Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Soldaki grafikte B (Clio, Palio, Getz...) ve C (Megane, Astra, Golf...) segmentindeki bazý otomobillerin bagaj hacmi karþýlaþtýrmasýný görebilirsiniz. Jazz'ýn boyut ve fiyat olarak B segmentinde yer aldýðýný unutmayýn. Ýleride tüketim için de benzer bir tablo yapmayý düþünüyorum. Bütün verileri otomobil firmalarýnýn resmi türk web sitelerinden aldým.
Listedeki arabalarýn bazýlarýnda (örneðin Colt ve Modus) bagaj, arka koltuklar öne kaydýrýlarak geniþletilebiliyor ancak geniþletilmiþ durumda bile hacim 250-300 litre civarýnda kalýyor.
Bu tabloya özellikle koymadýðým bazý modeller oldu.
Mesela Seat Altea: tasarýmýný çok sevdiðim Altea'nýn bagaj hacmi 409 litredir, ancak boyunun 4,3 metre olduðunu da hatýrlatmak isterim. Jazz, 3.8 metreye 380 litre veriyor. Altea'nýn þehir içinde 10.5-11 litre yakmasýysa bambaþka bir hikaye.
Touran, Focus C-Max, Corolla Verso ya da Zafira benzeri minivan'larý da özellikle koymadým çünkü ne fiyat, ne boyut ne de sýnýf olarak B ya da C segmentiyle rekabet durumunda deðiller. Honda'nýn Jazz'la benzer mantýkta tasarlanan yeni ve bir büyük modeli olan 4.2 metrelik Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'si gelirse bu sýnýf içinde ayrýca bir karþýlaþtýrma yaparým. FR-V, öne ve arkaya üçer yetiþkinin oturabildiði, eski Amerikan arabalarý rahatlýðýnda ilginç bir Honda.
Bu tablonun esas amacý, Jazz'ýn hacim bakýmýndan kendi sýnýfý olan B segmentinin çok ötesinde olduðunu ve C segmentini dahi geçtiðini göstermek. Halbuki Jazz, 3.8 metre uzunluðuyla ve 26.500 YTL fiyatýyla B segmentinin ortalarýnda kalan bir model. Þahsen Jazz'ý boyutlar ve hacim açýsýndan sadece burnu kýsaltýlmýþ ve gerisine dokunulmamýþ bir C segmenti üyesi olarak algýlýyorum.
Bagajdaki rahatlýðýn ayný þekilde yolcu kabininde de devam ettiði anlaþýlýyordur sanýrým.
Not: Tabloyu yaparken eklemeyi unuttuðum Hyundai Getz'in bagaj hacmi 254 litreymiþ.
Düzeltme: Önemli bir fark deðil ama Jazz'ýn bagaj hacmi 380 deðil 382 litre

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri