Ýntel Türkiye Genel Müdürü, öðrencilere bilgisayar üzerinden eðitim veren "Skoool" programýný 2006 sonuna kadar uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini açýkladý.
Ýntel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem, öðrencilere, bilgisayar üzerinden eðitim veren "Skoool" programýnýn 2006 yýlýnýn sonuna kadar hazýr olacaðýný açýkladý.
Ýntel Corporation CEO'su Paul S. Otellini, Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem, Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik ve Vestel Holding CEO'su Ömer Yüngül, okullara yönelik bilgisayar eðitimi projesi tanýtýmý toplantýsýnda gazetecilerin sorularýný da yanýtladýlar.

Otellini, çift çekirdeðe sahip "Ýntel Core" bilgisayarýnýn önümüzdeki aylarda lansmanýnýn yapýlacaðýný belirterek, bu konuda geç kaldýklarý yolundaki eleþtirilerin gerçeði yansýtmadýðýný belirtti.

KÝTAPLAR TAMAMEN ORTADAN KALKMAMALI
Milli Eðitim Bakaný Hüseyin çelik ise gazetecilerin okullarda bilgisayar teknolojisine ne zaman geçileceði yolundaki sorusu üzerine "Benim böyle bir proje için hayalim vardýr, imkaným yoktur" dedi. Dünyanýn hiçbir ülkesinde, kalemin, kaðýdýn, kara tahtanýn terkedildiði bir sisteme geçilmediðini hatýrlatan Çelik, kütüphanelerin de halen destekleyici unsur olarak varolduðunu kaydetti.

Kitaplarýn tamamen ortadan kalkmasýný da istemediðini açýklayan Çelik, "Ama hatýralarýmýzý hayallerimizin önüne geçirmemeliyiz" diye konuþtu.
Çelik, Ýnternet eriþiminin pahalýlýðýna iliþkin bir soruya da, "Son günlerde yüzde 13 indirim yapýldý, pahalý olduðu doðrudur" yanýtýný verdi.

VESTEL KENDÝ MARKASINI DA KULLANACAK BAÞKA MARKALARI DA
Vestel Holding CEO'su Ömer Yüngül, Vestel bilgisayarlarýn yurt dýþýnda hangi markayla satýlacaðý konusundaki soruya karþýlýk, Vestel'in markanýn bulunduðu ülkelerde markanýn adýyla, bulunmadýðý ülkeler de ise farklý markalar altýna hizmet vereceðini açýkladý.
Bakan Çelik, Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn yalnýz Ýntel ve Microsoft'la iþbirliði yaptýðý konusuna iliþkin soruyu, Linuxun en önemli eðitim merkezinin MEB içinde olduðunu bildirerek yanýtladý. Çelik, kendilerine proje getiren tüm firmalara kapýlarýnýn açýk olduðunu sözlerine ekledi.

SKOOOL YAKINDA KULLANILACAK
Otellini, "Ssosyal güvencesi az olan evlerde bilgisayar kullanýmýnýn teþvik edilmesinin öncelikli olup olmadýðý" yonudaki soruya, þirket olarak hedeflerinin eðitim olduðunu açýklayarak yanýt verdi. Sosyal konulara eðilme yönünde bir stratejilerinin bulunmadýðýný belirten Otellini, küçük kasaba, köy gibi yerleþim yerlerinde herkesin yararlanabileceði bir bilgisayarýn olmasý sayesinde eðitime önemli katký saðlanabileceðini kaydetti.
Ýntel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem ise, "Skoool" programýnýn ne zaman kullanýma geçeceði ve Türkiye'ye nasýl adapte edildiði sorusunu yanýtladý. Programýn Türkçeleþtirmesinin yüzde 25'lik bölümünün tamamlandýðýný, matematik ve fen bilgisi aðýrlýk konularýnda adaptasyon sorunu olmayacaðýný belirten Ertem, bu konuda Boðaziçi Üniversitesi ile iþbirliði yaptýklarýný açýkladý. Ertem, projeyi 2006 sonuna kadar uygulamaya geçirmeyi hedeflediklerini vurguladý