Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Haydarpaþa Garý’nda yangýn

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Muhahaha Haydarpaþa Garý’nda yangýn

Tarihi Haydarpaþa Tren Garý'nýn çatýsýnda saat 15.30 sýralarýnda çatýda devam eden iyileþtirme çalýþmalarý sýrasýnda yangýn çýktý. Hýzla büyüyen yangýnýn dumanlarý, kilometrelerce uzaktan görülecek þekilde yükseldi. Dumanlar Ortaköy sahillerine kadar ulaþtý.

Ýstanbul'da baþta Üsküdar ve Kadýköy itfaiye ekipleri olmak Anadolu Yakasý'ndaki tüm tüm ekipler teyakkuza geçti. Deniz suyuyla da söndürülmeye çalýþýlan yangýna müdahale sürüyor.

TRAFÝK KÝLÝTLENDÝ, EKÝPLER GÝDEMEDÝ

Garýn üst katýnda baþlayan ve tüm çatý katýný saran yangýn nedeniyle itfaiye ekipleri anonslarla Avrupa yakasýndaki itfaiye ekiplerinden yardým talebinde bulundu. Haydarpaþa Tren Garý'ndaki yangýna müdahale etmeleri için Anadolu yakasýndaki bütün itfaiye gruplarýnýn takým ve müfrezelerini çýkartmalarý istendi.

Yapýlan telsiz anonslarýnda, trafiðin tamamen kilitlendiði ve itfaiye araçlarýnýn olay yerine gidemediði belirtiliyor. Anonslarda, Anadolu yakasýndaki bütün itfaiye gruplarýnýn yangýna müdahale için takým ve müfrezelerini çýkartmalarý duyurusunda bulunuldu.

YOLCULAR TAHLÝYE EDÝLDÝ

Yangýn nedeniyle polis geniþ güvenlik önlemleri alýndý. Tren seferleri durduruldu, gardan vatandaþlar çýkarýldý.

"KARADAN MÜDAHALE YETERSÝZ KALDI"
    Kadýköy Belediye Baþkaný Selami Öztürk, Haydarpaþa Tren Garý'ndaki yangýna denizden de müdahale yapýldýðýný açýkladý. Öztürk, yaptýðý açýklamada, çalýþmalarý takip ettiðini ancak yangýnýn çýkýþ nedeniyle ilgili henüz kendilerine bilgi gelmediðini ifade etti. Yangýna denizden müdahalenin baþladýðýný kaydeden Öztürk, þunlarý söyledi:

“Karadan gelen itfaiye yetersiz kalýnca denizden müdahale baþladý. Denizden de þu anda müdahale ediliyor. Çatý katýndan sonra dördüncü kat da yanmýþ durumda. Dördüncü kattaki yangýn kontrol altýna alýnmýþ durumda zannediyorum. Hem denizde hem karada bütün trafik durduruldu. Þu anda yaralý ya da can kaybý konusunda net bir bilgi yok.”

ULAÞTIRMA BAKANLIÐI: TEHLÝKE GEÇTÝ ÇATI ÇÖKMEDÝ

Ulaþtýrma Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Talat Aydýn, yangýnla ilgili olarak þunlarý söyledi:

"Haydarpaþa Garý'nýn çatýsýndaki yangýnýn, çatýda yapýlan onarým ve izolasyon çalýþmalarý sýrasýnda meydana geldiðini düþünüyoruz. Þu an itibariyle yangýn kontrol altýna alýndý ve soðutma çalýþmalarý sürüyor.

Oluþan hasar ise daha sonra ortaya konacak raporlarla belirlenecek. Ama çatýnýn çökmediðini ve alt katlara inmediðini söyleyebiliriz. Büyük bir tehklike atlattýk, herkese geçmiþ olsun.

Ayrýca Kýyý Emniyeti'ne çok teþekkür ediyoruz, büyük bir felaket önlediler. Tren seferleri þu an itibariyle durduruldu ama kýsa bir süre içinde tekrar baþlayacaðýný düþünüyoruz."

1908 YILINDA ÝNÞA EDÝLDÝ

Ýstanbul - Baðdat Demiryolu hattýnýn baþlangýç istasyonu olarak 30 Aðustos 1906 tarihinde yapýmýna baþlanan Haydarpaþa Garý, 19 Aðustos 1908 tarihinde tamamlandýktan sonra hizmete girdi. Binanýn inþaatýný Anadolu Baðdat ismini taþýyan bir Alman þirketi gerçekleþtirmiþ, iki Alman mimar Otto Ritter ve Helmuth Cuno'nun elinden bu proje ortaya çýkmýþtýr. Bir rivayete göre Haydarpaþa Garý, ismini III. Selim'in paþalarýndan biri olan Haydar Paþa'dan aldý.

Güzelbir yorum yapýlmýþ

-kesin sabotaj. yakýnda otel veya özel sektör girecek devreye. göreceksiniz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

‘Ruhsat alýnmadý onarým kaçak’

KADIKÖY Belediye Baþkaný Selami Öztürk,

þok iddaaa
    Haydarpaþa Tren Garý’nýn çatýsýnda yapýlan izolasyon çalýþmasýnýn belediyenin denetiminde bir onarým olmadýðýný söyledi. Öztürk yaptýðý açýklamada, tarihi binalarý onarmak için her ilçede KUDEP adý verilen birimler olduðunu, bu birimlerin onarým ruhsatý verdiðini ve yapýlan çalýþmalarý denetlediðini belirterek, “Burasýyla ilgili belediyemiz tarafýndan verilmiþ bir onarým ruhsatý söz konusu deðil. Baþvuru var. Tabiat ve Kültür Varlýklarý Kurulu’ndan onay alýnmýþ. Daha sonra ödenek yokluðundan bizden ruhsat alýnmamýþ. Belediyenin denetiminde yapýlan bir onarým yok. Eðer yangýn onarým yapýlan yerde çýktýysa kaçak bir çalýþma var demektir” dedi. Öztürk, itfaiyenin yetersiz kaldýðýný da söyledi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Haydarpaþa yangýný niye havadan söndürülmedi?
    Deprem bile yýkamadý

* Emekli Gar Müdürü Mete Tekyýldýz: “1974’te muavin olarak çalýþmaya baþladýðým Haydarpaþa Garý’nda daha sonra gar müdürü oldum. 26 sene emek verdim ben o gara. Bu nasýl ihmal? Ben burada kasýt görüyorum. Restorasyon çalýþmalarýndaki ihmalden kaynaklandýðýný düþünüyorum. Depremin yýkamadýðýný insanlýk yaktý. Þimdi otel yapsýnlar, amaçlarýna ulaþtýlar zaten bunu istiyorlardý. Ýçim yanýyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

elektrik kontaðý ise bir nebzede,,,sigaradan baþladý ise yangýn yanarým harbiden...
    içim gide gide seyrettim akþam yangýný...
    selametle...
    not:tren garýna nasýl otel yapýlýr anlamadým...trenler girip çýkýyor oraya...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý osmann Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    elektrik kontaðý ise bir nebzede,,,sigaradan baþladý ise yangýn yanarým harbiden...
    içim gide gide seyrettim akþam yangýný...
    selametle...
    not:tren garýna nasýl otel yapýlýr anlamadým...trenler girip çýkýyor oraya...

usta; trenler altdan girip çýkýyor üstü mükemmel olur

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu suni yangýn topluma empoze edilmeye çalýþýlmasýnýn ötesinde bilinçli ve de programlý olarak (þuanda adýmý nasýl biliyorsam) basit bir kaynak iþlemi sýrasýndamý vuku bulmuþ yoksa elektrik tesisatýnda bir problemmi varmýþ bunlarla hiçbir þekilde kamu oyunun vicdanýný rahatlatamayacaðýnýn ötesinde buraya hangi firmalar talip olupta buralarý (sözüm ona)turistik bir mekan haline getirip zaten taþmýþ vaziyette dolu olan cebinin neresine koyacaðýný bile bilmeden beyoglunda çýkardýðýn bu metruk bina yangýnlarý þu su bu su affetsem bile þu son hareketi bir T.C vatandaþý olarak þiddetle kýnýyor ve sayýn baþbakanýmýz nezdinde acilen bakanlar kurulu toplantýsý yapýlmak suretiyle bu emsal dahil olmak üzere bundan sonra da vuku bulacak herhangi bir deprem-yangýn-sel v.s.durumlarda mevcut yapýnýn koruma altýna alýnmasý gerektiðinin gözden kaçan bir teferruat olduðuna ve de bundan sonra böyle tarihi binalara veya onlarý þu anda ve de her gün yok edip yerine rant saðlayacak kiþi ve kurumlara peþkeþ çeken hükümete sesleniyorum ;bu devlet bu millet bu tarih bana dedemden atamdan kaldý bu bana AKPmirasý deðildir ben bun benden öncekiler nasýl ödediyse aynen ödemeye hazýrým.Sonuç:Toplayýn benim yolladýðým vekillrle bir karar alýn ve de deyinki,bundan sonra yangýn deprem v.s.ilþe elden çýkan bir tarihi bina nýn yerine yerel belediyelerin talebi olsa da kültür ve turizm bakanlýðý da bu iþe suç ortaklýðýný üstlense bile en azýndan geçici bir kanun maddesi çýkarmak suretiyle benim gibi sade bir vatandaþýn kafasýndan geçen bu þüpheleri sözüm ona kamulaþtýrmak yerine daha bir þeffaf davranýrsýnýz. Saygýlarýmla

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu ikdidar dönemindeki saibeli yangýnlar saibeli hastalýklar domuz gribi kuþ gribi deli dana kene vakasý kardeþlerim bu oyunlar düþmanlarýmýzla toprak takasý tarihi ve mili deðerlerimize bile sahip çýkamýyorlar yazýklar olsun elin gavurun gemisi yanar denizden havadan müdahele yapýlr eserlerimiz yanar denizlerde su kesilir yazýklar olsun bizi bu hallere düþürenlere

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Osmanlý zamanýnda yapýlan binayý yaktýlar otel yapmak için hepsi palavra yok elektrik kontak prizmiþ dalavera þerefsizler suyun dibinde olan binayý beklediler yansýn diye

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yýlmaz Özdil: Ýstanbul þimdi tam 'Kül'tür baþkenti oldu!

Verirler "yan"daþ müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur!

Yýlmaz Özdil: Ýstanbul þimdi tam ''Kül''tür baþkenti oldu!
    Yanan Haydarpaþa'yý da, adý üstünde, verirler "yan"daþ müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur.
    'Kül'tür baþkenti

Zihniyet, ampul.

Haydarpaþa, meþale.
    ¡
    Buna derim ben...
    'Kül'tür baþkenti diye!
    ¡
    Bakýn, taa 17 sene önce Atatürk Havalimaný'nýn giriþindeki kavþaðýn ortasýna bir heykel dikilmiþti. Adý, Ýstanbul... Heykeltýraþ Ümit Öztürk'ün, üç boyutlu çaðdaþ sanat eseriydi. 15 metre yüksekliðinde, bronz kaplýydý, eski uygarlýklara gönderme yapan bronz plakalar paslanmaz çelik vidalarla monte edilmiþti, uzun beton blok Asya'yý, kýsa olaný Avrupa'yý sembolize ediyordu, havalimanýnýn önünde sergileneceði için, uçak kanadýný andýrýyordu.
    ¡
    Geçen sene, kavþak çalýþmasý yaptýlar, langýr lungur kepçelerle daldýlar, "bu ne burda, kazýk gibi" diyerek, Ýstanbul'u anlatan, Ýstanbul heykelini yýktýlar, yerle bir ettiler. Heykeltýraþ Ümit Öztürk, tesadüfen oradan geçerken gördü ki, heykelinin yerinde yeller esiyor... Dava açtý.
    ¡
    Tutuþtular... Heykeltýraþtan özür dileyip, yenisini isteyeceklerine, taþeron müteahhide koþtular, "sen yýktýn sen dik" dediler, müteahhit de yýktýðý heykelin yenisini dikti; bronz yerine teneke kullandý, paslanmaz vida yerine kaynakla tutturdu, eski uygarlýklara gönderme yapmak için de griye boyattý. Heykel mi? Heykel... Oldu sana, mis gibi çaðdaþ sanat eseri!
    ¡
    Kültür baþkenti buydu.
    ¡
    Haydarpaþa'yý yaktýlar.
    'Kül'tür baþkenti oldu.
    ¡
    Dolayýsýyla, sýkmayýn canýnýzý... Hani nasýl, ateþli bi ecnebi hatunu "Haydarpaþa'nýn gelini" diye kakalamýþlardý ahaliye de, ahalimiz pek beðenmiþ, sorgusuz sualsiz bayýla bayýla seyretmiþti... Yanan Haydarpaþa'yý da, adý üstünde, verirler "yan"daþ müteahhide, güzel olur, seyrederiz. Hem eskisinden bile güzel olur... En baba paþa 4 yýldýzlý, bu 5 yýldýzlý olur.

Wikiliks NOTU:
    Ýnternetten "yalan"lar sýzdýrarak, interneti kanýt gösterdiler...
    Ýnternetten "gerçek"ler yayýnlandý, aman internete inanmayýn diyorlar... "Furdi furdi furildi" deniyor buna! Yarýn...

Yýlmaz ÖZDÝL / HÜRRÝYET

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Otel yapacaklarmýþ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri