REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Bilgisayarda ‘büyük harf’ tartışması

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Bilgisayarda ‘büyük harf’ tartışması

Google, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği diz üstü bilgisayarlarda yazının tamamını büyük harfle yazmayı sağlayan “Caps Lock” tuşunu kaldırınca yeni bir tartışma başladı

Google tüm dünyada kullanılan bu tuşun yerine aramayı hızlandıran bir tuş yerleştirdi. Buna göre bundan böyle büyük yazılması gereken harfler için “shift” tuşu kullanılacak, ancak yazının tamamını büyük harfle yazmak için tek bir tuşa basmak mümkün olmayacak. “caps lock“ tuşunu savunan kesim yazıda büyük harfin vazgeçilmez olduğunu ve bu nedenle tuşun eksikliğinin büyük zorluk yaratacağını söylüyor. Diğer kesim ise büyük harfin artık yalnızca özel isimler ve kısaltmalarda kullanıldığını, bu nedenle sorun yaşanmayacağını savunuyor. “Caps lock” tuşu daktiloların yaygın olduğu dönemde, önemli yazılara vurgu yapmak için icat edilmişti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Böyle birşey nasıl yapacaklar merak ediyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Caps Lock tuşu benim için pekte önemi yok. Shift ile yazının ilk harfini büyütürsem o yeter bana.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim elim almışmış.Bir harf yandaki tuşta olsaydı alışamadım.Bakmadan yazabiliyorum ben ezberlemişim çünkü.Yazının başını şimdi büyük harfle başlatmak için Caps Lock'a basıcam he Shift'teydi değil mi diyim oraya basıcam.Bir kaç saniyem böyle gidece:d

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu tür bir şeyi yapmak çok basit ve uygulaırsa kesinlikle daha iyi olacağına inanıyorum bencede klavyede fuzuli bir tuş tabii bu benim şahsi fikrim saygılarımla aliharbiye
    LEBEN ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri