bence kaldılmasın senarit tarih i çok iyi araştırıp diziyi tüm gerçeği ile çekilmeli
Evet
Hayır
İzlemedim Fikrim Yok
bence kaldılmasın senarit tarih i çok iyi araştırıp diziyi tüm gerçeği ile çekilmeli
Konu cafi tarafından (10-01-2011 Saat 21:37 ) değiştirilmiştir.
Bir film senaryosu yazılırken yüzlerce kitap ve belgesel incelenir. Sadece senarist değil oyuncular da canlandıracakları kimselerin konuşmaları, mimikleri, tikleri, asabi veya normal zamanlardaki davranışlarını anlatan belgesel niteliğindeki -bulabildikler kadarı- kitap okurlar. Hayatları senarist ve oyuncular tarafından incelenir. Sizlerin hayal ettiğiniz değil olanlar anlatılır. İnsanlar işleri dışındaki zamanda konumu ne olursa olsun özel hayatlarını yaşarlar. Harem diye birşey yokmuy du? Yüzlerce kadın/kızın oraya kapatılması kimin zevki için di. Bir köşe yazarının dediği gibi '' orası nakış işlemek için mi vardı veya padişah orada ip mi atlıyordu? '' Bu dizide Sultan Süleyman'la ilgili her konuya vurgu yapılacak. Bekleyin biraz.Tarihi okumadan başkalarının önünüze koyduğunu yiyerek gülünç duruma düşmeyin.
Aklınızı omuzlarınızın üzerine alın da, ne büyük emek ve fedakârlıklarla çevirilen bu diziyi
oyun ve oyunculuk kalitesinden zevk alarak seyredin. Çekimlerde Birkaç dakikalık bölümlerin bile bazen kaç saatte çekildiğini tahmin dahi edemezsiniz .Beğenmiyorsanız beğendiğiniz kanala geçersiniz. Sizin aileniz için özel çevirilmiyor.
Tüm emeği geçenlerin eline sağlık.
daha kısa bir süre önce bilmem hatırlarmısınız GÜLBEN ERGEN star tv de aynı dönemi anlatan HÜRREM SULTAN dizisinde oynamıştı ve bu dizi gerçekte yaşanmış dönemi canlandırıyor ve entrikaları anlatıyordu ama bu dizi başka, zamanında aşk şevk yaşanmış olabilir ama bu insanlara üstüne basa basa gösterilmez ki sanki siz tarihinizden utanın diye ayıptır bu hayal ürünü bir dizi değil ki bazı kurgular senaryo gereği yapılabilir ama sultan ın karı kız düşkünü olduğu böyle anlatılmamalı hatta üstten geçilmeliydi bu bölümler işin entrikası anlatılsa
tıpkı HÜRREM SULTAN daki gibi GÜLBEN ERGEN i tekrar oynadığı diziden dolayı tebrik ediyorum
anlamak zor biz değerlerimiz aşağılanıp yerin dibine sokulmasından zevk alan bunu benimseyen kabullenen bir millet olmuşuk gibi kanuni uçkurundan başka birşey düşünmeyen atatürk alkolik zavallı ama elin gavurun öylemi dürst delikanlı dünyaya hertürlü yapan güzelliği yapan adamlar bu sessiz çok güzel bilinçli şekilde işleniyor
dediklerine tamamen katılıyorum gençlerimize atalarını tarihe isimlerini yazdırmış değerleri uçkur meraklısı diye sadece raiting amacıyla karalayan zihniyeti ise kınıyorum! ondan sonra gençlerimiz için batıya özeniyorlar amerika sevdalısı oldular diye zerzenişte bulunuyoruz bizler gençlerimize tarihimizi bu şanlı türk ordusunu ve yedi düvele nam salmış şanlı padişahlarımızı ne kadar anlatıyoruz ne bilgiler veriyoruzki o gençleri eleştiriyoruz!
yüzde yüz kaldırılmalı
hiç kimse bizim tarihimizle saçma sapan konularla gündeme gelemez bizim tarihimiz mücadele ve kanlarla şehitlerle yazılmiştır herkes haddini bilmeli bence kesinlikle yayından kalkmalı.saygılar...
Ey senaristler!!! Rayting uğruna ceddinizi karalamayın,saçma sapan konularla süslemeyin.GERÇEKLERİ senaryo yapınki EVLATLARIMIZ ve BİZLER tarihimizi yaşayıp öğrenelim.![]()
bencede kesinlikle kaldırılmalı ama bundan daha kötü toplum ahlakını bozan diziler var ya onlara ne demeli
yıllardır bize gizli bir güç Osmanlı Devletini yani bizim atalarımızı karalayıp durdu. Ben kendimi bildim bileli bu güç Oamanlı yı karalayıp durdu. söyleyin bana gerçek osmanlı hakkında kim ne biliyor. bana kaç kişi padişahları sayabilir? yani bize atalarımızı kötüleyip durdular. bu diziyi izleyenler bu tamamen kurgu olan senaryoyu görünce Osmanlı nın gerçekten öyle olduğunu sanacaklar... eee! nede olsa bilmeyen bir kişi herşeye inanır.simdi bu diziyi yapanlar ''bilerek yada bilmeyerek'' bu güce hizmet etmeye kalkışıyorlar. inşallah hemen yayından kaldırılır da genç beyner bu propagandadan etkilenmez...
İSTİKBAL GÖKLERDEDİR
K. ATATÜRK
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri