Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Ýzmir için kötü haber!

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Ýzmir için kötü haber!



    Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü Öðretim Üyesi ve Deprem Araþtýrma ve Uygulama Merkezi Baþkaný Prof. Dr. Zafer Akçýð, “Türkiye’de herkes Ýstanbul’da olacak bir depremden bahsediyor. Ama Ýzmir deprem riski açýsýndan dünyada 20’nci sýradadýr” dedi.

    Bornova Belediyesi Kent Konseyi’nin düzenlediði ‘Deprem Gerçeði ve Bornova’ paneli Uður Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Panelde deprem ve Ýzmir’e etkileri konusunda önemli bilgiler verildi.

    -DEPREM ETÜD MERKEZÝ VE LABORATUARI KURULDU-

    Panelde açýlýþ konuþmasýný yapan Bornova Belediye Baþkaný Prof. Dr. Kamil Okyay Sýndýr, göreve gelir gelmez sivil inisiyatiflerin harekete geçirilmesi konusunda çalýþma baþlattýklarýný vurgulayarak, “Bu anlamda Bornova Belediyesi Kent Konseyi önemli çalýþmalara imza attý. Ýþte bu panel de bunlardan biridir. Deprem, birçok bilimin araþtýrma alanýna giren bir konudur. Ýzmir’de ve Bornova’da köyden kente göç nedeniyle saðlýksýz yapýlar oluþtu. O yüzden bize de önemli görevler düþüyor. Biz Bornova Belediyesi olarak Deprem Etüd Merkezi ve Yapý Laboratuarýmýzý kurduk. Gerekli malzemeleri aldýk. Yakýnda hizmete açacaðýz. Aklýn ve bilimin yolunda depreme karþý hepimizin gerekli tedbirlerimizi almamýz gerekiyor” dedi.

    -ÝZMÝR’DE RÝSK ÇOK YÜKSEK-

    Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölümü öðretim üyesi ve Deprem Araþtýrma ve Uygulama Merkezi Baþkaný Prof. Dr. Zafer Akçýð panelde yaptýðý konuþmada, Ýzmir, Tuzla, Foça ve Gülbahçe faylarýnýn Ýzmir’de etkili olduðunu savunarak, “Bu faylarýn üçü doðrultu atýmlý yani daha fazla tehlike yaratan faylardýr. Türkiye’de herkes Ýstanbul’da olacak bir depremden bahsediyor. Ama Ýzmir, deprem riski açýsýndan dünyada 20’nci sýradadýr. Aktif faylarýn yaný sýra Maviþehir’den Güzelbahçe’ye kadar olan bölgede zemin yapýlarý da riski artýrýyor” diye konuþtu.

    -AKUT 15 YILDIR GÖREV BAÞINDA-

    Panele katýlan AKUT Kurucu Baþkaný Nasuh Mahruki ise afet durumlarýnda sivil toplum kuruluþlarýnýn önemine dikkat çekerek, “AKUT, 15 yýldýr bu görevi sürdürmeye çalýþýyor. En büyük hedefimiz Türkiye’nin afetlere dayanýklý bir ülke haline gelmesidir. Bunun için hem ülkemizdeki yapýlarýn afete dayanýklý hale getirilmesi hem de insanlarýmýzýn gerekil bilgilerle donatýlmasý gereklidir. Fakat Türkiye diðer konularda da yeterli bir ülke olmadan afete dayanaklý hale gelemez. Çünkü geliþme bir bütündür. Diðer konularda ortaçað seviyesinde olup afet konusunda Japonya seviyesinde olunamaz. Geliþme bir bütündür. Ülkemizi topyekün olarak yüceltebiliriz” dedi.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    sðl akþam akþam içimiz açýldý! her þey allahtan lakin gerekli tedbirlerinde alýnmasý çok ama çok önemli diyeceðim ama maalesef

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •