Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Muhteþem Yuzyýl Dizisi Yayýndan Kaldýrýlmalýmý?

Katýlýmcý sayýsý
442. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

217 49.10%
  • Hayýr

129 29.19%
  • Ýzlemedim Fikrim Yok

96 21.72%
Sayfa 3/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon
85 sonuçtan 21 ile 30 arasý

Konu: Muhteþem Yuzyýl Dizisi Yayýndan Kaldýrýlmalýmý?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Dizinin tarihle baðlantýsýz olduðuna iliþkin yapýlan hatalardan bazýlarý:

1.Olaylar 1520′de geçmektedir. Oysa Topkapý Sarayý’na haremin gelmesi 1540′ta baþlar. Bu tarihten önce harem, Beyazýt’taki Eski Saray’daydý.
    2. Yavuz Sultan Selim’in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazýrlandýðý söyleniyor. Osmanlý’da ilk harp gemisi 1644′te inþa edilmiþtir.
    3. 16. yüzyýlda adýna Avrupa denilen müstakil bir coðrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyýldan sonra aydýnlanma döneminde ortaya çýktý.
    4. Hareme kýzlar, seçilerek alýnýr, ardýndan çok ciddi bir eðitimden geçirilirdi. Baþta örf-âdet olmak üzere Ýslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiþtirilirlerdi. Dizideki harem halkýnýn davranýþlarýnýn, asýrlar boyunca süzülerek gelen ’saray terbiyesi ve nezaketi’yle alâkasý yok.
    5. Harem halkýnýn muhafazasýný saðlayan ve dýþarýyla iliþkilerine yardýmcý olan harem aðalarý, binanýn dýþýnda kendilerine ayrýlan nöbet yerlerinde beklerdi. Harem aðalarý da ayný terbiye ile yetiþtirilirdi.
    6. Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlý eðlence anlayýþý ve musikisini yansýtmýyor.
    7. Babasýnýn cenazesi ortadayken bir padiþahýn eðlence düzenlemesi inandýrýcý deðil.
    8. Kostümler Osmanlý’dan çok Ýngiliz dizisi Tudors’tan alýntý gibi…
    9. Osmanlý geleneðinde padiþahýn huzuruna baþ açýk çýkýlmazdý.

Bu nedenle diziye hayýr diyorum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Dizinin Muteþem Süleyman ile uzaktan yakýndan alakasý yoktur Gecmiþimize bir hakarettir bizim kendimize yaptýðýmýz kötülüðü düþman bile yapmaz.
    Yayýndan kaldýrýlmalý RTÜK'e de þikayetçi oldum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kesinlikle kaldýrýlmalýdýr. Tamamen gereksiz, lüzumsuz bir dizi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý hasansirdas Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bu anketi yapmak çok güzel.
    Ben bunun bir belgesel olduðunu bilseydim kaldýrýlmasýný isterdim.
    Ama bu sadece bir dizi ve günümüz dizilerine uyarlanmýþ bir þekilde yayýnda eðer ki bu dizi yayýndan kalkacaksa hemen tüm diziler de yayýndan kaldýrýlmalýdýr...
    sana katýlýyorum arkadaþ! biz kendi içimizde böyle konulara ahkam kesiyoruz hayalleri gerçek sanýyoruz . gerçek olarak neyi izliyoruz.hayel kurmamýzýda yasakladýlar.bize neyi izlettirirlerse ona ona evet diyoruz .iki eleþtirmen 'e rüþvet vermedilerse bu dizi oynamaz diyemiyorum ,büyle eleþtiriler reyting yapmasý içinde olabilir sonunu bakacaðýz.ama bana sorarsanýz bütün dizileri akþam 19 - 23 saatleri arasýnda yayýnlatmam halkýn biraz uyanýk kalmasýný dilerdim.afyona hayýr.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

iþin ucuz ve kolay tarafýna kaçmak bu.bir saray içinde hatunlar cariyeler.zevk sefa eðlence.padiþah önünde dansözlük yapan kadýnlar.osmanlýnýn saray hayatý cariyeler,padiþahlarýn eþleri sarayda yapýp edilenler okullarda öðrendiðimiz tarihten biraz farklý olabilir.saraydaki hayat öyle sandýðýmýz gibi çokta masum deðildir belki ama tarih böyle ele alýnmaz ki.1520 den 1566 yýlýna kadarki kanuni dönemi anlatýlacaksa kanuninin seferleri anlatýlacak mý.hiç zannetmiyorum.buna gücün yetiyor mu yoook.iþin kolayý ne..sarayda cariyeler ne yapýyor.aha bunlarý yapýyor al sana tarih anlatan bir dizi.yahu bu kadar ucuzluk olmaz be.belgradýn fethini,mohaç meydan savaþýný,viyana kuþatmasýný,almanya seferini ve en son zigetvar kuþatmasýný anlat bakalým.bunlarý yapabiliyor musun.yapamýyorsun.gücün ve çapýn yetmiyor tabii.tarih bilmeyen insanlar bu diziyi izleyince vaybe bizim kanuniye bak derler.neymiþte haberimiz yokmuþ.sarayýda anlat,seferlerini de anlat.bakalým diðer bölümlerde ne idiðü belirsiz hangi sahneler olacak.ucuz iþler bunlar.osmanlý eðrisiyle doðrusuyla,sevabýyla günahýyla bizim geçmiþimiz,bizim medeniyetimiz.eðer dünya coðrafyasýnýn büyük bölümünde bir kaç yüzyýl adalet hoþgörü ve barýþ olmuþsa gerçekleþmiþse bunu kesinlikle müslüman türk milleti gerçekleþtrimiþtir.36 etnik unsuru 500 yýl kendi egemenliði altýnda yaþatabilmiþse,bunu baþarabilmiþse bu osmanlýnýn adalet anlayýþýndan hoþgörüsündendir.baþka bir þeyden deðil.yoksa bu kadar etnik grubu koskoca bir coðrafayada barýþ içerisinde tutabilmek mümkün deðildir.eðer osmanlý baþka türlü olsaydý mesela durup durup tam da yýkýlacaðý zamanda gücünün iyice zayýfladýðý 1915 yýlýnda ermenilere husumet(husumet beslediði yok zaten) beslemez gücünün zirvesindeyken onlarý yeryüzünden siler bir tane ermeni býrakmaz amerikanýn kýzýlderililere yaptýðýný yapardý.isteseydi diðer etnik unsurlara da soykýrým uygular soylarýný kuruturdu.zamanýn tek egemen gücüne kim karþý gelebilirdi ki.isteseydi bugünün abd si ingilteresi fransasý italyasý gibi gittiði her coðrafyada yeraltý ve yer üstü kaynaklarýný sömürür afrikayý taaa o zamanlar kuru bir çul üstünde býrakabilirdi,dillerini deðiþtirebilirdi..kim ne diyebilirdi...bugünün abd sine kim ne diyebiliyor.istediði gibi sömürüyor dünyayý..müslüman türk milletinin savaþlarý da yaptýðý fetihler de ecnebilerin savaþlarýna ve onlarýn niyetlerine hiiiç benzemez.velhasýl bir iþi yaparken ne niyetle yaptýðýnýz çok önemli.bu dizi böyle tarihi bilgisizlikten mi yoksa tarihe karþý bir art niyet taþýyarak mý yapýldý.burasý da çok önemli.bizim batýdan öðreneceðimiz hiç bir medeniyet olmadýðý gibi böyle saçma sapan dizilerden de tarih öðrenmeye tarihin anlatýlmasýna ihtiyacýmýz yok.kanuni böyle mi anlatýlýr.ayýptýr be...
    Konu firelove tarafýndan (08-01-2011 Saat 23:08 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yerli dizileri hiç seyretmediðim için bir yorum yapamayacaðým

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý FYAVUZ1 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Dizinin tarihle baðlantýsýz olduðuna iliþkin yapýlan hatalardan bazýlarý:

1.Olaylar 1520′de geçmektedir. Oysa Topkapý Sarayý’na haremin gelmesi 1540′ta baþlar. Bu tarihten önce harem, Beyazýt’taki Eski Saray’daydý.
    2. Yavuz Sultan Selim’in Rodos seferi için 200 parça kalyon hazýrlandýðý söyleniyor. Osmanlý’da ilk harp gemisi 1644′te inþa edilmiþtir.
    3. 16. yüzyýlda adýna Avrupa denilen müstakil bir coðrafya yoktu. Bu kavram 18. yüzyýldan sonra aydýnlanma döneminde ortaya çýktý.
    4. Hareme kýzlar, seçilerek alýnýr, ardýndan çok ciddi bir eðitimden geçirilirdi. Baþta örf-âdet olmak üzere Ýslami ilimler ile kabiliyetlerine göre birer sanatta yetiþtirilirlerdi. Dizideki harem halkýnýn davranýþlarýnýn, asýrlar boyunca süzülerek gelen ’saray terbiyesi ve nezaketi’yle alâkasý yok.
    5. Harem halkýnýn muhafazasýný saðlayan ve dýþarýyla iliþkilerine yardýmcý olan harem aðalarý, binanýn dýþýnda kendilerine ayrýlan nöbet yerlerinde beklerdi. Harem aðalarý da ayný terbiye ile yetiþtirilirdi.
    6. Dizideki oryantal oyunlar ve müzik, Osmanlý eðlence anlayýþý ve musikisini yansýtmýyor.
    7. Babasýnýn cenazesi ortadayken bir padiþahýn eðlence düzenlemesi inandýrýcý deðil.
    8. Kostümler Osmanlý’dan çok Ýngiliz dizisi Tudors’tan alýntý gibi…
    9. Osmanlý geleneðinde padiþahýn huzuruna baþ açýk çýkýlmazdý.

Bu nedenle diziye hayýr diyorum.
    çok güzel özetlemiþsin sonuna kadar katýlýyorum:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu diziye emek verenleri kutluyorum!
    Ben bu diziyi izlemedim,dizi izlemek gibi bir alýþkanlýðýmda yok! Ama dün "Kurtlar vadisi",ardýndan "Ayþegül'ün Suçu ne?" ve þimdi de "Muhteþem Yüzyýl" gibi dizilere ne kadar da yasakçý bir yaklaþýmla deðerlendirme yapýyoruz!..
    1. "Fikri hür,vicdaný hür nesiller böyle mi olmalý?"

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kaldýrýlmasýn ama osmanlý hep aþk meþk yapmamýþ ki sürekli kadýnlar gösteriliyor.ileryen haftalar gösterecek.o zaman daha fikrimiz deðiþebilir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende bu dizinin kaldýrýlmasý yönünde oy kullandým. Nedenleriden biri albette çok eþli yada yatak sahnesiyle alakalý deðil.sadece özümüzn anlatým tarzýný beðenmedim o nedenle kaldýrýlmasý yönünde oy kullandým. Herkes hür iradesiyle oyunu kullanabilir. Nedenleri kendimize göre dir. O yüzden kimseyi þöyle yada böyle eleþtirmek doðru olmaz kanýsýndayým. saygýlar.

Sayfa 3/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri