BP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu ile beraberindeki 5 kiþinin yaþamýný yitirdiði kazayý inceleyen TBMM Araþtýrma Komisyonu çarpýcý sonuçlara ulaþtý.
Þebnem Hoþgör / Vatan
Yazýcýoðlu’nun öldüðü kazayý inceleyen TBMM Araþtýrma Komisyonu çarpýcý sonuçlara ulaþtý. CHP’li Tacidar Seyhan, iki GSM þirketinin kaza sonrasý enkazýn bulunabileceði 800 metrelik bölgeyi bildirdiðini ancak aramayý yürüten kamu kurumlarýnýn bunu dikkate almadýðýný söyledi ve “Dikkate alýnsaydý, gazeteci Güneþ kurtarýlabilirdi” dedi...
BBP Genel Baþkaný Muhsin Yazýcýoðlu ile beraberindeki 5 kiþinin yaþamýný yitirdiði kaza sonrasý, Turkcell ve AVEA’nýn gönderdikleri ve enkazýn yerine iþaret ettikleri kapsama alaný haritalarýnýn, yeterince dikkate alýnmadýðý ortaya çýktý. Çalýþmalarýný tamamlayarak rapor yazýmý aþamasýna gelen TBMM Helikopter Kazasýný Araþtýrma Komisyonu’nda ön kanaat olarak “kaza noktasý sayýlabilecek bir yerin 800 metrelik bir alan iþaret edilerek belirlendiði, buna raðmen enkaza ulaþýlmasýnda gecikme yaþandýðý” görüþünün oluþtuðu öðrenildi. CHP’li komisyon üyesi Tacidar Seyhan, bu tespite raporda yer verilmesini AK Partililer de dahil olmak üzere tüm komisyon üyelerinin desteklediðini belirterek, “Her iki GSM þirketinin kaza akþamý gönderdikleri haritalara göre helikopter þans eseri o bölgede her ikisinin de çektiði bir alana düþmüþ. 15 kilometrekarelik bir yay içinde sadece helikopterin enkazýnýn da bulunduðu 800 metrelik bir alanda telefonlar çekiyor. O haritalar ya doðru okunamadý ya da bir koordinasyon ve yönetim zafiyeti yaþandý. Yazýk. Bu bir skandaldýr. Eðer o haritalar doðru okunabilseydi, en azýndan muhabir arkadaþýmýz Ýsmail Güneþ belki kurtarýlabilirdi” dedi.
Kaza yeri önceden tespit edilebilirdi
Seyhan, skandal olarak nitelendirdiði bu durumla ilgili raporda herhangi bir suç duyurusuna yer verilip verilmeyeceði sorusunu ise þöyle yanýtladý: “Komisyonda bu yönde yani kazanýn nokta sayýlabilecek þekilde yerinin önceden belirlebildiði buna raðmen bulunmasýnda gecikme yaþandýðý ön kanaati oluþtu. Ancak henüz raporumuzun sonuç bölümünü metin haline dökmüþ deðiliz. Suç duyurusuyla ilgili konu kendi aramýzda yapacaðýmýz deðerlendirme sonucu netleþir. Ancak benim kanaatim, kurtarma çalýþmalarýný yürütenler ya GSM þirketlerinin gönderdikleri haritalarý okuyamamýþlar ya da yönetim zafiyeti sergilemiþler. Burada temel sorumluluk kurtarma faaliyetlerinin baþýnda olan ve koordine eden Kahramanmaraþ Valiliði’ndedir.”
Kaza þaibeli
Muhsin Yazýcýoðlu’nu, Kahramanmaraþ’ýn Çaðlayancerit Ýlçesi’nden Yozgat’ýn Yerköy Ýlçesi’ne götüren helikopter geçtiðimiz yýl 25 Mart’ta düþtü. Türkiye gündemine bomba gibi düþen kazayý olayda yaralanan ÝHA Muhabiri Ýsmail Güneþ’in 112’yi arayarak haber verdi. Karlý bir günde düþen helikopterin enkazý 47 saat sonra bulundu. Kazada Muhsin Yazýcýoðlu ile ÝHA Muhabiri Ýsmail Güneþ dahil 6 kiþi yaþamýný yitirdi. Helikopterin düþüþü ve arama sýrasýnda yaþanan geliþmeler kaza ile ilgili þaibelerin oluþmasýna neden olmuþtu.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri