir anda karanlýða gömülen ormanda, aðaçlarýn arasýndan bir ýþýk sýzdý.
    Çok derinden bir ses duyuldu.
    "Yýllarca bana inanmadýn. Yaradýlýþýný bile kozmik bir olaya baðladýn. Sana bu durumda yardým etmemi mi istiyorsun? Sen benim sevgili kulum musun?"

Adam utanç içinde, baþýný öne eðip cevap verdi.
    "Biliyorum, bunca yýldan sonra dindar biri olmayý istemem haksýzlýk ama aslaný belki dindar yapabilirsiniz."
    Uzaklardan gelen ses, "Peki" dedi ve ýþýk kayboldu.
    Orman yeniden aydýnlandý, nehirler akmaya ve her þey kendi olaðan haline dönüþmeye baþladý.

Vitrin mankenleri sessizliðindeki aslan da donuk görüntüsünden kurtuldu, canlandý.
    Önce adama baktý, sonra iki pençesini gökyüzüne doðru çevirip, konuþmaya baþladý.
    "Tanrým, senin rýzkýnla orucumu açýyorum. Hamdolsun verdiðin nimetlere

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Güzel fýkralar tþk.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri