Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Gavur İzmir değil, sümüklü İzmir!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Gavur İzmir değil, sümüklü İzmir!

Başbakan Erdoğan, İZmir'i tarif ederken, "Gavur İzmir" dediğinde yer yerinden oynamıştı. Kent bu konuyu sineye çekmemiş ve her seçim döneminde oylarıyla Erdoğan'a bu sözünü hatırlatmıştı. Bu sözün izi silinmeden bu kez Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten ilginç benzetmeler geldi.

Çelik İzmir'i burnu akan, sümüklü, pasaklı bir çocuğa benzetti, kent yönetiminin Kayseri ve Konya'yı örnek almadan ilerleyemeyeceğini savundu.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin konuğu olarak İzmir'e giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ilginç açıklamalarda bulundu. İzmir'den armoni değil kakafoni çıktığını ileri süren Çelik, Kayseri ve Konya'yı örnek vererek şunları söyledi:
    "Türkiye'de Kayseri örneği var. Kayseri'den cumhurbaşkanı var, milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, barosu, borsası, stk'ları mahalli yönetimi, mülki idaresi merkezi idaresi öyle saat gibi bir işliyor ki Kayseri mesafe alıyor. Konya'da öyle.Konya'da gecekondu bulamazsınız. İzmir'de de bazı evler gecekondu değil. Kenti gecekondu sarmış ve ortak paydalarda buluşarak kentlilik bilinciyle İzmirlilik ortak paydasıyla o eksende buluşarak İzmir'de ciddi bir hamle yapılamadı."

"BURNU AKMIŞ, KİR-PAS İÇİNDE"

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Modernizmi temsil eden kent, Türkiye'nin fihristi, tarım, turizm kenti. Ama ben İzmir'i şuna benzetiyorum. Pırıl pırıl nur topu gibi bir çocuk ama burnu akmış kir pas içinde. Yüzünü, gözünü temizlediğiniz zaman güzelliği ortaya çıkar. İzmir dört tekerine fren takılmış araba gibi. Bir şeye engel olma zihniyeti çözümün bir parçası olmaktan daha öne geçiyor.

"YAŞAM TARZINA MÜDAHALE YOK"

İzmir'de yaşam tarzına müdahale tehdidi yok. Kimse kimsenin yaşam tarzına müdahale etmemelidir. Biz birbirimize mecbur değil mahkumuz. Birlikte yaşarken farklılıklarımızı koruyarak huzur ve barış içinde birarada yaşamayı öğreneceğiz.

İzmir'de kimse Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı gibi hayatını tanzim etmek zorunda değil. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'Ben cumhurbaşkanıyım, içki içmiyorum kimse de içmeyecek' demesi laikliğe aykırıdır. Başbakan 'faize dayanan bankacılık sistemi yasaklansın' derse bu laikliğe aykırı olur.

Bireysel hayatında faiz alıp vermiyorum demek laikliğe aykırı değil. 'Ak Parti iktidara geldi acaba bir şey mi olacak?' Sekiz yıl bir şey olmadı. 'Sen niye öyle giyiniyorsun, ne yiyip içiyorsun' diyen olmadı. Tahrikler Ak Parti yokken de vardı.

"CUMHURİYET DEMOKRASİ DEMEK DEĞİL"

Türkiye'de demokratik cumhuriyet değil, bürokratik cumhuriyet var. Bize okullarda hep 'Cumhuriyet eşittir demokrasi' diye anlattılar. Cumhuriyet eşittir demokrasi falan değil.

Cumhuriyet olmayan ve demokrasinin en rafine biçimiyle yönetilen ülkeler var. Cumhuriyet olup da diktatörlükle yönetilen ülkeler de var. Küba, Çin, İran, İsrail de cumhuriyettir.

Bizim kağıt üzerinde adımız 'demokratik cumhuriyet' olmasına rağmen uygulamalar 'bürokratik cumhuriyettir'. Seçilmişlerin değil atanmışların iradesi ön plandadır. Vesayetçi sistem vardır."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

izmire gidip görmeden, havasını solumadan yorum yapanlara yazık diyorum.
    Bi kordona, bi karşıyakaya bi balçovaya gitmeden, gavur diyene sümüklü diyene anca gülerim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bi kordona, bi karşıyakaya bi balçovaya gitmeden, gavur diyene sümüklü diyene anca gülerim.
    Ben izmire 3 defa gittim en son 2008 yılında ama şöyle diyim izmirde herkez yarı çıplak geziyo abi hele kemer altını söylemek bile istemiyorum. Bu gavur İzmir bunlardan dolayı nam saldı heralde.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı BasriMutaf Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

aynen çok güzel bi şehir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaşınıyor valla ..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

demekki ellerinde saglam gördükleri bir konya ve kayseri kalmış ..sayın bakan istanbul ve ankara belediye başkanları duymasın ..galiba onlarında kokusu çıktıki onları saymıyorlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Herifleri görüyorsunuz söylemedikleri laf kalmadı izmire ...atacaklarına sonları ne olacak yedikleri paraların hesabını nasıl verecekler ondan sonra izmire ... atsınlar
    Konu veyselbakan tarafından (25-12-2010 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cavur İZMİRE nasıl adım atacak acaba ..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Üzerine sümük bulaşmadan çekip gitseydi bari!...

10. 23-12-2010, 23:35

Sebep
    hiç bir ilimizle ilgili bu şekilde ithamlarda bu formda bulunmayınız!

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri