RTÜK, "Türk Malý" adlý dizideki Abiye ve Erman Kuzu karakterlerinin kullandýðý bozuk Türkçe nedeniyle, Show TV'ye ikinci kez uyarý cezasý verdi.
RTÜK üyesi Zahid Akman ise, uyarýnýn yetersiz kalacaðýný ve program durdurma cezasý verilmesini istedi. Ancak Akman'ýn önerisi reddedildi.
Zahid Akman karara karþý muhalefet þerhi de yazdý ve ''Yayýn kuruluþlarý, izleme oranlarýný dolayýsý ile gelirlerini artýrmak için uyarý cezasý gibi müeyyidelerin etkisizliðinden aldýklarý cesaretle, bile bile kural ihlalleri yapmaktadýr'' dedi.
RTÜK'ÜN BEÐENMEDÝKLERÝ RTÜK
Türk Malý dizisinde kullanýlan bazý sözcükleri, yayýn ilkelerine aykýrý buluyor. Bu sözcükler þöyle: "Ruhsal Burhan (ruhsal buhran), Tebrik koyuyorum (tebrik ediyorum), Tijen (hijyen) Yürüþen merdiven (yürüyen merdiven), Þah mart oldu (þah mat oldu), Uzun lafýn sopasý (uzun lafýn kýsasý), Aðaç yaþken emilir (aðaç yaþken eðilir), Ödüm cörtledi (ödüm koptu), Ayaðýný organýna göre uzat (ayaðýný yorganýna göre uzat), Komþu komþunun gülüne muhtaçtýr (komþu komþunun külüne muhtaçtýr), Temizlik Ýran'dan gelir (temizlik imandan gelir), Ýstemek baþarmanýn karýsýdýr (istemek baþarmanýn yarýsýdýr), Kitap en iyi tosttur (kitap en iyi dosttur), Aykut testi (IQ testi)

Teþekkur:
Beðeni:

Yer imleri