Elano ve Misimovic'ten boþalan pozisyonu doldurmak için harekete geçen G.Saray, Newells'ýn 22'lik yýldýzý Formica'yý bitirdi.

BU sezon hayâl kýrýklýðý yaratan G.Saray, devre arasýnda takýmý güçlendirerek, TT Arena'ya daha iddialý bir kadro ile gitmek için ilk adýmý Arjantin'de attý. Yönetimin devre arasý gelmeden Elano'yu göndermesi ve teknik direktör Hagi'nin de sezon baþýnda büyük umutlarla transfer edilen Misimovic'i kadro dýþý býrakmasýyla oyun kurucu pozisyonunda boþluk oluþan G.Saray, bu pozisyonu Newells Old Boys'un 22 yaþýndaki yýldýzý Mauro Formica ile doldurdu.

ÝLK aþamada yýldýz futbolcunun 5 milyon Euro'luk bonservis bedelini fazla bulan sarý-kýrmýzýlýlar, Arjantin ekibiyle pazarlýklara baþladý. Bonservis bedelini 3.5 milyon Euro'ya çekmeyi baþaran yönetim, zaten Arjantin'de fazla kazanmayan genç oyuncuyla da her konuda anlaþmaya vardý.

Ülkesinde 'Yeni Maradona' lakabý takýlan Formica bu sezon alt yapýsýndan yetiþtiði takýmýyla çýktýðý 22 maçta 5 gol kaydetmeyi baþardý. Daha önce 4 kez de 17 yaþ altý Arjantin Milli Takým formasý giyen Formica'nýn 2 golü bulunuyor.

Yönetim basketbola yatýrýmý arttýrýyor

G.SARAY'IN ezeli rakibi F.Bahçe'yi basketbolda yenip liderliðe yükselmesi bu sezon sýkýntýlý günler geçiren yönetimin yüzünü güldürdü. 5 milyon dolarlýk takýmýn 20 milyon dolarlýk F.Bahçe karþýsýndaki zaferi sonrasý yöneticiler “Kulübün bu sezonki yýldýzý G.Saray Cafe Crown. 2010-11'de bizi en çok heyecanlandýran takým. Bu takýmýn Play-off'ta final oynayabilmesi için ne gerekiyorsa yapalým” derken, takýma yatýrým yapma kararý aldý.

F.Bahçe'yi deviren G.Saray havaya girmek istemiyor. Sarý-kýrmýzýlýlarda basketboldan sorumlu yönetici Hakan Üstünberk sadece bir maç kazandýklarýný hatýrlatarak “Önemli olan sezon sonunda ilk 2 sýrada yer almak” dedi.

Mahmuti: Hayret verici

G.SARAY Cafe Crown koçu Oktay Mahmuti, Nedim Karakaþ'ýn açýklamalarýna hem þaþýrdýðýný hem de üzüldüðünü söyledi. Mahmuti, Karakaþ'a þu yanýtý verdi:

“HER maðlubiyet sonrasýnda yaptýðý açýklamalarýna alýþtým ve olaðan karþýlýyorum. Maalesef ismimi kullanarak yaptýðý gerçeði yansýtmayan suçlamalar beni hayrete düþürdü. Daha derine gidip bizim taktiðimizin 'vur vurabildiðin kadar' olduðunu söylemesi üzüntü verici.”

'Hakemler yüreksiz'

BEKO Basketbol Ligi'nde liderliði G.Saray'a kaptýran F.Bahçe Ülker'de karþýlaþmanýn hakemlerini öfke dinmiyor. Þube direktörü Nedim Karakaþ “Hakemler oyunu koparmamýza müsaade etmedi. Sahadaki hakemlerin yüreksiz olduðunu da gördük. Rakibin taktiði vur vurabildin kadardý. Hakemler de çalabildiði kadar çalsýnlar. Sporcularýmýz sinirlenerek oyundan düþtüler. Düdüklerde standart olmamasýndan þikayetçiyim” dedi.

sporsitesi.com