2012 Avrupa Futbol Þampiyonasý Elemeleri (A) Grubu'nda, deplasmanda Azerbaycan'a 1-0 yenilen (A) Milli Takým'da, teknik direktör Guus Hiddink, "Dört gün içinde 2 maç kaybetmek kariyerimde az yaþadýðým bir durum" dedi.
Hiddink, maçýn ardýndan düzenlediði basýn toplantýsýnda, kötü bir zaman yaþandýðýný, tüm oyuncularýn ve teknik heyetin büyük hayal kýrýklýðý içinde olduðunu söyledi.

Türkiye'nin Almanya'ya 8 Ekim'de yenildiði maça atýfta bulunan Hiddink, "Dört gün içinde iki maç kaybetmek kariyerimde az yaþadýðým bir durum. Almanya, dünya çapýnda bir takým. O yenilgiyi kabul edebilirim ama bu yenilgiyi kabullenmek zor" diye konuþtu.

Duran toptan gol yenildiðini, adam paylaþmada hata yaptýklarýný dile getiren Hollandalý teknik adam, "Yediðimiz golde 3 oyuncu topun üstünden atladý. Konsantrasyon eksikliðimiz vardý, hayal kýrýklýðý yaþýyorum" ifadelerini kullandý.

Hiddink, bir gazetecinin, "Puan kaybý, gruptan çýkmayý tehli***e sokar mý" sorusuna, "Bugün oynanacak maçlara baðlý. Ýnisiyatifin bizde olmasýný isterdim ama bugünkü gibi sonuçlar aldýðýnýzda sýkýntýya giriyorsunuz" cevabýný verdi.

Takýmda bir deðiþim düþünüp düþünülmediðinin sorulmasý üzerine de Hiddink, þu ifadeleri kullandý: "Bizim iki stratejimiz var. Birincisi, toplayabildiðimiz kadar puanlar toplayýp, finallere gitmek. Ýkincisi ise milli takýma genç ve yetenekli oyuncular kazandýrmak. Oyuncularý sokaktan toplamýyorsunuz. Ümit Milli Takým gibi bir kaynaðýmýz var.

Burada 21-23 yaþlarýnda oyuncular var, ancak kendi takýmlarýnda ilk 11'de oynamýyorlar. Bu da bizim için büyük bir dezavantaj. Diðer ülkelerde, bu yaþtaki oyuncular takýmlarýnda görev alýyorlar. Genç oyuncular arasýndan iyi oyuncu seçmekte zorlanmak isterdim, ancak dediðim gibi Ümit Milli Takým'dan ancak bir iki futbolcu kendi kulüplerinde ilk 11'de oynuyor."

Hiddink, Arda Turan'ýn yokluðunun, puan kayýplarýyla ilgisi olup olmadýðýna iliþkin bir soruyu da "Arda, önemli bir oyuncu. Alternatifinin olmadýðýný görüyoruz. Kendi takýmý için de milli takým için de önemli bir futbolcu. O, burada olmadýðý için þikayet etmemek lazým. Her zaman fark yaratan bir oyuncu. Bizimle olmadýðý için üzgünüm" þeklinde yanýtladý.

Bir gazetecinin, "Ýstifa etmeyi düþünüyor musunuz" sorusuna ise Hiddink, "Her þeyi zamana býrakmak lazým. Önümüzde elemeler için zaman var" yanýtýný verdi.

Hiddink, "Azerbaycan'ý yeneceðinizi söylemiþtiniz" hatýrlatmasý üzerine de "Umarým Azerbaycan diðer takýmlara da sürpriz yapar" cevabýný verdi.

Azerbaycan Teknik Direktörü Berti Vogts da "Güzel bir oyun oynarsak evimizde galip geleceðimizi biliyorduk. Güzel oynadýk, güzel bir galibiyet aldýk" dedi.

Oyuncularýný maç boyunca destekleyen seyircinin galibiyette payýnýn büyük olduðunu söyleyen Vogts "Hepsine teþekkür ediyoruz. Böyle oynarsak burada yenemeyeceðimiz takým yok. Türk oyuncularýn yeteneklerini ve kalitesini biliyorum. Bu nedenle de bu galibiyetin önemi büyük. Bütün oyuncularýmý kutluyorum. Yürekleriyle oynadýlar. Maçýn sonuna kadar mücadeleyi býrakmadýlar ve baþarýlý oldular. Türkiye'nin çok yetenekli oyunculara sahip olduðunu biliyorum. Hiddink ile bundan sonraki maçlarda baþarýlý olacaklarýný ve çýkýþa geçeceklerini düþünüyorum" deðerlendirmesini yaptý.

cnnturk.com