Ýstanbul Adliyesi'ne Eþref Bitlis'in ölümüyle ilgili ses kaydý için gelen Arif Doðan þok etkisi yaratacak ifadeler verdi

Kendisine ait olduðu ileri sürülen ses kayýtlarýnýn internete düþmesi ve bazý gazetelere verdiði röportajlarýn ardýndan Ergenekon Savcýsý Zekeriya Öz tarafýndan 2 kez sorgulanarak, ek ifadesi alýnan emekli Albay Arif Doðan'ýn Eþref Bitlis'in ölümünün kaza olduðunu, Yeþil kod adlý Mahmut Yýldýrým'ýn yaþadýðýný ve görüþtüðünü anlattýðý öðrenildi. Savcý Zekeriya Öz'e toplam 15 saat ifade veren Doðan'ýn, bazý önemli sorulara cevap vermeyi ise reddettiði kaydedildi.

Doðan, geçtiðimiz hafta iki kez Beþiktaþ'taki Ýstanbul Adliyesi'ne gelerek Öz'e ifade verdi. Tekerlekli sandalyeyle gelen Doðan'ýn ifadesinde ?Yeþil' kod adlý Mahmut Yýldýrým'ýn yaþadýðýný, Yeþil'i tanýdýðýný, arkadaþý olduðunu ve Tunceli'de zaman zaman görüþtüklerini anlattýðý belirtildi. Doðan'ýn ifadesinde "Yeþil hala yaþýyor. Aracý ekiplerle görüþmeye devam ediyorum" dediði öðrenildi. Savcý Öz'ün, ?Yeþil nerede?" sorusuna ise Doðan'ýn yanýt vermediði öðrenildi.

"JÝTEM DONDURULDU, BELGELER BÝR JÝTEM GÖREVLÝSÝNDE"
JÝTEM'i kendisinin kurduðunu ve yönettiðini kaydeden Doðan'ýn, "JÝTEM donduruldu. JÝTEM'e iliþkin tüm belgeler hala bir JÝTEM görevlisinde duruyor" þeklinde konuþtuðu ifade edildi. Sözünü ettiði JÝTEM görevlisinin adýný vermeyen Doðan'ýn "Bu ismi verirsem beni öldürürler" dediði iddia edildi. Doðan'ýn JÝTEM'in bazý dönemlerde PKK'yý kullandýðýný 1990'lý yýllarda yaþanan TIR yakma olaylarýnýn bazýlarýnýn PKK'ya JÝTEM tarafýndan yaptýrýldýðýný söylediði ileri sürüldü.

"EÞREF BÝTLÝS'ÝN ÖLÜMÜ KAZAYDI"
Ýnternet ortamýna düþen ses kaydýndaki, "Eþref Paþa'nýn ölümü, Cem Ersever yaptý diyorlar. Eþref'i öyle böyle yapmýþ! Hayýr. Cem Ersever'in arkasýna ben destek vermesem, kýçýna.., adam mý öldürebilir?" sözlerinin de Doðan'a savcý Öz tarafýndan sorulduðu öðrenildi. Doðan'ýn Eþref Bitlis'in ölümüyle ilgili olarak ?O bir kazaydý, suikast deðildi' dediði ifade edildi.

FAÝLÝ MEÇHULLER SORULDU
Emekli Albay Arif Doðan dünde Beþiktaþ'taki Ýstanbul Adliyesi'ne geldi. Doðan, Cumhuriyet Savcýsý Kadir Altýnýþýk'a faili meçhul cinayetlerle ilgili olarak ifade verdi.