REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Muhteşem Yuzyıl Dizisi Yayından Kaldırılmalımı?

Katılımcı sayısı
442. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

217 49.10%
  • Hayır

129 29.19%
  • İzlemedim Fikrim Yok

96 21.72%
Sayfa 3/9 İlkİlk 123456789 SonSon
85 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Muhteşem Yuzyıl Dizisi Yayından Kaldırılmalımı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dizinin tarihle bağlantısız olduğuna ilişkin yapılan hatalardan bazıları:

1.Olaylar 1520′de geçmektedir. Oysa Topkapı Sarayı’na haremin gelmesi 1540′ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt’taki Eski Saray’daydı.
    2. Yavuz Sultan Selim’in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazırlandığı söyleniyor. Osmanlı’da ilk harp gemisi 1644′te inşa edilmiştir.
    3. 16. yüzyılda adına Avrupa denilen müstakil bir coğrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyıldan sonra aydınlanma döneminde ortaya çıktı.
    4. Hareme kızlar, seçilerek alınır, ardından çok ciddi bir eğitimden geçirilirdi. Başta örf-âdet olmak üzere İslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiştirilirlerdi. Dizideki harem halkının davranışlarının, asırlar boyunca süzülerek gelen ’saray terbiyesi ve nezaketi’yle alâkası yok.
    5. Harem halkının muhafazasını sağlayan ve dışarıyla ilişkilerine yardımcı olan harem ağaları, binanın dışında kendilerine ayrılan nöbet yerlerinde beklerdi. Harem ağaları da aynı terbiye ile yetiştirilirdi.
    6. Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlı eğlence anlayışı ve musikisini yansıtmıyor.
    7. Babasının cenazesi ortadayken bir padişahın eğlence düzenlemesi inandırıcı değil.
    8. Kostümler Osmanlı’dan çok İngiliz dizisi Tudors’tan alıntı gibi…
    9. Osmanlı geleneğinde padişahın huzuruna baş açık çıkılmazdı.

Bu nedenle diziye hayır diyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dizinin Muteşem Süleyman ile uzaktan yakından alakası yoktur Gecmişimize bir hakarettir bizim kendimize yaptığımız kötülüğü düşman bile yapmaz.
    Yayından kaldırılmalı RTÜK'e de şikayetçi oldum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kesinlikle kaldırılmalıdır. Tamamen gereksiz, lüzumsuz bir dizi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hasansirdas Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bu anketi yapmak çok güzel.
    Ben bunun bir belgesel olduğunu bilseydim kaldırılmasını isterdim.
    Ama bu sadece bir dizi ve günümüz dizilerine uyarlanmış bir şekilde yayında eğer ki bu dizi yayından kalkacaksa hemen tüm diziler de yayından kaldırılmalıdır...
    sana katılıyorum arkadaş! biz kendi içimizde böyle konulara ahkam kesiyoruz hayalleri gerçek sanıyoruz . gerçek olarak neyi izliyoruz.hayel kurmamızıda yasakladılar.bize neyi izlettirirlerse ona ona evet diyoruz .iki eleştirmen 'e rüşvet vermedilerse bu dizi oynamaz diyemiyorum ,büyle eleştiriler reyting yapması içinde olabilir sonunu bakacağız.ama bana sorarsanız bütün dizileri akşam 19 - 23 saatleri arasında yayınlatmam halkın biraz uyanık kalmasını dilerdim.afyona hayır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işin ucuz ve kolay tarafına kaçmak bu.bir saray içinde hatunlar cariyeler.zevk sefa eğlence.padişah önünde dansözlük yapan kadınlar.osmanlının saray hayatı cariyeler,padişahların eşleri sarayda yapıp edilenler okullarda öğrendiğimiz tarihten biraz farklı olabilir.saraydaki hayat öyle sandığımız gibi çokta masum değildir belki ama tarih böyle ele alınmaz ki.1520 den 1566 yılına kadarki kanuni dönemi anlatılacaksa kanuninin seferleri anlatılacak mı.hiç zannetmiyorum.buna gücün yetiyor mu yoook.işin kolayı ne..sarayda cariyeler ne yapıyor.aha bunları yapıyor al sana tarih anlatan bir dizi.yahu bu kadar ucuzluk olmaz be.belgradın fethini,mohaç meydan savaşını,viyana kuşatmasını,almanya seferini ve en son zigetvar kuşatmasını anlat bakalım.bunları yapabiliyor musun.yapamıyorsun.gücün ve çapın yetmiyor tabii.tarih bilmeyen insanlar bu diziyi izleyince vaybe bizim kanuniye bak derler.neymişte haberimiz yokmuş.sarayıda anlat,seferlerini de anlat.bakalım diğer bölümlerde ne idiğü belirsiz hangi sahneler olacak.ucuz işler bunlar.osmanlı eğrisiyle doğrusuyla,sevabıyla günahıyla bizim geçmişimiz,bizim medeniyetimiz.eğer dünya coğrafyasının büyük bölümünde bir kaç yüzyıl adalet hoşgörü ve barış olmuşsa gerçekleşmişse bunu kesinlikle müslüman türk milleti gerçekleştrimiştir.36 etnik unsuru 500 yıl kendi egemenliği altında yaşatabilmişse,bunu başarabilmişse bu osmanlının adalet anlayışından hoşgörüsündendir.başka bir şeyden değil.yoksa bu kadar etnik grubu koskoca bir coğrafayada barış içerisinde tutabilmek mümkün değildir.eğer osmanlı başka türlü olsaydı mesela durup durup tam da yıkılacağı zamanda gücünün iyice zayıfladığı 1915 yılında ermenilere husumet(husumet beslediği yok zaten) beslemez gücünün zirvesindeyken onları yeryüzünden siler bir tane ermeni bırakmaz amerikanın kızılderililere yaptığını yapardı.isteseydi diğer etnik unsurlara da soykırım uygular soylarını kuruturdu.zamanın tek egemen gücüne kim karşı gelebilirdi ki.isteseydi bugünün abd si ingilteresi fransası italyası gibi gittiği her coğrafyada yeraltı ve yer üstü kaynaklarını sömürür afrikayı taaa o zamanlar kuru bir çul üstünde bırakabilirdi,dillerini değiştirebilirdi..kim ne diyebilirdi...bugünün abd sine kim ne diyebiliyor.istediği gibi sömürüyor dünyayı..müslüman türk milletinin savaşları da yaptığı fetihler de ecnebilerin savaşlarına ve onların niyetlerine hiiiç benzemez.velhasıl bir işi yaparken ne niyetle yaptığınız çok önemli.bu dizi böyle tarihi bilgisizlikten mi yoksa tarihe karşı bir art niyet taşıyarak mı yapıldı.burası da çok önemli.bizim batıdan öğreneceğimiz hiç bir medeniyet olmadığı gibi böyle saçma sapan dizilerden de tarih öğrenmeye tarihin anlatılmasına ihtiyacımız yok.kanuni böyle mi anlatılır.ayıptır be...
    Konu firelove tarafından (09-01-2011 Saat 00:08 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yerli dizileri hiç seyretmediğim için bir yorum yapamayacağım

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı FYAVUZ1 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dizinin tarihle bağlantısız olduğuna ilişkin yapılan hatalardan bazıları:

1.Olaylar 1520′de geçmektedir. Oysa Topkapı Sarayı’na haremin gelmesi 1540′ta başlar. Bu tarihten önce harem, Beyazıt’taki Eski Saray’daydı.
    2. Yavuz Sultan Selim’in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazırlandığı söyleniyor. Osmanlı’da ilk harp gemisi 1644′te inşa edilmiştir.
    3. 16. yüzyılda adına Avrupa denilen müstakil bir coğrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyıldan sonra aydınlanma döneminde ortaya çıktı.
    4. Hareme kızlar, seçilerek alınır, ardından çok ciddi bir eğitimden geçirilirdi. Başta örf-âdet olmak üzere İslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiştirilirlerdi. Dizideki harem halkının davranışlarının, asırlar boyunca süzülerek gelen ’saray terbiyesi ve nezaketi’yle alâkası yok.
    5. Harem halkının muhafazasını sağlayan ve dışarıyla ilişkilerine yardımcı olan harem ağaları, binanın dışında kendilerine ayrılan nöbet yerlerinde beklerdi. Harem ağaları da aynı terbiye ile yetiştirilirdi.
    6. Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlı eğlence anlayışı ve musikisini yansıtmıyor.
    7. Babasının cenazesi ortadayken bir padişahın eğlence düzenlemesi inandırıcı değil.
    8. Kostümler Osmanlı’dan çok İngiliz dizisi Tudors’tan alıntı gibi…
    9. Osmanlı geleneğinde padişahın huzuruna baş açık çıkılmazdı.

Bu nedenle diziye hayır diyorum.
    çok güzel özetlemişsin sonuna kadar katılıyorum:45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu diziye emek verenleri kutluyorum!
    Ben bu diziyi izlemedim,dizi izlemek gibi bir alışkanlığımda yok! Ama dün "Kurtlar vadisi",ardından "Ayşegül'ün Suçu ne?" ve şimdi de "Muhteşem Yüzyıl" gibi dizilere ne kadar da yasakçı bir yaklaşımla değerlendirme yapıyoruz!..
    1. "Fikri hür,vicdanı hür nesiller böyle mi olmalı?"

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaldırılmasın ama osmanlı hep aşk meşk yapmamış ki sürekli kadınlar gösteriliyor.ileryen haftalar gösterecek.o zaman daha fikrimiz değişebilir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bende bu dizinin kaldırılması yönünde oy kullandım. Nedenleriden biri albette çok eşli yada yatak sahnesiyle alakalı değil.sadece özümüzn anlatım tarzını beğenmedim o nedenle kaldırılması yönünde oy kullandım. Herkes hür iradesiyle oyunu kullanabilir. Nedenleri kendimize göre dir. O yüzden kimseyi şöyle yada böyle eleştirmek doğru olmaz kanısındayım. saygılar.

Sayfa 3/9 İlkİlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri