Aziz Yıldırım, tek aday olarak girdiği olağanüstü genel kurulda, 2824 oyla 8. kez başkanlığına seçildi.
Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda, üyeler tek aday Aziz Yıldırım için oy verdi. Saat 10.00’da başlayan oy verme işleminde sandıklar 17.00’de kapatıldı ve oyların sayımına başlandı. 2831 oyun kullanıldığı seçimde 7 oy geçersiz sayıldı. Aziz Yıldırım 2824 oyla yeniden Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçildi.
Oyların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Aziz Yıldırım, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “2 bin 800 kongre üyesinin gelip bize güven göstermesi, geleceğe doğru bizi daha çok çalışmaya azmettiriyor. Bu desteğe layık olmak için ben ve arkadaşlarım gerekeni yapacağız. Ne kadar çok çalışmak gerekiyorsa o çalışmayı yapacağız ve buraya inşallah bir dahaki kongrede yüzümüzün akıyla geliriz. Önemli olan 100. yılımızı gelecekte çocuklarımıza ve torunlarımıza, Fenerbahçe'ye yakışır biçimde kutlandığının da anlatılmasıdır” dedi.
Başkan Aziz Yıldırım yönetiminde görev alacak yönetim kurulu listesi şöyle:
Asil Üyeler: Nihat Özdemir, Vedat Olcay, Ali Koç, Nihat Özbağı, Alaeddin Yıldırım, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Serhat Çeçen, Faruk Neşet Yalçın, Tuncay Uzun, Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek
Yedek Üyeler: Ömer Temelli, Ünal Uzun, Rahmi Eyüboğlu, Turhan Şahin, Hakan Dinçay, Selim Özsoy, Ercan Karasu.
Aziz Yıldırım ile yeni yönetim kurulu üyeleri, 2009 yılının Mayıs ayına kadar görev yapacak.
8 SEÇİMİN 6'SINDA TEK ADAY
Fenerbahçe'de 5 olağan 3 kez de olağanüstü genel kurullarda 8 defa başkan seçilen Aziz Yıldırım, 6 seçime rakipsiz girdi.
Aziz Yıldırım, ilk seçiminde, Vefa Küçük ve Ömer Çavuşoğlu ile yarıştı. Yıldırım, Küçük'e verilen bin 468 oya karşı, bin 469 oy alarak, sadece 1 farkla seçimi kazandı. Ancak yönetim kurulu seçiminde kazanan taraf Küçük'ün listesi oldu.
Yıldırım, 14 Haziran 1998'de gerçekleştirilen olağanüstü kongreye tek aday olarak girdi ve yeni oluşturduğu yönetimle 2. kez başkan seçildi.
20 Şubat 2000'deki olağan genel kurulda başkanlık için yine Vefa Küçük ile yarışan Yıldırım, Küçük karşısında 2. kez kazanan taraf oldu.
1 Temmuz 2001'deki olağanüstü kongreye tek aday olarak giren Aziz Yıldırım, 4. başkan seçildi.
Yıldırım, 3 Mart 2002, 7 Mart 2004, 5 Mart 2006'daki olağan ve bugünkü olağanüstü genel kurul toplantılarında da tek aday olarak girdiği seçimlerin ardından başkanlığını sürdürdü.
NİHAT ÖZDEMİR VE ÜNAL UZUN İLE HİÇ AYRILMADI
Aziz Yıldırım, kendi yönetimini oluşturduğu 14 Haziran 1998'deki olağanüstü genel kuruldan bu yana, halen yönetiminde bulunan Nihat Özdemir ve Ünal Uzun ile hiç yollarını ayırmadı.
Yer imleri