Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Ceza yememek için vekil yakınıyım, dedi

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Ceza yememek için vekil yakınıyım, dedi

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.



    Radara yakalanan bir genç, milletvekili yakınıyım deyip, polisi tehdit etti. Görevi yaptırmamak için kaçıp, direnince savcılık oldu. Trafik komiserinin görev yeri 10 gün sonra değişti





    Radara yakalanan bir genç, milletvekili yakınıyım deyip, polisi tehdit etti. Görevi yaptırmamak için kaçıp, direnince savcılık oldu. Trafik komiserinin görev yeri 10 gün sonra değişti

    Samsun`un Bafra İlçesi`nde `radar uygulaması yapan` trafik polisleriyle, radara yakalanan iki genç arasında yaşanan tartışma önce jandarmalık, sonra da savcılık oldu. `Milletvekili yakınıyım, bizi salın, yoksa sürdürürüm diye önce direnen sonra da kaçan` sürücüden polisler davacı oldu. Komiser yardımcısının görev yerinin kısa sürede değiştirilmesi `kafaları karıştırdı`.

    Ceza yazdırmak istemedi

    Bafra İlçesi Bölge Trafik İstasyon Amirliği`nde görevli iki polis memuru Sıtkı Karataş ve Ahmet Recai Kutlu, Ramazan Bayramı`ndan bir gün önce Samsun Sinop Karayolu 54. kilometrede radarla hız kontrolü uygulaması yaparken 127 kilometre hızla giden bir araç tespit edildi. Radara yakalanan araç Çetinkaya Beldesi önünde durduruldu. Trafik Kanunu gereğince ceza yazmak isteyen polislere direnen sürücü Fatih Y., ceza yazdırmamak için tartışmaya başladı. Tartışma sürerken, ekip amiri Komiser Yardımcısı Davut Kısa da olay yerine geldi.

    Olay yerinden kaçtılar

    Çevredeki vatandaşların da izlediği tartışma sırasında sürücü Fatih Y.`nin, kendisinin Samsun Milletvekili Ahmet Yeni`nin yakını olduğunu söyleyip, polisleri tehdit ettiği öne sürüldü. İddiaya göre sürücü Y.," Sen bundan böyle burada görev yapacağını mı sanıyorsun. Seni buradan sürdüreceğim. Sen benim kim olduğumu biliyor musun" şeklinde tehditlerini sürdürürken, Komiser yardımcısı Kısa, durumu nöbetçi Cumhuriyet Savcısı`na bildirdi. Savcının talimatı üzerine `görevi yaptırmamak için direnme` suçundan işlem yapılması talimatını alan polisin bu sırada beklemediği bir olay gerçekleşti. Sürücü Fatih Y. ve arkadaşı Burhanettin G., araçlarına binerek kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ile kaçan araç arasında kovalamaca başladı. Bafra-Alaçam Karayolu`nun 18. kilometresinde bulunan Tekkeşin Petrol`de jandarma olay yerinden kaçan sürücü ile arkadaşını gözaltına aldı.

    Komiserin yeri değiştirildi

    Komiser yardımcısı Kısa ve iki polis memuru, sürücü ve arkadaşından `görevi yaptırmamak için direnme` suçunu işledikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu. Bafra Cumhuriyet Savcısı da şikayet dilekçesini işleme koydu. Dava Bafra Asliye Ceza Mahkemesi`ne gönderildi. Vekil yakınıyım diyen ve polisleri `seni sürdüreceğim, burada görev yapamazsın ` diye tehdit eden Fatih Y.`yi, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, tanımadığını ve o isimde bir damadı ve yakını olmadığını söylerken, ilginç bir gelişme yaşandı. Bölge Trafik İstasyon Amirliği`nde görevli ve olayda şikayetçi konumunda olan Komiser Yardımcısı Davut Kısa`nın görev yeri olaydan yaklaşık 10 gün sonra gibi kısa bir süre içinde değiştirildi. Kısa, Bafra merkez trafik amirliğine alındı. Davalık olan sürücünün savcılık evraklarına da geçen "tehdidi sonrası" gelen yer değişikliği dikkat çekti.

    Emniyet Müdürü Çelik: İlgisi yok

    Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise komiserin yerinin değiştirilmesinin o olayla ilgisi olmadığını söyledi. Bafra`da yaşanan olayda kendisine ve emniyet yetkililerine kimsenin telefon açmadığını ya da bir müdahalede bulunmadığını belirten Çelik, "Görev yeri değişen polis arkadaşımız uzun yıllar orada görev yapmıştır. Bu değişiklik olayla ilgili değil, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde normal uygulamalardandır. Kaldı ki yeni görevinde de Trafik biriminde çalışmaktadır. Ayrıca görev yapan polisimize hakaret etmek, tehdit savurmak ve görevi yapmasını engellemek kimsenin haddine değildir. Emniyet Müdürlüğü olarak buna asla izin vermeyiz" dedi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    e bu ülkede yasalar var ama isteyen istediği gibi kullanıyorr
    vede bu böyle sürer gider zihinler degişmedikçe
    hoşça kalınız

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Güzel Ülkemde Hala Böyle İşler Oluyor Alışkanlık İşte....
    Bana Ümit Bağlama Ben Toprağa Sözlüyüm....

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    asıl vekillere ve vekil yakınlarına ceza kesmek lazım

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    benece müdür yanlış söylemiş ispatlamıyan diyecekti konu kapanacaktı

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Ben arkadaşla gezerken radara düştü oda az kalsın kurtulmak için vekil tanıdığım var diyecekti ben engelledim.

    Biraz asi arkadaşlarım var ya.

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu kadar basit,her gün yaşanan bir olayın savcılığa gitmesi devleti ve görevlisini meşgul etmesi ayrıca bir suç sayılmalı.ne yani ödeyeceği en fazla 200-300 tl.madem ödemeyeceksin,o kadar hız yapmayacaksın.hadi hızı yaptın polisi tehdit etmek ne haddine???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •