Bu yıl Arap ülkelerinde ilk kez şifreli olarak yayınlanan Dünya Kupası maçları Suriyeli sporseverlerin değişik çözümlere yönelmelerine sebep oldu.
Bazı sporseverler dünya kupası maçlarını her maç için 1 dolar ödeyerek şehir merkezinde boş bir alana kurulan televizyonlardan izlerken, bazı sporseverler de şifre çözücü uydu dekoderleri satın alarak maçları şifreli yayın yapan yabancı uydu televizyon şebekelerinden bedava izliyorlar.
Suriye Vakıflar Bakanlığı'na ait şehir merkezinde bir alanı kiralayarak büyük ekranlı televizyonlar yerleştiren Suriyeli vatandaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ART televizyon şebekesi maçları şifreli yayınlıyor. Vakıflar Bakanlığı'ndan bu alanı kiraladık. İzleyicilerden maç başına bir dolar alıyoruz. ART televizyonuna 500 bin lira (10 bin dolar) para ödedim. ancak bazı yabancı kanalların da maçları yayınladığını öğrenince ART televizyonu aleyhine dava açtım. Çünkü ART ile yaptığımız sözleşmede bu şebekeden başka hiçbir şebekenin maçları yayınlama hakkına sahip olmadığı maddesi var" dedi.
Suriyeli başka bir futbolsever ise, "Maddi imkanlarım ART televizyonuna abone olmama imkan vermiyor. Bu açıdan burada maçları izliyorum. Abonelik 6500 lira (130 dolar). Burada maçları izlemek daha zevkli. Çünkü kitle ruhu var" diye konuştu.
ART'ye ödenen aboneliğin ücreti Suriye'de yaklaşık bir devlet memuru maaşına denk geliyor.
28.06.2006
Kaynak: İHA

Teşekkur:

Yer imleri