Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Cuma hutbesinde tuttuðu takýmý övüp, "Bize her yer Trabzon" diyen fanatik imam iþinden oldu.
Trabzon'un Sarýlar Camii'nde görev yapan emekli imam Ömer Oskay'ýn geçtiðimiz hafta Trabzonspor ile ilgili olarak yaptýðý hutbede sarf ettiði sözler imamlýk hayatýnýn bitmesine neden oldu.
Trabzon Müftüsü Veysel Çaký, fanatik imamýn cemaate yaptýðý konuþmasýnda haddini aþan sözler sarf ettiðini belirterek, "Bu imam emekli bir imamdýr, maaþýný da hayýrseverler veriyordu. Bu olayýn ardýndan camiye resmi olarak baþka bir imam atamasý yaptýk" dedi. Görevden alýnan imam, olay günü yardýmlaþma ve Kýzýlay'dan bahsettiðini, bir vatandaþýn "Trabzonspor ne olacak hocam?" demesi üzerine "Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynýyor, ben bu akþam maça gidiyorum isteyen gelsin" gibi sözler sarf ettiðini söyledi ve "Ýmam takým tutamaz mý? Konuþmalarýmdan piþman deðilim" dedi. Cami cemaati de imamýn görevden alýnmasýna tepki göstererek, "Karardan dönülene kadar namazýmýzý diðer camilerde kýlacaðýz" dediler.
"KÜRSÜ ADABINA UYMADI"
Trabzon'daki çeþitli camilerde uzun yýllar görev yaptýktan sonra emekli olan imam Ömer Oskay, Trabzon'un en iþlek caddelerinden olan Uzun Sokak'ta hayýrsever bir iþadamý tarafýndan yaptýrýlan Sarýlar Camii'nde 17 yýl önce görevlendirildi. Fanatik bir Trabzonspor taraftarý olan imam Oskay, geçtiðimiz hafta cuma hutbesinde Trabzonspor'u öven bir konuþma yaptý. Konuþmasý medyaya yansýyýnca 'fanatik imam' görevden alýndý.
Trabzon Müftüsü Veysel Çaký, imamýn Diyanet'le iliþkisi olmadýðýný belirterek, "Bu arkadaþýmýz emekli bir imamdýr, maaþýný hayýrsever vatandaþlar veriyor. Bu olaydan sonra resmi imam atamasýný yaptýk. Trabzonspor'a dua edilir, baþarýlý olmasý istenebilir. Ýmamýn yaptýðý bu konuþma kürsü adabýna uymamýþtýr. Ýmamlar din hizmetleri verir. Yaptýðý doðru deðildir. Tasvip edilecek tarafý da yoktur. Dini mekanlar tribün deðildir" dedi.
"ÝMAM TAKIM TUTAMAZ MI?"
Trabzonspor'un D.Ç Karabükspor ile yapacaðý maç öncesi cuma hutbesinde sarf ettiði sözlerle ilgili imam Oskay, "Cuma hutbesinde her þey konuþulur sadece dini konular deðil. O gün yardýmlaþmayý anlattým, Kýzýlay'dan bahsettim. Cemaatten bir kiþi 'Trabzonspor ne olacak hocam?' diye laf atýnca ben de 'Ne olacak koptuk geliyoruz, her taraf kaynýyor, ben bu akþam maça gidiyorum, isteyen gelsin' gibi laflar ettim" dedi.
Kendisini camilerden hiçbir Allah'ýn kulunun alamayacaðýný belirten Oskay, "Ýmamýn takým tutmasýnda bir yanlýþlýk mý var? Konuþmam internete düþtü, herkes beni aramaya baþladý. Gazeteciler peþime düþtü. Bu nedenle son Karabükspor maçýna bile gidemedim. O zaman Erzurum'daki rahmetli Naim Hoca'yý da görevden alsalardý, Maraþ'taki 'þeker imamý' da. Konuþmalarýmdan piþman deðilim, yine yaparým" diye konuþtu.
CEMAATTEN BOYKOT VAR
Öte yandan karara tepki gösteren Sarýlar Camii cemaati, "17 yýldýr Ömer hoca burada bizimle dost olmuþtur, sýrf onu dinlemek için insanlar buraya akýn eder. Ona yapýlanlar doðru deðildir, bu karardan vazgeçilene kadar Sarýlar Camii'ne gitmeyeceðiz, diðer camilerde namazýmýzý kýlacaðýz" dediler.
VAAZDA NELER SÖYLENMÝÞTÝ?
Emekli imam Ömer Oskay, "Ya o 60 bin seyirci ile yapýlan 61. dakika þovu neydi, beni çok mutlu etti, gururlandýrdý. Bizim için her yer Trabzon diyorlar ya. Tabi olacak 26 yýlýn özlemi var. Ben bu akþam maça gidiyorum isteyen gelir, isteyen gelmez. Biz bu sene bu þampiyonluk özlemini gidereceðiz. Ne derseniz deyin. Ýsterseniz bunlarý burada konuþtum diye iþime son verin. Ben bu çocuklarý tanýyorum, bunlar namazýnda niyazýnda çocuklar. Cenab-ý Allah ne muratlarý varsa versin. Bugün akþam maçý alalým, inþallah yolun sonu görünüyor" demiþti.
PÝSUVARLARI KALDIRMIÞTI
Öte yandan Müftü Veysel Çaký ise geçtiðimiz yýl müftü vekili olarak görev yaptýðý Ordu'da Vali'nin talimatýyla cami tuvaletlerindeki pisuvarlarý kaldýrtmýþtý.
helal olsun be imam efendi abey)

Teþekkur:
Beðeni:
)
Alýntý

Yer imleri