REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Alevilerden 'zorunlu' eylemi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Alevilerden 'zorunlu' eylemi

Başkent'te, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından “Zorunlu din dersi”nin kaldırılması amacıyla eylem düzenlendi. Dernek üyelerinin Sakarya Caddesi'nde 24 saat süreyle oturma eylemi yapacakları bildirildi.

Çeşitli Alevi dernekleri ile siyasi partilerin destek verdiği grup, Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplandı.

Burada bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, zorunlu din dersi uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, çocuklarının bu uygulama nedeniyle adeta asimile edildiğini savundu. Gümüş, eylemlerinin sonuç alıncaya kadar süreceğini bildirdi.

Grup daha sonra ellerindeki pankart ve dövizlerle Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Buradaki meydanda toplanan grup üyeleri düzenlenen Semah gösterisini izledi.
    Daha sonra söz alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, federasyon üyeleri olarak yine meydanlara indiklerini ifade ederek, “Bu ülkede 20 milyon alevi yaşıyor ve çocukları 30 yıldır zorunlu din dersi nedeniyle zulüm altında” dedi.

Son günlerde türban konusunun gündemde olduğunu anımsatan Balkız, din ve vicdan hürriyeti açısından Aleviler'in sorunlarına da kulak verilmesi gerektiğini kaydetti.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olmaması için, Danıştay, İdare Mahkemeleri ve AİHM kararları olduğunu anımsatan Balkız, “Bu kararlar yok sayılıyor, hak bunun neresinde, adalet neresinde” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez de eşit yurttaş hakkının Anayasa girmediği sürece mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.
    Kasım ayında Ankara'da Dünya Alevi Kurultayını toplayacaklarını ve bunun çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Geçmez, bu kurultayda Alevilerin sorunlarını tartışacaklarını bildirdi.

KESK Başkanı Sami Evren de bir devletin tüm vatandaşlarının din ve vicdan hürriyetini koruması gerektiğini ifade etti.
    Eyleme katılan diğer derneklerle parti yöneticileri de birer konuşma yaptı.
    Eyleme katılanların 24 saat süreyle Sakarya Caddesi'ndeki meydanda oturma eylemi yapacakları bildirildi.

kaynak A.A

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yok böyle bir istek bazen anlamıyorum bunları bu istek suan için kabul edilmez bir istek bir taraftan kürtler bir taraftan aleviler türkiyenin dini islam dilide türkçedir alevilik ayrı bir din degildir nasıl bir istek bu din dersleri kaldılsın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kendi fikrimi söyluyorum;

Bu ülke hiçbir zaman ilerlemez milletin istekleri bitmiyor ya nedir bu iş.Devlet hangi biriyle baş etsin.

Allah (c.c) devlet büyüklerine sabır versin
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aminnn......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

problemli olaylı kaos ve prevakatörlü kısacası şiddete dayalı bişey olmıyacaksa her insan eylem yapabilir yeterki nizami kurallara uyulması şartıyla selametle arkadaşlar
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı aliharbiye Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    problemli olaylı kaos ve prevakatörlü kısacası şiddete dayalı bişey olmıyacaksa her insan eylem yapabilir yeterki nizami kurallara uyulması şartıyla selametle arkadaşlar
    ama olacak şey var olmıyacak şey var bunların yaptıgı olmıyacak şey bunların kürtlerden farkı ne kürtler diyor nem kürdüm kürtçe egitim almak istiyorum adım kürtçe olsun türkçe zorunlu ders olması.. aleviler ne diyor din dersi kalksın ben çok merak ediyorum bu aleviler hangi dinden zaten okulda genelde dua ogretiriyor ve pek bir şey ögretimiyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne demek din dersi kalksın bunun manası biz dinsiz bir gurubuz yarın demezlermi bu adamlar ayrı okul ayrı devlet bölelim türkiye bütün dünya bunu istiyor hep beraber yıkalım ozamn ne namus kalır ne ahlak sırpların mezalimi gibi darma dağın oluruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okulda öğretilen 3-5 satırlık dua neden iğne gibi batıyor bunlara..! bilmeyen de okulda,haftada verilen 40 dakikalık dersle din alimi yetişiyor sanacak..! buna bile tahamülleri yok..! sonra da ortaya çıkıp başkasından kendi inancına saygı,hoşgörü bekliyorlar..! yoksa amaçlanan,su katılmamış dinsiz bir gençlik mi..?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dinde zorlama yoktur , bizim zamanımızda bile din dersi seçmeli dersi, 12 eylül darbesiyle zorunlu ders statüsüne girdi,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hz.Ali Camide Namaz Kılarken Öldü Camide Beee CAMİDEE !!!

Sen nasıl oluyorda camide namaz kılmazsın????

*** mesajını editledim, daha saygılı olmak zorundasın , burası demokratik bir ül***se başkalarınada saygı duyacaksın , ki eğer saygı görmek istiyorsan , kimsye ulan diyerek hitap etmemelisin, ki namaz kılmadıklarını nerden biliyorsun?***
    Konu gacvokem tarafından (10-10-2010 Saat 17:38 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri