DÖVÜLEN MİNİK ÇOCUĞUN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Edinilen bilgiye göre, yemek yemediği için üvey babası tarafından dövüldüğü iddiasıyla Alanya Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan 2 yaşındaki Sıla'nın yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti.
17 Haziran 2006 Cumartesi 00:32
RIZA YANIK
ANTALYA - Alanya'da üvey babası tarafından dövülerek komaya sokulduğu iddia edilen 2 yaşındaki çocuğun beyin ölümü gerçekleşti.
Edinilen bilgiye göre, yemek yemediği için üvey babası tarafından dövüldüğü iddiasıyla Alanya Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan 2 yaşındaki Sıla'nın yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti.
Sıla, solunum cihazına bağlı olarak yaşatılıyor. Minik kızının beyin ölümünün gerçekleştiğinden haberi olmayan ve beraber yaşadığı Ercan Bağiçi'nin ağabeyi Ahmet Bağiçi ile birlikte oturan anne Fatma Oktay, dün söylediklerinin tam tersi açıklamalarda bulundu. İfade verirken kendinde olmadığını iddia eden Oktay, "Polise, Ercan, bebeğimi boynundan tutup, kanepeden yere çarptı demişim. Beynim, hafızam yerinde olmadığı için böyle demişim. Eşim sadece boğazından tutup kanepeye oturttu" dedi. Kızının epilepsi hastanesi olduğunu, daha önceki eşinden kendisi ve çocuklarını dövdüğü için ayrıldığını söyleyen Fatma Oktay, olayı şöyle anlattı:
"11-12 yaşlarındaki komşunun çocuğu, kucağımda oynatacağım diye çocuğumu dut ağacının yanında yere düşürmüş. Kızımı o çocuğun annesi getirdi. O anda burnunda hafif kan gördüm. Akşam oldu, yemek yediriyordum. Beraber yaşadığım Ercan, 'ben yedireyim' dedi. Ben de 'çocuk yemek istemiyor' deyince yemek yemedi diye tokatladı. Ben de çocuğu elinden aldım. Çenesini tutup zorla yemek verdi, daha sonra da imanından tutup yemek gitsin diye boynunu ovuşturdu. Sonra çocuğa su içirdi. Çocuk biraz kendinden geçince boğazından tutup, kanepeye oturttu. Ama yere çarpmadı. Çocuk havale geçirince eşime bir araç bulmasını istedim. Çocuğumu battaniyeye sardım, komşunun motosikletiyle hastaneye acile getirdik."
Üvey kızını yemek yemediği için döverek komaya soktuğu iddiasıyla tutuklanan Ercan Bağiçi'nin ağabeyi Ahmet Bağiçi ise, "Kardeşim bunu yaptıysa 20 yıl değil 30 yıl yatsın cezaevinde. Ancak bunu yapacak biri değil" diye konuştu.
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran ise, minik Sıla'nın hastaneye koma halinde geldiğini söyleyerek, "2 gün süren yoğun bakım ünitesindeki tedavilere cevap vermedi minik bebeğimiz. Beyin ölümü gerçekleşti. Şu anda makinaya bağlı olarak sadece soluk alıp veriyor" dedi.

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri