Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Show Tv'ye Bozuk Türkçe Uyarýsý

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Show Tv'ye Bozuk Türkçe Uyarýsý

    RTÜK, "Türk Malý" adlý dizideki Abiye ve Erman Kuzu karakterlerinin kullandýðý bozuk Türkçe nedeniyle, Show TV'ye ikinci kez uyarý cezasý verdi.

    RTÜK üyesi Zahid Akman ise, uyarýnýn yetersiz kalacaðýný ve program durdurma cezasý verilmesini istedi. Ancak Akman'ýn önerisi reddedildi.

    Zahid Akman karara karþý muhalefet þerhi de yazdý ve ''Yayýn kuruluþlarý, izleme oranlarýný dolayýsý ile gelirlerini artýrmak için uyarý cezasý gibi müeyyidelerin etkisizliðinden aldýklarý cesaretle, bile bile kural ihlalleri yapmaktadýr'' dedi.

    RTÜK'ÜN BEÐENMEDÝKLERÝ RTÜK

    Türk Malý dizisinde kullanýlan bazý sözcükleri, yayýn ilkelerine aykýrý buluyor. Bu sözcükler þöyle: "Ruhsal Burhan (ruhsal buhran), Tebrik koyuyorum (tebrik ediyorum), Tijen (hijyen) Yürüþen merdiven (yürüyen merdiven), Þah mart oldu (þah mat oldu), Uzun lafýn sopasý (uzun lafýn kýsasý), Aðaç yaþken emilir (aðaç yaþken eðilir), Ödüm cörtledi (ödüm koptu), Ayaðýný organýna göre uzat (ayaðýný yorganýna göre uzat), Komþu komþunun gülüne muhtaçtýr (komþu komþunun külüne muhtaçtýr), Temizlik Ýran'dan gelir (temizlik imandan gelir), Ýstemek baþarmanýn karýsýdýr (istemek baþarmanýn yarýsýdýr), Kitap en iyi tosttur (kitap en iyi dosttur), Aykut testi (IQ testi)

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    bazende cok iþin tuzunu kacýrýyorlar

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Alýntý digital_52 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bazende cok iþin tuzunu kacýrýyorlar
    Gerçektente abartmýþlar.Komedi olsun diye deðiþtirmeyi abarttýlar.Alakasýz cümlelere çevirdiler.Ne diyor anlamak mümkün deðil.

  4. #4
    Users Awaiting Email

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    bu diziye en baþýndan beri gýcýk oluyorum izlenme oranlarýda baya bir düþüþ varmýþ zaten saçma sapan bir dizi

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    buna benzer RTÜK el atmasý gereken okadar konu varki bu solda 0 kalýr ensest türk dizileri oynatýlýyor kimi baldýzýyla kimi yengesiyle kimi kimi kayýn biraderinin eþiyle vs.vs. saymakla bitmez.asýl bunlar önemli örf,adet,anene gelenek töre diye birþey kalmýyor Türk milletinde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •