Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
29 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Star MEHMET ALİ ERBİLİ Kovdu (Çarkıfelek Yayından Kaldırıldı)

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şimdi ağzı olan konuşmuş Alevilik hakkında , bilgisi olanda olmayanda kafadan dolma yok googleden bulma konuşmuş , mum söndü şudur arkadaşlar, öncelikle şu biline Alevilik, Allah-Muhammed-Ali üçlemesi ve Ehl-i Beyt, Oniki İmamları önemseyen Şiiliğin Onikicilik ile ortak noktalara sahip bir yoldur. Aleviliğe göre, dört halifeden Ebubekir, Ömer ve Osman'ın hilafetleri haksızdır çünkü Hz Ali hazreti peygamberin amcasını oğludur onla beraber islam yolunda baş kesmiş kan akıtmıştır , Bundan dolayı Halifelik Alinin Hakııdır inanışıdır, Ayrıca osmanlıdada aşina olan islamın bu kolu, osmanlının ta damarlarına girmiş taki yeni ceri ocağına kadar işlemiştir yeni cerilerin yüzde ****eni alevi inancını tasıyan kişilerden oluşmuştur. bir örnek hacı bektaşı veli yeni ceri ocagından gelmıştır su an mezarının üzerinde 3 hilal vardır 3 hilal osmalı bayrağının semboludur, geri kalanı devşirmelerden,taki yavuz şah ismail savaşına deteylar inmiyorum , gereekirse burda anlatabilirimde, gelelim mum söndü meselesine olay osmanlıca sürgün edilen alevi vatandaşları istan buldan uzak diyarlara göcmüştür osmanlıya karsı geldikleri ve yavus şah ismail savasının olmaması gerektiği her 2 tarafında müslüman oldugunu bu kanın akmamasını solemelerinden dolayı ve tarfsız kalacaklarını solemelrinden dolayı yavuz tarafından dışlanarak şah ismaili tutacakları ve osmanlıa karşı gelecekleri düşünülerek katlı vaciptir denerek öldürülmeleri emredilmiştir, bundan dolayı anadolunun çeşitli yerlerine dağılan aleviler ibadetlerini gizli yerlerde görünmemek için gece karanlığında mum işiğinda yapmışlardır her hangi bir ihbarda yakalanmamak için sonrası , bu şekilde yapmışlardir netice itibariyle bazı kanı bozuklar osmanlıy hoş görünmek için bu tur ibadetlerde ihbar yoluna gitmiş ve baskılar esnasında , böyle iftiralara maruz kalmıstır, netice itibariyle aleviler hakkında baya araştırma yapan ve inceleme yapan bir insan olarak onlar hakındaki iftiralara üzülerk bakmaktayım olayın tarihsel detayı budur , her 2 side islamin bir koludur ,
    burda sarf edilen bir kaç söze bakınca , fikride bir zikride bir meselesi aklıma geliyor demokrasıden bahsedenler eşitlik insan haklarından bahsedenlerede ,söledikleri lafları karşısında Allah ıslah etsin diyorum, bir müslüman baska bir müslümana bu şekilde hitap etmez , şahsen ben olsam 2 defa düşünürüm çünkü görmediğiniz yaşamadığınız bir iftiranın cezası 2 kat büyük,bundan dolayıdırki kafadan dolma fitiralara nedenini bilmeden katılmamak lazım şahsen benim çok alevi dostum oldu , iyikide bu insanları tanımışım , tanımayada devam ediyorum, iyki varlar.
    Konu gacvokem tarafından (08-10-2010 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri