Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Tüm Windows sistemleri için büyük tehdit

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Tüm Windows sistemleri için büyük tehdit

Bilgisayar güvenlik uzmanları, Microsoft'un Windows işletim sisteminde yeni tespit edilen açık nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarın casus yazılım veya virüs tehdidi altında olduğu uyarısında bulundu.

Uzmanlar, 1990'dan bu yana kullanılmakta olan tüm Windows işletim sistemlerinin bu açık nedeniyle büyük risk altında bulunduğuna işaret etti.

Microsoft, 10 ocaktan önce açığı kapatacak yamanın hazır olmasının beklenmediğini bildirdi.

Finlandiyalı anti-virüs şirketi 'F-Secure'ün baş araştırmacısı Mikko Hyppönen, Windows'daki yeni tespit edilen açığın, bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldiğini belirterek, "güvenlik tehdidi belki de şimdiye kadar görmediğimiz kadar büyük" diye konuştu.

Computer Emergency Response Center ve Web güvenlik firmaları, geçtiğimiz hafta Windows'da yeni tespit edilen bir açığın bilgisayarları saldırılara açık hale getirdiği konusunda uyarıda bulunarak, '.wmf' dosyalarına dikkat çekmişlerdi.

Microsoft: "Dikkatli açın"

Microsoft da Web sitesinde yaptığı açıklamada, açık uyarısı konusunda gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu, ancak 10 ocaktan önce resmi bir yama hazırlanmasının beklenmediğini bildirdi.

Dünyanın en büyük yazılım şirketi, bu arada müşterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postaları veya bunu izleyen Web linklerini dikkatli açmaları çağrısı yapmayı sürdürdü.

Bu arada, bazı güvenlik uzmanları, açığın kapatılması için Rus bilgisayar programcısı İlfak Guilfanov tarafından hafta sonu yazılan, ancak resmi olmayan bir yamanın kullanılabileceği önerisinde bulundu.

Alıntı cnnturk.com
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Uyarılar içiğn sağol dostum. Eline sağlık.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şu an açık kapandı herhalde yama açıklandı diye biliyorum yanılmıyorsam.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı
    şu an açık kapandı herhalde yama açıklandı diye biliyorum yanılmıyorsam.
    Evet Microsoft 07.01.2006 tarihinde yamayı çıkardı.Aman mutlaka güncelleştirmelerinizi yapın.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart windowsta bulunan yeni açık

Bilişim uzmanları, Microsoft'un Windows işletim sisteminde yeni tespit edilen açık nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarın "spyware veya virüs" tehdidi altında olduğu uyarısında bulundular. Uzmanlar, 1990'dan bu yana kullanılmakta olan tüm Windows işletim sistemlerinin bu açık nedeniyle "büyük virüs" riski altında bulunduğuna işaret ettiler.

Microsoft şirketi yaptığı açıklamada, 10 Ocak'tan önce açığı kapatacak yamanın hazır olmasının beklenmediğini bildirdi. Finlandiyalı anti-virüs şirketi F-Secure'ün baş araştırmacısı Mikko Hyppönen, Windows'daki yeni tespit edilen açığın, hackerların hedefi haline geldiğini belirterek, "Potansiyel güvenlik tehdidi çok büyük. Belki de şimdiye kadar hiç görmediğimiz kadar büyük. Windows'un tüm versiyonları şu an tehdit altında" diye konuştu.

Microsoft da web sitesinde yaptığı açıklamada, açık uyarısı konusunda gerekli incelemelerin yapılmakta olduğunu, ancak 10 Ocak'tan önce resmi bir yama hazırlanmasının beklenmediğini bildirdi. Dünyanın en büyük yazılım şirketi, bu arada müşterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postaları veya bunu izleyen web linklerini dikkatli açmaları çağrısı yapmayı sürdürdü.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

her geçen gün yeni bir açık buluyorlar sonuyok bunun microsoftun el atması lazım...
    selametle..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

olan bizim bilgisayarlara oluyo ,onlar için sorun yok

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili hakan 44 lütfen konu verirken forumda aynı konu varmı yokmu diye arat.Bu yazdığın konunun yeri hem burası değil hemde daha önce verilmişti.Biraz dikkat.

Verilen yer: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umsado Nickli Üyeden Alıntı
    Sevgili hakan 44 lütfen konu verirken forumda aynı konu varmı yokmu diye arat.Bu yazdığın konunun yeri hem burası değil hemde daha önce verilmişti.Biraz dikkat.

Verilen yer: Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    uyarı için teşekkürler bundan sonra daha dikkatli olurum:victory:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işe bakın yahu daha yeni fark ediyorlar allah allah..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri