Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Haydarpaşa Garı’nda yangın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Muhahaha Haydarpaşa Garı’nda yangın

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın çatısında saat 15.30 sıralarında çatıda devam eden iyileştirme çalışmaları sırasında yangın çıktı. Hızla büyüyen yangının dumanları, kilometrelerce uzaktan görülecek şekilde yükseldi. Dumanlar Ortaköy sahillerine kadar ulaştı.

İstanbul'da başta Üsküdar ve Kadıköy itfaiye ekipleri olmak Anadolu Yakası'ndaki tüm tüm ekipler teyakkuza geçti. Deniz suyuyla da söndürülmeye çalışılan yangına müdahale sürüyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ, EKİPLER GİDEMEDİ

Garın üst katında başlayan ve tüm çatı katını saran yangın nedeniyle itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasındaki itfaiye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına müdahale etmeleri için Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının takım ve müfrezelerini çıkartmaları istendi.

Yapılan telsiz anonslarında, trafiğin tamamen kilitlendiği ve itfaiye araçlarının olay yerine gidemediği belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasındaki bütün itfaiye gruplarının yangına müdahale için takım ve müfrezelerini çıkartmaları duyurusunda bulunuldu.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ

Yangın nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri alındı. Tren seferleri durduruldu, gardan vatandaşlar çıkarıldı.

"KARADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI"
    Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Haydarpaşa Tren Garı'ndaki yangına denizden de müdahale yapıldığını açıkladı. Öztürk, yaptığı açıklamada, çalışmaları takip ettiğini ancak yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz kendilerine bilgi gelmediğini ifade etti. Yangına denizden müdahalenin başladığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

“Karadan gelen itfaiye yetersiz kalınca denizden müdahale başladı. Denizden de şu anda müdahale ediliyor. Çatı katından sonra dördüncü kat da yanmış durumda. Dördüncü kattaki yangın kontrol altına alınmış durumda zannediyorum. Hem denizde hem karada bütün trafik durduruldu. Şu anda yaralı ya da can kaybı konusunda net bir bilgi yok.”

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: TEHLİKE GEÇTİ ÇATI ÇÖKMEDİ

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, yangınla ilgili olarak şunları söyledi:

"Haydarpaşa Garı'nın çatısındaki yangının, çatıda yapılan onarım ve izolasyon çalışmaları sırasında meydana geldiğini düşünüyoruz. Şu an itibariyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Oluşan hasar ise daha sonra ortaya konacak raporlarla belirlenecek. Ama çatının çökmediğini ve alt katlara inmediğini söyleyebiliriz. Büyük bir tehklike atlattık, herkese geçmiş olsun.

Ayrıca Kıyı Emniyeti'ne çok teşekkür ediyoruz, büyük bir felaket önlediler. Tren seferleri şu an itibariyle durduruldu ama kısa bir süre içinde tekrar başlayacağını düşünüyoruz."

1908 YILINDA İNŞA EDİLDİ

İstanbul - Bağdat Demiryolu hattının başlangıç istasyonu olarak 30 Ağustos 1906 tarihinde yapımına başlanan Haydarpaşa Garı, 19 Ağustos 1908 tarihinde tamamlandıktan sonra hizmete girdi. Binanın inşaatını Anadolu Bağdat ismini taşıyan bir Alman şirketi gerçekleştirmiş, iki Alman mimar Otto Ritter ve Helmuth Cuno'nun elinden bu proje ortaya çıkmıştır. Bir rivayete göre Haydarpaşa Garı, ismini III. Selim'in paşalarından biri olan Haydar Paşa'dan aldı.

Güzelbir yorum yapılmış

-kesin sabotaj. yakında otel veya özel sektör girecek devreye. göreceksiniz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

‘Ruhsat alınmadı onarım kaçak’

KADIKÖY Belediye Başkanı Selami Öztürk,

şok iddaaa
    Haydarpaşa Tren Garı’nın çatısında yapılan izolasyon çalışmasının belediyenin denetiminde bir onarım olmadığını söyledi. Öztürk yaptığı açıklamada, tarihi binaları onarmak için her ilçede KUDEP adı verilen birimler olduğunu, bu birimlerin onarım ruhsatı verdiğini ve yapılan çalışmaları denetlediğini belirterek, “Burasıyla ilgili belediyemiz tarafından verilmiş bir onarım ruhsatı söz konusu değil. Başvuru var. Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulu’ndan onay alınmış. Daha sonra ödenek yokluğundan bizden ruhsat alınmamış. Belediyenin denetiminde yapılan bir onarım yok. Eğer yangın onarım yapılan yerde çıktıysa kaçak bir çalışma var demektir” dedi. Öztürk, itfaiyenin yetersiz kaldığını da söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Haydarpaşa yangını niye havadan söndürülmedi?
    Deprem bile yıkamadı

* Emekli Gar Müdürü Mete Tekyıldız: “1974’te muavin olarak çalışmaya başladığım Haydarpaşa Garı’nda daha sonra gar müdürü oldum. 26 sene emek verdim ben o gara. Bu nasıl ihmal? Ben burada kasıt görüyorum. Restorasyon çalışmalarındaki ihmalden kaynaklandığını düşünüyorum. Depremin yıkamadığını insanlık yaktı. Şimdi otel yapsınlar, amaçlarına ulaştılar zaten bunu istiyorlardı. İçim yanıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

elektrik kontağı ise bir nebzede,,,sigaradan başladı ise yangın yanarım harbiden...
    içim gide gide seyrettim akşam yangını...
    selametle...
    not:tren garına nasıl otel yapılır anlamadım...trenler girip çıkıyor oraya...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    elektrik kontağı ise bir nebzede,,,sigaradan başladı ise yangın yanarım harbiden...
    içim gide gide seyrettim akşam yangını...
    selametle...
    not:tren garına nasıl otel yapılır anlamadım...trenler girip çıkıyor oraya...

usta; trenler altdan girip çıkıyor üstü mükemmel olur

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu suni yangın topluma empoze edilmeye çalışılmasının ötesinde bilinçli ve de programlı olarak (şuanda adımı nasıl biliyorsam) basit bir kaynak işlemi sırasındamı vuku bulmuş yoksa elektrik tesisatında bir problemmi varmış bunlarla hiçbir şekilde kamu oyunun vicdanını rahatlatamayacağının ötesinde buraya hangi firmalar talip olupta buraları (sözüm ona)turistik bir mekan haline getirip zaten taşmış vaziyette dolu olan cebinin neresine koyacağını bile bilmeden beyoglunda çıkardığın bu metruk bina yangınları şu su bu su affetsem bile şu son hareketi bir T.C vatandaşı olarak şiddetle kınıyor ve sayın başbakanımız nezdinde acilen bakanlar kurulu toplantısı yapılmak suretiyle bu emsal dahil olmak üzere bundan sonra da vuku bulacak herhangi bir deprem-yangın-sel v.s.durumlarda mevcut yapının koruma altına alınması gerektiğinin gözden kaçan bir teferruat olduğuna ve de bundan sonra böyle tarihi binalara veya onları şu anda ve de her gün yok edip yerine rant sağlayacak kişi ve kurumlara peşkeş çeken hükümete sesleniyorum ;bu devlet bu millet bu tarih bana dedemden atamdan kaldı bu bana AKPmirası değildir ben bun benden öncekiler nasıl ödediyse aynen ödemeye hazırım.Sonuç:Toplayın benim yolladığım vekillrle bir karar alın ve de deyinki,bundan sonra yangın deprem v.s.ilşe elden çıkan bir tarihi bina nın yerine yerel belediyelerin talebi olsa da kültür ve turizm bakanlığı da bu işe suç ortaklığını üstlense bile en azından geçici bir kanun maddesi çıkarmak suretiyle benim gibi sade bir vatandaşın kafasından geçen bu şüpheleri sözüm ona kamulaştırmak yerine daha bir şeffaf davranırsınız. Saygılarımla

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu ikdidar dönemindeki saibeli yangınlar saibeli hastalıklar domuz gribi kuş gribi deli dana kene vakası kardeşlerim bu oyunlar düşmanlarımızla toprak takası tarihi ve mili değerlerimize bile sahip çıkamıyorlar yazıklar olsun elin gavurun gemisi yanar denizden havadan müdahele yapılr eserlerimiz yanar denizlerde su kesilir yazıklar olsun bizi bu hallere düşürenlere

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Osmanlı zamanında yapılan binayı yaktılar otel yapmak için hepsi palavra yok elektrik kontak prizmiş dalavera şerefsizler suyun dibinde olan binayı beklediler yansın diye

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yılmaz Özdil: İstanbul şimdi tam 'Kül'tür başkenti oldu!

Verirler "yan"daş müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur!

Yılmaz Özdil: İstanbul şimdi tam ''Kül''tür başkenti oldu!
    Yanan Haydarpaşa'yı da, adı üstünde, verirler "yan"daş müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur.
    'Kül'tür başkenti

Zihniyet, ampul.

Haydarpaşa, meşale.
    ¡
    Buna derim ben...
    'Kül'tür başkenti diye!
    ¡
    Bakın, taa 17 sene önce Atatürk Havalimanı'nın girişindeki kavşağın ortasına bir heykel dikilmişti. Adı, İstanbul... Heykeltıraş Ümit Öztürk'ün, üç boyutlu çağdaş sanat eseriydi. 15 metre yüksekliğinde, bronz kaplıydı, eski uygarlıklara gönderme yapan bronz plakalar paslanmaz çelik vidalarla monte edilmişti, uzun beton blok Asya'yı, kısa olanı Avrupa'yı sembolize ediyordu, havalimanının önünde sergileneceği için, uçak kanadını andırıyordu.
    ¡
    Geçen sene, kavşak çalışması yaptılar, langır lungur kepçelerle daldılar, "bu ne burda, kazık gibi" diyerek, İstanbul'u anlatan, İstanbul heykelini yıktılar, yerle bir ettiler. Heykeltıraş Ümit Öztürk, tesadüfen oradan geçerken gördü ki, heykelinin yerinde yeller esiyor... Dava açtı.
    ¡
    Tutuştular... Heykeltıraştan özür dileyip, yenisini isteyeceklerine, taşeron müteahhide koştular, "sen yıktın sen dik" dediler, müteahhit de yıktığı heykelin yenisini dikti; bronz yerine teneke kullandı, paslanmaz vida yerine kaynakla tutturdu, eski uygarlıklara gönderme yapmak için de griye boyattı. Heykel mi? Heykel... Oldu sana, mis gibi çağdaş sanat eseri!
    ¡
    Kültür başkenti buydu.
    ¡
    Haydarpaşa'yı yaktılar.
    'Kül'tür başkenti oldu.
    ¡
    Dolayısıyla, sıkmayın canınızı... Hani nasıl, ateşli bi ecnebi hatunu "Haydarpaşa'nın gelini" diye kakalamışlardı ahaliye de, ahalimiz pek beğenmiş, sorgusuz sualsiz bayıla bayıla seyretmişti... Yanan Haydarpaşa'yı da, adı üstünde, verirler "yan"daş müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur... En baba paşa 4 yıldızlı, bu 5 yıldızlı olur.

Wikiliks NOTU:
    İnternetten "yalan"lar sızdırarak, interneti kanıt gösterdiler...
    İnternetten "gerçek"ler yayınlandı, aman internete inanmayın diyorlar... "Furdi furdi furildi" deniyor buna! Yarın...

Yılmaz ÖZDİL / HÜRRİYET

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Otel yapacaklarmış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri