Pegasus Havayollarý Baþkaný Ali Sabancý, katýldýðý toplantýda ilginç sunumlarda bulundu

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði) Genç Giriþimciler Kurulu Baþkaný ve Pegasus Hava Yollarý Yönetim Kurulu Baþkaný Ali Sabancý, 8 ay önce Türkiye’nin giriþimcisi seçildiðini belirterek, baþarýsýnda tüm Pegasus ailesinin payýnýn olduðunu söyledi. Sabancý, Vodafone Türkiye ana sponsorluðunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüðünde, son ayaðý Gaziantep’te düzenlenen “Türkiye Global KOBÝ’ler Platformu” kapsamýndaki “Ýþ Ortaðým Buluþmalarý”nda giriþimcilik üzerine bir konuþma yaptý. Sabancý, “Ben doðuþtan giriþimciyim, annemi babamý doðru seçtim” diyerek giriþimcilik ödülünü nasýl aldýðýný açýkladý. “Nasýl zengin olunuyor?’’ diye kendisine sorular yöneltildiðini belirten Sabancý, “Bunun çok basit yöntemi var. Esasýnda ben doðuþtan giriþimciyim. Ben babamý da anamý da doðru seçmiþim” diyerek esprili bir cevap verdi. Adana’da doðduðunu, aile þirketi kültüründe büyüdüðünü, Cumartesi günleri babasýyla veya amcalarýyla fabrikaya gitmekten gurur duyduðunu anlatan Sabancý, “Aile þirketinin bir sorunu var; aile fertleri iþleri yönetirken ve büyütürken kendi kendilerine yeter zannediyorlar. Ben 2004’te biraz da bu sebepten dolayý Sabancý ailesinden ayrýldým” dedi. Sabancý, “Sabancý Ailesi’nden ayrýlýrken kaç milyar dolar ile ayrýldýnýz?” þeklindeki soru üzerine, “Mal varlýðýmýn takriben yüzde 80’i hâlâ Sabancý Holding hisselerinde, bir kýsmý halka açýk. Bu deðer takriben 600 milyon dolar” dedi.

‘BABAN SABANCI OLMASAYDI’
Kendisine “Baban Sabancý olmasaydý bunlarý becerebilir miydin?” diye sorulduðunu belirten Sabancý, “Annesi babasý kim olursa olsun herkese hayatta bir oyundaki gibi bir el, bir kaðýt daðýtýlýyor. Önemli olan eli iyi oynamak” dedi.

‘BÝZÝMKÝ 77 CM DEÐÝL AMA TAM ZAMANINDA KALKIYOR’
Sabancý, bir havayolu þirketinin reklamlarýnda koltuk aralarýnýn 77 cm olduðuna dikkat çekmesiyle ilgili olarak, “Bizimki 77 cm deðil ama zamanýnda kalkýyor” dedi.

-----------------------------------------------------------

güzel türkçem