Japonya'da düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım'ın oyuncularından Hidayet Türkoğlu, kendisinin gerçekten fizik tedavi ve rehabilitasyon programına ihtiyacı olduğunu söyledi. Hido, "Hedefim en kısa zamanda Milli Takım'a hazır olmak. Bu kontrollerden geçmem gerekiyordu. Söylediğim gibi ümit ediyorum en kısa sürede kadroda olurum” dedi.
International Hospital'da sağlık kontrollerinden geçen ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hidayet, bir kez de federasyonun kendi sağlık kurulunun kontrolünden geçmek için geldiğini söyledi.
Sağlık kurulunun da durumunu görmesini arzuladığını ifade eden milli oyuncu, “Başından beri söylediğim bir olay var. Benim hakikaten fizik tedavi, rehabilitasyon programına ihtiyacım var. Bunun da herkes farkında. Kendi doktorlarımın da raporları var. Buradaki doktorlarla görüşeceğiz. Son durum belli olacak ve bir tarih konulacak. Fizik tedavi programına en iyi şekilde başlanacaktır. Şu an rutin kontrolleri yapıyoruz. İnşallah ciddi bir şey çıkmaz” diye konuştu.
Fizik tedavisinin en kısa sürede tamamlanmasını istediğini vurgulayan Hidayet, “Hedefim en kısa zamanda kendimi hazırlayıp, Milli Takım'a hazır olmaya çalışacağım. Bu kontrollerden geçmem gerekiyordu. Söylediğim gibi ümit ediyorum en kısa sürede kadroda olurum” dedi.
“TARİH KONUSUNDA SORUN YAŞANDI”
Hidayet, Milli Takım'ın açıklanmasından itibaren herkesle yaşadığı sorunun tarih konusunda olduğunu dile getirdi.
Tedavisi konusunda zaman birimi koyamadığını ifade eden Hidayet Türkoğlu, şunları söyledi: “Milli Takım idarecileriyle konuştuğum zaman onlar da benden zaman istiyorlardı. Hatta '21 Temmuzda gel' diyorlardı. Sonuçta fizik tedavi olacağı için ne kadar uzun süreceğini şu an ben söyleyemiyorum, kestiremiyorum. İsteğim zaman kısıtlaması olmaması ve en kısa zamanda en iyi şekilde kadroya dahil olmaktı. Belki federasyon yetkililerin söylediği 21 Temmuzdan önce olacaktı. Eğer ben 21 Temmuzdan önce kendimi iyi hissediyorsam zaten bu tarihi beklemem ve daha önce takıma katılırım. Tedavi 2-3 gün gecikse de bunun kendilerine sorun yaratmaması için hem kendimi, hem onları zor durumda bırakmamak adına böyle bir süre kısıtlaması yapmak istemiyorum.”
Yer imleri