selam arkadaslar elimde dreambox 500s var serverli ama acilirken ekran geliyor geri gidiyor bu sorunu nasil halede bilirim ama yedegini almam lazim icinde server bilgisi var yardimci olursaniz sevinirim..
selam arkadaslar elimde dreambox 500s var serverli ama acilirken ekran geliyor geri gidiyor bu sorunu nasil halede bilirim ama yedegini almam lazim icinde server bilgisi var yardimci olursaniz sevinirim..
Cihaz hiçmi acılmıyor?Server aldıgınız yer size server bilgilerini vermesi gerekiyor bizim uyelerin bende tum yedekeri var mesela
Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...
aciliyor kapatiyor bunun baska caresi felan yokmu ben yurtdisindayim serveri kimden aldilar bilmiyorum yani baska bir sekilde box sa baglanma ihtimalim yokmu yedegi almak icin
cihaza image yükleyince büyük ihtimal sorunun kalmayacak benim cihazda durmadan açılıp kapanıyordı ya adaptör yada image dediler yazılım attım düzeldi server bilgisine gelince keşke cihaz sağlam iken addonstan tuxbox yukleyip yada ftp ile server bilgisine yedekleseydin
Arkadaşım cihaza image veya backup yüklemeden önce cccam config yedegini almalısın yoksa server bilgilerin gider tekrar serverinle baglantı kurmak zorunda kalırsın.Cihazda menü-kurulum -uzmankurulum-iletişim bilgilerinde serverini görebilirsin ;
Serverinin çalışıp çalışmadığını anlamak için 2 yol var.
1- Internet eplorer adres kısmına bunu yapıştır. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Buradaki IP adresini temsili yazdım. Dreamboxun IP numarasını bilmiyorsan kumandadan Menu-kurulum-uzman kurulum-iletişim kurulumundan IP yazan yerdeki numara senin dreamboxun IP numarasıdır. Bu numarayı yukarıdaki linke yazıp enterle. Açılan sayfada (CCcam info pages) hostun altında kullandığın serverin adı, cards'ın altındaki ise serverdeki kartların sayısıdır.
Sayfa görüntülenemiyor mesajı alırsan sorun senle ilgilidir.
2- Kumanda ile sarı tuşa bas. CCcam Info-Servers kısmına gir. Soldaki renk YEŞİL, sağda ise cards sayılarını görüyorsan senin serverin kesinlikle ÇALIŞTIĞINI gösterir. Soldaki renk KIRMIZI, sağdaki cards sayıları sıfır ise senin serverin kesinlikle ÇALIŞMADIĞI gösterir.
Bir de DM 500-S’in internete bağlandığından emin olmak için kumandadan Mavi tuşla Addons dan gemini servera girmeye çalış. Cihaz gemini servere girerse nete çıkıyor demektir.
Tüm bunlara rağmen sonuç alamazsan, dreamboxa yeni imaj atıp denemelisin. Bazı durumlarda imajın yapısı bozulduğunda server çalışmaz.
arkadaslar siz beim dedigimi anlamadiniz ekran geliyor geri kapaniyor kumandadan hic bir islem yapamiyorum o yüzden ip adresini göremiyorum benim sorum su rs232 kablosuyla baglanip yedegini alma sansim varmi onu örene bilirmiyim peki.. saygilarimla
cihaz açılmıosa yekek alma şansınız yok. rs 232 ile yedek alınmaz.
sorununuz ya image yada adaptorde sorun var.
ilk önce sağlam 12 volt 2 amperlık bır adaptör ile cıhazı deneyın olmazsa ımage yuklemek zorundasınızx.
cccam ın yedeği yoksa bunu sadece servecıden alabilirsiniz.
şu an için baska çözum yok:
LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7
Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.
tessekürler...
Arkadaşlar Bendede aynı sorun var ama ben şuan dreambox'un atadığı ip adresinini internetten göremiyorum alıcı kendi kendine reset atıyor image yükliyecemi biliyorum ama bir türlü ip adresini göremedim lütfen yardım eder misiniz?
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri