G.Saray’ýn efsane baþkaný Faruk Süren, Adnan Polat’a kurtuluþ reçetesi yazdý

GÖKMEN ÖZDEMÝR / VATAN
1) “Palyatif, günü kurtarmak için yapýlan hareketler G.Saray duruþu olamaz.”

2) “
4 üyenin kararla- ra þerh koyduðu, 2 üyenin istifa ettiði yönetim, takým deðildir.”

3) “
Adnan Polat ya takýmýný toparlar ya da deðiþtirmek üzere seçime gider.”

4) “Böyle
bir mantalite ile G.Saray yönetilemez. Yönetilirse F.Bahçe maça kaðýt üstünde favori çýkar.”

G.SARAY’DA Adnan Polat’a bugüne kadar en sert muhalefeti efsane baþkan Faruk Süren yaptý.. Süren “Ya takýmýný toparlar birlik içinde çalýþýr ya deðiþtirmek için seçime gider. G.Saray palyatif önlemlerle yönetilemez. Stratejisi olmayan yönetim yönetim deðildir. Ama seçim kararýný Adnan Polat almalý” diyerek Polat yönetiminin seçime gitmesi gerektiðini söyledi. Ýþte Süren’in gözünden G.Saray:

“FUTBOL büyük endüstri.. Geçen yýl cirosu 16 milyar Euro’ydu.. Ýþe bu ciddiyette bakmak gerekir. G.Saray maalesef kötü yönetiliyor. Bunlarý derbi öncesi konuþmak üzücü.. Ama olay,hadise bu.. Hadiseler beklemez. Çözüm gerekir.. Bugüne kadar 6 teknik adam deðiþtirdiler. Demek ki sorun deðiþtirmekle giderilemiyor. Yönetim zaafiyeti var. Ýçi çok karýþýk. Takým deðiller. Pazarlama þirketinin baþýna müdür atanýyor. 4 yönetici muhalefet þerhi koyuyor. Baþkan yardýmcýsý Haldun Üstünel yönetimden, Cemal Özgör*** Pazarlama AÞ baflkanl›€›ndan istifa ediyor. Yönetim takýmý çatýrdamýþ durumda...

‘ÝHANET ETMEMELÝ’

TAKIM olamazsanýz düþünemezsiniz. Düþünemezseniz, çalýþamazsýnýz. Adnan Polat ya takýmýný toparlayacak ya da seçime gidecek, takýmýný deðiþtirecek. Bu kararý kendi alacak. Dayatmayla, zorla, imza ile deðil... G.Saray gelenekleri bunu gerektirir. Karþýsýna rakip çýkma riskini alýp, aldýðý 3 bin oya ihanet etmemek için seçime gitmeli.. Güvenenleri daha fazla hayâl kýrýklýðýna uðratmamalý..

HAGÝ ve Tugay çok sevdiðim, deðer verdiðim insanlar. Sezon baþý Tugay altyapýda, Hagi boþtaydý. Bundan þu çýkýyor; senin aldýðýn palyatif önlem. Günü kurtarmaya çalýþýyorsun. Hocayý deðiþtirme nedenin baþarýsýzlýksa, Rijkaard geçen y›l da baþarýsýzdý. Ligi 3. bitirdi. Üçüncülük sonunculuktur benim için.. O zaman deðiþtirmeyip bugünü bekliyorsan stratejin, planýný-programýn yok demektir..

‘DERBÝ ALDATMASIN’

Hele bir Fatih Terim konusu var ki.. Ýnanýn konuþmak istemiyorum. Fatih Terim basamak olarak kullanýlamaz, Terim dolgu maddesi deðildir. O G.Saray tarihinin en baþarýlý hocasý, en önemli figürlerinden biridir. Onu günü kurtarmak için ortaya atmak çok yanlýþ. Zaten Terim’in görev kabul etmemesinin altýnda bu yatýyor. O da görüyor olup biteni..

PAZAR derbi var. Maçtýr gelir geçer.. Önemli olan devamlýlýk. F.Bahçe kaðýt üzerinde favori çýkýyorsa sende sorun var demektir. Bunu kabul edemiyorum. Yenersin, yenilirsin.. 3 günde unutulur.. Kaybettiðimize de€il, kaybetme nedenlerine kýzýyorum. G.Saray pazar kazanýrsa kimse kendini aldatmasýn. G.Saray’ýn sorunlarý bitmiþ deðildir. Aksine neden bu maça favori çýkmýyoruz, bunun tartýþýlmasý lazým. G.Saray’ýn duruþu bu deðildir, hiç olmadý.”