Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Tüm Windows sistemleri için büyük tehdit

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Tüm Windows sistemleri için büyük tehdit

Bilgisayar güvenlik uzmanlarý, Microsoft'un Windows iþletim sisteminde yeni tespit edilen açýk nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarýn casus yazýlým veya virüs tehdidi altýnda olduðu uyarýsýnda bulundu.

Uzmanlar, 1990'dan bu yana kullanýlmakta olan tüm Windows iþletim sistemlerinin bu açýk nedeniyle büyük risk altýnda bulunduðuna iþaret etti.

Microsoft, 10 ocaktan önce açýðý kapatacak yamanýn hazýr olmasýnýn beklenmediðini bildirdi.

Finlandiyalý anti-virüs þirketi 'F-Secure'ün baþ araþtýrmacýsý Mikko Hyppönen, Windows'daki yeni tespit edilen açýðýn, bilgisayar korsanlarýnýn hedefi haline geldiðini belirterek, "güvenlik tehdidi belki de þimdiye kadar görmediðimiz kadar büyük" diye konuþtu.

Computer Emergency Response Center ve Web güvenlik firmalarý, geçtiðimiz hafta Windows'da yeni tespit edilen bir açýðýn bilgisayarlarý saldýrýlara açýk hale getirdiði konusunda uyarýda bulunarak, '.wmf' dosyalarýna dikkat çekmiþlerdi.

Microsoft: "Dikkatli açýn"

Microsoft da Web sitesinde yaptýðý açýklamada, açýk uyarýsý konusunda gerekli incelemelerin yapýlmakta olduðunu, ancak 10 ocaktan önce resmi bir yama hazýrlanmasýnýn beklenmediðini bildirdi.

Dünyanýn en büyük yazýlým þirketi, bu arada müþterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postalarý veya bunu izleyen Web linklerini dikkatli açmalarý çaðrýsý yapmayý sürdürdü.

Bu arada, bazý güvenlik uzmanlarý, açýðýn kapatýlmasý için Rus bilgisayar programcýsý Ýlfak Guilfanov tarafýndan hafta sonu yazýlan, ancak resmi olmayan bir yamanýn kullanýlabileceði önerisinde bulundu.

Alýntý cnnturk.com
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Uyarýlar içiðn saðol dostum. Eline saðlýk.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

þu an açýk kapandý herhalde yama açýklandý diye biliyorum yanýlmýyorsam.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý umuter Nickli Üyeden Alýntý
    þu an açýk kapandý herhalde yama açýklandý diye biliyorum yanýlmýyorsam.
    Evet Microsoft 07.01.2006 tarihinde yamayý çýkardý.Aman mutlaka güncelleþtirmelerinizi yapýn.
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart windowsta bulunan yeni açýk

Biliþim uzmanlarý, Microsoft'un Windows iþletim sisteminde yeni tespit edilen açýk nedeniyle yüzmilyonlarca bilgisayarýn "spyware veya virüs" tehdidi altýnda olduðu uyarýsýnda bulundular. Uzmanlar, 1990'dan bu yana kullanýlmakta olan tüm Windows iþletim sistemlerinin bu açýk nedeniyle "büyük virüs" riski altýnda bulunduðuna iþaret ettiler.

Microsoft þirketi yaptýðý açýklamada, 10 Ocak'tan önce açýðý kapatacak yamanýn hazýr olmasýnýn beklenmediðini bildirdi. Finlandiyalý anti-virüs þirketi F-Secure'ün baþ araþtýrmacýsý Mikko Hyppönen, Windows'daki yeni tespit edilen açýðýn, hackerlarýn hedefi haline geldiðini belirterek, "Potansiyel güvenlik tehdidi çok büyük. Belki de þimdiye kadar hiç görmediðimiz kadar büyük. Windows'un tüm versiyonlarý þu an tehdit altýnda" diye konuþtu.

Microsoft da web sitesinde yaptýðý açýklamada, açýk uyarýsý konusunda gerekli incelemelerin yapýlmakta olduðunu, ancak 10 Ocak'tan önce resmi bir yama hazýrlanmasýnýn beklenmediðini bildirdi. Dünyanýn en büyük yazýlým þirketi, bu arada müþterilerine de güvenilmeyen kaynaklardan gelen elektronik postalarý veya bunu izleyen web linklerini dikkatli açmalarý çaðrýsý yapmayý sürdürdü.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

her geçen gün yeni bir açýk buluyorlar sonuyok bunun microsoftun el atmasý lazým...
    selametle..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

olan bizim bilgisayarlara oluyo ,onlar için sorun yok

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Sevgili hakan 44 lütfen konu verirken forumda ayný konu varmý yokmu diye arat.Bu yazdýðýn konunun yeri hem burasý deðil hemde daha önce verilmiþti.Biraz dikkat.

Verilen yer: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN
    YADA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý umsado Nickli Üyeden Alýntý
    Sevgili hakan 44 lütfen konu verirken forumda ayný konu varmý yokmu diye arat.Bu yazdýðýn konunun yeri hem burasý deðil hemde daha önce verilmiþti.Biraz dikkat.

Verilen yer: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    uyarý için teþekkürler bundan sonra daha dikkatli olurum:victory:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iþe bakýn yahu daha yeni fark ediyorlar allah allah..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri