REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Muhteşem Yuzyıl Dizisi Yayından Kaldırılmalımı?

Katılımcı sayısı
442. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

217 49.10%
  • Hayır

129 29.19%
  • İzlemedim Fikrim Yok

96 21.72%
Sayfa 7/9 İlkİlk 123456789 SonSon
85 sonuçtan 61 ile 70 arası

Konu: Muhteşem Yuzyıl Dizisi Yayından Kaldırılmalımı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaş bu dizi neden kaldırılsın senaristler ben bunu belgesel olarak çekiyorum demiyor ki bu tamamen kurgulanmış yani bir hayal ürünü bu dizi kalkacaksa hemen tüm diziler kalksın hangi diziyi açsam kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden kalkmamalı kalkacak tek program evlendirme programları...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yani geçmişimizi anlatan bu diziyi kaldirmamaliyiz. fakat biraz daha düzenleme ile daha güzel olacaginin kanaatindeyim..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Biraz dikkatli düşünelim. Devleti kutsallaştırarak bu güne kadar hep sürüne sürüne geldik. Bir bakın devlet gücü hep başka unsurların elinde olmuş. Gücü ele geçiren saltanat sürmüş, zengin olmuş. Milletin kanını emmiş.Halen emmekte... Millet evlatlatları da; türkü, kürdü, lazı.. uşaklık , askerlik etmeye devam ediyor. Yüzlerce kadının bulunduğu haremlerde ne yapılıyor sanıyordunuz ki? Yeniden osmanlıya özenenlerin başlattığı bir kampanya bu. Tarihe hakaretmiş. Kimin tarihi Allah aşkına. Sultanların, devşirmelerin, içoğlanlarının, cariyelerin, ermeninin, rumun, sırpın, hırvatın sarayının tarihidir herhalde. Fakat asla Müslüman Türk Milletinin tarihi değil. Öyle ise bırakın kirli yüzleri görünsün.
    Son cümle Türk olan Osmanlıyı Tarık Buğranın Osmancık'ında gördük. Ondan sonrası yalan.

Dipnot. Seyretmedim, seyretmeyi de düşünmüyorum. Fakat sessiz kalamadım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı hasansirdas Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaş bu dizi neden kaldırılsın senaristler ben bunu belgesel olarak çekiyorum demiyor ki bu tamamen kurgulanmış yani bir hayal ürünü bu dizi kalkacaksa hemen tüm diziler kalksın hangi diziyi açsam kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden kalkmamalı kalkacak tek program evlendirme programları...
    Alıntı siestagunay Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    yani geçmişimizi anlatan bu diziyi kaldirmamaliyiz. fakat biraz daha düzenleme ile daha güzel olacaginin kanaatindeyim..
    Arkadaşlar Osmanlı'nın Tarihini öğrenmeye sözüm ona Kanuni Sultan Süleyman Hanın haremiyle,sevişme sahneleriylemi başlamalıyız.Edep yahu...Bir Viyana kuşatmasını,bir Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu nasıl aldığı,Osmanlının adaleti ve uygarlığını, aldığı yerlerdeki hakkaniyetli davranışları nerede.çekecekseniz bunları çekin.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında dizi harem sahnelerinden çok kanuni sultan süleymandan sonra olmanlı imparatorluğu neden duraklama dönemine ve ardından çöküşe geçti kanuninin hürrem sultan ile evlenmesi osmanlının temeline dinamit etkisimi yaptı.dizi bu konulara değinse daha az tepki çeker

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı gungor1976 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar Osmanlı'nın Tarihini öğrenmeye sözüm ona Kanuni Sultan Süleyman Hanın haremiyle,sevişme sahneleriylemi başlamalıyız.Edep yahu...Bir Viyana kuşatmasını,bir Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu nasıl aldığı,Osmanlının adaleti ve uygarlığını, aldığı yerlerdeki hakkaniyetli davranışları nerede.çekecekseniz bunları çekin.
    olmaazzz...oraları çekerlerse amaçlarına ters düşer...baltalamak için belden aşağı vurmaları gerek...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Geçmişine,atalarina sövenlere!!!!!

S.A.Ne demiş şair;Kanayan yara gördüm mü yanar ta ciğerim.
    Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem,
    Gelenin zevki için geçmişe kalkıp sövemem.
    Biri ecdadıma saldırdı mi hatta boğarım..
    - Boğamazsın ki!
    - Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
    Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam;
    Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
    Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum.

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
    Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.
    Adam aldırmada geç git, diyemem, aldırırım
    Çiğnerim, çiğnenirim, hakki tutar kaldırırım.

AEO.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Geçmişime sövemem.

S.A.
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=SAnRfDbOe2Q[/YOUTUBE]

AEO.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

acaba fatihin hayatını anlatan bi dizi yapsalar aha yine böyle yaparlar allahtan dizi seyretme alışkanlığım yok o yüzden kafa yormuyorum aslında bu konu hakkında yazacaklarım çoktur boşver diyorum bu dünyada herkesin bir rolü var o roller ahirette karşımıza çıkacak

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tartışmada son nokta

Osmanlı dudaktan öpüşmezdi!

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, son günlerin tartışma konusu ' Muhteşem Yüzyıl' ile ilginç bir iddiada bulundu.

Konuk olduğu ' 2. Sayfa' da dizide Padişah'ın dudaktan öpüşmesinin gerçeklere aykırı olduğunu belirten Bahadıroğlu; "Biz dudaktan öpüşmeyi sonradan öğrendik. Bunu Avrupalılar'dan gördük. Osmanlı'da dudaktan dudağa öpüşme yoktu. Yanaktan buse alınırdı. Çünkü o dönemde hastalıklar çok yaygındı ve bu hastalıkların ağızdan ağıza yayılacağına inanılırdı. Bunun zevkini 19. y.y.'dan itibaren öğrendik." dedi.

Sayfa 7/9 İlkİlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri