Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, 2011 iþçi ve Bað-Kur emekli maaþlarýna yapýlacak zammý bugünkü AK Parti Grup toplantýsýnda açýklayacak. 7 milyon emekliyi ilgilendiren zammýn en az yüzde 4+4 olarak açýklanmasý bekleniyor.
Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakaný Ömer Dinçer, Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan ile dün Suriye'ye gitmeden önce görüþerek iþçi ve Bað-Kur emeklilerinin zammýyla ilgili son çalýþmayý verdi. Baþbakanlýk Yeni Bina'da, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan konusunda düzenlenen basýn toplantýsýnda Dinçer, 2011 iþçi ve Bað-Kur emekli maaþlarýyla ilgili çalýþmalarý tamamladýklarýný, Erdoðan'ýn AK Parti grup toplantýsýnda 2011 yýlý Ocak ve Temmuz ayý emekli maaþlarýna yapýlacak zammý açýklayacaðýný bildirdi.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Dinçer, "Emeklilerle ilgili yeni bir düzenleme var mý" sorusu üzerine, "Eðer promosyonlar kast ediliyorsa, keþke onun kararýný verecek olan ben olsaydým. Çünkü o zaman emeklilerimizin lehine karar vermek benim açýmdan çok daha kolay olacaktý ama konuyla ilgili görüþtüðümüz bankalarla maalesef olumlu bir netice elde etme imkanýmýz olmadý ama hala da son görüþmeyi yapmadýk. Onu da açýklamakta yarar görüyorum" dedi.
Dinçer, bunun dýþýnda, 2011'de emekli maaþlarýyla ilgili çalýþmalarý tamamladýklarýný, Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nun bu meseleyi görüþtüðünü, çok büyük ihtimalle Erdoðan'ýn grup toplantýsýnda bu açýklamayý yapacaðýný bildirdi.
7 milyon emekliyi ilgilendiriyor
Açýklamanýn hangi emeklilere iliþkin olacaðý sorusu üzerine Dinçer, "2011 için emeklilere vereceðimiz maaþ artýþlarýyla ilgili düzenlemeyi kastettim. Biliyorsunuz devlet memurlarýnýn maaþlarýyla ilgili artýþlar belli olmuþtu, emeklilerimizinki henüz belli olmamýþtý. O çalýþmalarý da tamamladýk. Dolayýsýyla yarýn (bugün) Sayýn Baþbakanýmýz 2011 yýlý Ocak ayýnda ve Temmuz ayýnda emekli maaþlarýna yapýlacak zammý da açýklayacak. Ýþçi, Bað-Kur" diye konuþtu.
Gazetecilerin bu konudaki sorularý üzerine Dinçer, çalýþmanýn yaklaþýk 7 milyon emekliyi ilgilendirdiðini belirterek, "Her þey kontrol altýnda, bütçemize de yerleþtiriyoruz, kaynaðý belli, her þeyi belli" dedi.
Açýklanacak zam oranýnýn en az yüzde 4+4 olmasý bekleniyor.
Milliyet (Doðan Haber Ajansý) 1 saat önce.. [2307246]

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý
asýl gerçek olan maaþlarýn adaletli bir þekilde eþitlenmesi ve zmanýnda yaþar okuyan tarafýndan çýkarýlan memurlar enflasyon farkýndan yararlanýr iþçiler yararlanamadýðý ve iþçilerin byümeden pay almadýðý ve yýllar geçtikçe maaþlarýnýn eridiði gibi eþitlik ilkesine aykýrý kanunun bir an önce deðiþtirilmesi ve iþçi memur baðkurlu ayný haklara tabii olmasý gerekir i herkes bu ülkenin vatandaþý..

Yer imleri