Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/6 123456 SonSon
52 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Þuanki Görüntü Ýþ Öcalan'a affa doðru gidiyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon8 Þuanki Görüntü Ýþ Öcalan'a affa doðru gidiyor

Ýþ Öcalan'a affa doðru gidiyor

MÝT Kontrterör Dairesi eski baþkaný Mehmet Eymür, PKK ve Kürt sorununda gelinen noktayý NTV’de deðerlendirdi.

Terörle mücadele konusunda Ankara merkezli hareketlilik yaþanýyor.
    19 Eylül'deki güvenlik zirvesiyle baþlayan, yurt dýþý ve yurt içi pekçok kritik temasla sürdürülen trafik bu haftasonu da devam edecek.
    Ýçiþleri Bakaný Beþir Atalay, PKK'yla mücadele konusunda Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne iletilen talepleri, Suriye ve Ýran'da yineleyecek.
    Terörle mücadelede yaklaþýk 10 gündür sürdürülen baþdöndürücü trafikle ilgili, eski MÝT’çi Mehmet Eymür, Canlý Ana Haber’de Can Dündar’ýn sorularýný yanýtladý:
    Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirildiðinde, ‘beni kulanýn, ben her türlü iþbirliðine hazýrým’ demiþti. Devlet bunu deðerlendiremedi mi?
    Ben o dönemi tam bilmiyorum, uzaktým. Ama tabi ki faydalanýlabilinirdi. Hatta yýl 2011 ve aradan epey zaman da geçti.
    Sizin döneminizde yakalama çabalarý, operasyon hazýrlýklarý vardý sanýyorum.
    Bir takým temaslar yapýlýyordu. Suriye ile temastaydýk ve canlý getirmeyi umuyorduk.
    Canlý getirmekte amaç, þimdikine bezer bir yöntemle yararlanmak mýydý?
    Ýliþkilerini ortaya çýkarmak, kimden yardým aldýðý noktasýnda sorgulamak ve adalete teslim etmek düþünceseydik. Bunun gerçekleþmesi için içten ve dýþtan çok fazla engel vardý.
    Ýçerideki engellerin sebebi neydi?
    Terörün devam etmesinde medet umanlar vardý ve hala da vardýr.
    Bugün de varsa iþimiz zor mu?
    Biraz zor. Bakýyorum da olaylar bitmiyor. Ateþkes varken olaylar oluyor, bu daha önce de yaþanmýþtý.
    Bunlar provokasyonlarý engellemenin bir yolu var mý?
    Yok. Ýçimizdeki nüveleri bulmak lazým.
    Savaþý bu kadar kar getiren bir þey olmaktan mý çýkarmak lazým?
    O zaman savaþtan fayda umanlar baþka þeyler bulacaklardýr. Bir BOP projesi var, petrol savaþý var ve bunlar dikkate alýnmalý. Ama yine de bu kanýn durmasý lazým.
    Bu diyalog süreci tamamen gizli servisler yoluyla yapýlmalý. Gerekirse daðdakilerle görüþülmeli ama gizli þekilde yapýlmalý. Tabi bu rencide edici bir þey. O kadar þehit verilmiþ. Daha dikkatli þekilde yapýlmasý lazým. Örneðin Habur giriþleri rencide ediciydi.
    Þu anda süreci MÝT mi götürüyor?
    Bilemiyorum. MÝT’in içinde de fikir ayrýlýklarý olduðu kanaatindeyim. Görüþelim diyenler olacaðý gibi görüþmeyelim diyenler de olacaktýr. MÝT’ten bu süreci sabote edenler de çýkabilir. Ýnsan faktörü her yerde aynýdýr.
    ‘Askerler devre dýþý ve daha çok MÝT öne çýktý’ deniyor.
    Yeni müsteþarýn faaliyetleri bunu gösteriyor.
    Müsteþar Hakan Fidan’ýn CIA’le tamaslarý nasýl yorumlanmalý?
    O bölgede ABD’nin etkinliði çok fazla ve samimi bir iþbirliði olursa faydalý olur. Barzani ile muhakkak iyi iliþkiler kurmak gerekir.
    Barzani iþin neresinde sizce?
    Barzani kendi geleceði için de barýþ ister. Öbür taraftan, fazla risk almayabilir de. Soydaþlarýný kollayacaktýr. Daha önce Barzani PKK ile savaþýrken bizden mühimmat ve silah desteði istedi ama veremedik. O zamanlardan küskünlüðü var bize karþý.
    Þu an örgütle neyin görüþmesi yapýlýyordur?
    Þartlar görüþülüyordur. Silah býrakýp dönülürse ne olacaðýnýn ayrýntýlarý konuþuluyordur.
    Bu ayrýntýlar ne olabilir? Örneðin ETA’da kapsamlý bir af ve rehabilitasyon programý yapýldý. Daðdakiler silahsýzlandýrýlarak topluma kazandýrýlýyor. Öyle bir þey olabilir mi?
    Daha önce de söylemiþtim. Liderlerini affetmiyorlar da alttakileri af ediyorlar. Lider altýndaki adamý býrakýr mý? Yapýlacak olan bütünüyle ve kapsamlý bir aftýr.
    Öcalan da katýlmalý bu affa?
    Öcalan 1998’de Suriye’den çýkarýldýðýnda politize olma süreci baþladý...
    Bu korkutucu mu yoksa hayýrlý mý?
    Hep onu söylüyorum. Bütün komþularla kavga eden, savaþan, içinde terörle yaþayan bir ülke olmaktan çýkmalýyýz.
    Öcalan’ýn af kapsamýnda olmasý, Türkiye tarafýndan kabullenilebilir mi?
    Ben oraya varacaðýný düþünüyorum ve iþ oraya doðru gidiyor.
    Öcalan’ýn örgüt üzerindeki hakimiyeti nedir sizce?
    Bence hala hakim. Muhakkak dinlemeyen kiþiler de olacaktýr. Ama hala güçlü olduðunu düþünüyorum.
    Terör biterse, Kürt sorunu da biter mi?
    Ben Kürt sorununun suni yaratýlmýþ bir sorun olduðunu düþünüyorum. Türkiye’de, bu iþin ustalarý var ve baþka sorunlar çýkartabilirler. Azýnlýklarla, halkýmýzýn diðer renkleriyle ilgili olabilir bu. Bir ara Aleviliði kaþýdýlar. Her zaman bunlar vardý ve öyle geldik öyle gidiyoruz. Deðiþik bir manzara görmedik þimdiye kadar.
    Çözüm için uzun bir süreç deniyor. Ne kadar uzun, biz görür müyüz bu iþin bitiðini; riskleri de var mý, kamuoyu neye hazýrlýklý olmalý?
    Bir kere bir af çýkacaksa, aftan sonra bir þeyler yapanlarý hiçbir þekilde affetmemek lazým. Aðýr cezalar verilmeli. Bence iyi nasýl elenecek onu da düþünmek gerekir. Kime ne dereceye kadar af gelecek. Bir takým kiþilerin ceza almalarý gerekecek. O ne kadar hafifletilecek. Tüm bunlar iyi düþünülmeli.
    Þu anki yöntem saðlýklý mý?
    Çok açýða çýktý ve bu çok rahatsýzlýk veriyor.

Öcalan: "Bütün Türkiye’ye talibiz"

emekli Albay Hasan Atilla Uður, Abdullah Öcalan'ýn kendisine ’Bütün Türkiye’ye talibiz’ dediðini iddia etti.

Güncelleme:01 Ekim 2010 15:43
    Ýkinci Ergenekon Davasý'nýn 85. duruþmasý görülmeye devam ediyor. Sanýk ve avukatlarýn taleplerinin alýndýðý duruþmada söz alan emekli Albay Hasan Atilla Uður, teröristbaþý Abdullah Öcalan’la ilgili ilginç açýklamalarda bulundu.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

"ABDULLAH ÖCALAN’IN DEDÝKLERÝ DOÐRU ÇIKTI"
    Daha önce savunmasýnda Abdullah Öcalan’ý 1999 yýlýnda Türkiye’ye getirildikten sonra sorguladýðýný söyleyen Hasan Atilla Uður, Öcalan’ýn kendilerine verdiði bilgilerin hepsinin þimdi doðru çýktýðýný ve sürekli "Beni asmayýn" dediðini belirtti.

"BÜTÜN TÜRKÝYE’YE TALÝBÝZ"
    Sorgu sýrasýnda Öcalan’ýn kendisine, "Biz sadece Güneydoðu ve Doðu Anadolu bölgelerine deðil, bütün Türkiye’ye talibiz" dediðini söyleyen Uður kendisinin ise içinden "Hadi lan" dediðini ifade etti. "Evet talipler ve þimdi terör örgütüyle pazarlýklar yapýlýyor" diyen Uður, sözlerine þöyle devam etti: "Abdullah Öcalan ile yapýlan görüþmeler ihanettir. Herkes þahit olsun. Onlarla gelen bir afta beni buradan çýkaramazsýnýz. Onlarla ayný aftan yararlanmayý þerefsizlik sayarým" Hasan Atilla Uður ayrýca, üye hakimler Sedat Sami Haþýloðlu ve Hasan Hüseyin Özese’nin tarafsýzlýklarýný yitirdikleri gerekçesiyle heyetten çekilmelerini talep etti. Duruþma sanýklarýn taleplerinin alýnmasýyla devam ediyor.
    Konu CABBARÝ tarafýndan (01-10-2010 Saat 16:55 ) deðiþtirilmiþtir.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yok ya zannetmiyorum öcalana af cýkacagýný.Öyle birþey olursa öcalan tamamen pkk nýn basýna gecer zaten su an bile basýnda ya o zaman bu terör bana göre daha fazla olur
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Serkan Yýlmaz Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Yok ya zannetmiyorum öcalana af cýkacagýný.Öyle birþey olursa öcalan tamamen pkk nýn basýna gecer zaten su an bile basýnda ya o zaman bu terör bana göre daha fazla olur
    Bencede af çýkarmazlar yani ÇIKARAMAZLAR.

Zaten þerefsiz yattý yerden bile PKK itlerini yönetiyo avukatlarý aracýlýyla.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu rizikoyu göze alacak kimse zannederim yoktur.Zira Basta sehit aileleri olmak kaydiyle Damarinda Türk Kani tasiyan tüm halk hic bir sey düsünmeden ayaklanir bunu kimsede durduramaz önleyemezde.Iste Dis mihraklarin bekledigi bu kadar ugrastiklari ic harp cikar.Buna kimsede engel olamaz.

Bir an aönce bu ve bunun gibi sözleri sarf edenler daha dikkatli olmali Milletin sabrini daha fazla zorlamamalilar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

adam sadece tutsak besliyorlar ve pkk yý idare etmesini saglýyorlar
    Ýþte Davet Linkin!!

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

buna kimse cesaret edemez bu þerefsizi affetmek Türkiye yi bölmek demektir

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iþte ozaman türkiye öyle bir karýþýr ki... düþünmek bile istemiyorum...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ahmetyx Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    iþte ozaman türkiye öyle bir karýþýr ki... düþünmek bile istemiyorum...
    zaten amaç o kaos çýkarýp ül***i karýþtýrýp elli sene önceye getirmek
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý Serkan Yýlmaz Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ustam agzýna saglýk konuþmusun böyle biþi olmaz olurmu af olmaz asla ben inanmýyorum böyle laflara hala birileri iþi kariþtýrmaya caliþiyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

neden inanmadýðýnýzý arkadaþlar açýklarmýsýnýz.sadece aflada kalmayacak zaman daha neler gösterecek hep beraber göreceðiz.ALLAH ýn izniyle

Sayfa 1/6 123456 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri