Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Gökyüzünden Türkiye

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Gökyüzünden Türkiye

Gökyüzünden Türkiye

--------------------------------------------------------------------------------

Ülkemizi daha önce hiç böyle görmediniz... Þimdi sizi nefis bir tura davet ediyoruz...
    Türk Hava Kurumu (THK) öðretmen pilotu Orhan Özgülbaþ, Türkiye'deki 27 ili motorlu yamaç paraþütünden fotoðraf makinesi ve kamerayla görüntüledi.

AA muhabirine açýklama yapan Özgülbaþ, amatör kurslar sonucu THK mensubu olduðunu ve 25 yýldýr bu kurumda eðitmenlik yaptýðýný anlattý. Çekimlerde bazen ciddi risklerle karþýlaþtýklarýný ifade eden Özgülbaþ, ''Fotoðrafçýlýk ve kurgu konusunda eðitim almýþtým. Gökyüzünden çekim yapmaya 2006'da baþladým. 4 yýlda 3 kez Türkiye turu yaptým. Her ilde istediðimiz gibi çekim yapamayabiliyoruz çünkü hava þartlarý uygun olmayabiliyor. Sadece gökyüzünden çekim yapmýyoruz. Ayný zamanda gösteri uçuþlarý yapýyoruz, havacýlýkla ilgili bilgi ve eðitim veriyoruz, gezdiðimiz yerlerin kültürel, doðal ve tarihi yapýsý hakkýnda bilgiler aktarýyoruz. Bu nedenlerden ötürü 27 ilde çekim yapmak 4 yýlýmýzý aldý. Amacýmýz 81 ilin çekimlerini tamamlamak'' diye konuþtu.

Bu görüntüleri farklý illerde açtýklarý sergilerle vatandaþlarla paylaþtýklarýný anlatan Özgülbaþ, 27 ilde 10 bine yakýn fotoðraf çektiklerini söyledi. Çekimlere ekip arkadaþý Murat Tok ve bir þoförle kara yoluyla gittiklerini belirten Özgülbaþ, Adana, Adýyaman, Ankara, Antalya, Artvin, Bolu, Çanakkale, Denizli, Isparta, Ýstanbul, Ýzmir, Karabük, Kastamonu, Mersin, Muðla, Nevþehir, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Urfa, Van ve Zonguldak'ýn görüntülerinin þu anda sergilerde kullanýldýðýný, yeni çekim yaptýklarý 3 ilin görüntülerinin de kýsa sürede sergileneceðini kaydetti.

Gökyüzünden Türkiye belgeseli için 500 saat video çekimi yaptýklarýný bildiren Özgülbaþ, bu görüntülerden oluþan belgesel ve 250 fotoðraflýk bir albümün de yer aldýðý DVD'lerin baðýþ karþýlýðýnda THK adýna satýldýðýný ifade etti. Orhan Özgülbaþ, bu fotoðraf ve bilgilerin yer alacaðý bir kitap oluþturmaya çalýþtýklarýný, kitabýn THK tarafýndan satýþýnýn yapýlacaðýný anlattý.

-FOTOÐRAFLARIN ORÝJÝNALÝ THK'DAN ALINABÝLÝYOR-

Orhan Özgülbaþ, çekim yaptýklarý illerde kalkýþ ve iniþ ile çekim açýlarýnýn belirlenmesi için önce yerden inceleme yaptýklarýný, daha sonra da hava þartlarýna göre çekimleri gerçekleþtirdiklerini anlattý.

Motorlu yamaç paraþütüyle 25-45 kilometre arasýndaki uçuþ hýzýnda çekim yaptýklarýný ifade eden Özgülbaþ, yerin konumuma, büyüklüðüne ve özelliðine göre yerden 50 metre ile 2 bin 500 metre arasýnda deðiþen yükseklikte çekim yaptýklarýný belirtti.

Bir tur sýrasýnda yaklaþýk 2 saat uçtuðunu anlatan Özgülbaþ, ''Uçmak çok güzel bir þey. 4 bine yakýn uçuþ gerçekleþtirdim ama her birinde sanki ilk kez yapýyormuþum gibi heyecanlanýyorum'' diye konuþtu.

Türkiye'nin her yerinde çekim yapmak istediðini ancak çekimler sýrasýnda büyük zorluklar yaþadýklarý için bu hedefe varma konusunda ümitsiz olduðunu dile getiren Özgülbaþ, ''Bu þartlarda 81 ili çekemeyeceðim diye endiþeleniyorum. Ancak 81 ilde çekimleri tamamlamýþ olmak en büyük hedeflerimden bir tanesi. Çekimlerde ne kadar zorlansam da sergilerde aldýðým tepkiler beni çok mutlu ediyor. Çalýþmamýz desteklenirse, sponsor desteðiyle çok rahat tamamlayabileceðimizi düþünüyorum'' dedi.

Özgülbaþ, proje kapsamýnda çekilen fotoðraflarýn, orijinal olarak, afiþ veya kartpostal þeklinde satýþýnýn da THK tarafýndan yapýldýðýný sözlerine ekledi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

URL=http://www.yukle.tc][/URL]

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri