Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Muhteþem Yuzyýl Dizisi Yayýndan Kaldýrýlmalýmý?

Katýlýmcý sayýsý
442. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

217 49.10%
  • Hayýr

129 29.19%
  • Ýzlemedim Fikrim Yok

96 21.72%
Sayfa 7/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon
85 sonuçtan 61 ile 70 arasý

Konu: Muhteþem Yuzyýl Dizisi Yayýndan Kaldýrýlmalýmý?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþ bu dizi neden kaldýrýlsýn senaristler ben bunu belgesel olarak çekiyorum demiyor ki bu tamamen kurgulanmýþ yani bir hayal ürünü bu dizi kalkacaksa hemen tüm diziler kalksýn hangi diziyi açsam kimin eli kimin cebinde belli deðil o yüzden kalkmamalý kalkacak tek program evlendirme programlarý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yani geçmiþimizi anlatan bu diziyi kaldirmamaliyiz. fakat biraz daha düzenleme ile daha güzel olacaginin kanaatindeyim..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Biraz dikkatli düþünelim. Devleti kutsallaþtýrarak bu güne kadar hep sürüne sürüne geldik. Bir bakýn devlet gücü hep baþka unsurlarýn elinde olmuþ. Gücü ele geçiren saltanat sürmüþ, zengin olmuþ. Milletin kanýný emmiþ.Halen emmekte... Millet evlatlatlarý da; türkü, kürdü, lazý.. uþaklýk , askerlik etmeye devam ediyor. Yüzlerce kadýnýn bulunduðu haremlerde ne yapýlýyor sanýyordunuz ki? Yeniden osmanlýya özenenlerin baþlattýðý bir kampanya bu. Tarihe hakaretmiþ. Kimin tarihi Allah aþkýna. Sultanlarýn, devþirmelerin, içoðlanlarýnýn, cariyelerin, ermeninin, rumun, sýrpýn, hýrvatýn sarayýnýn tarihidir herhalde. Fakat asla Müslüman Türk Milletinin tarihi deðil. Öyle ise býrakýn kirli yüzleri görünsün.
    Son cümle Türk olan Osmanlýyý Tarýk Buðranýn Osmancýk'ýnda gördük. Ondan sonrasý yalan.

Dipnot. Seyretmedim, seyretmeyi de düþünmüyorum. Fakat sessiz kalamadým.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý hasansirdas Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    arkadaþ bu dizi neden kaldýrýlsýn senaristler ben bunu belgesel olarak çekiyorum demiyor ki bu tamamen kurgulanmýþ yani bir hayal ürünü bu dizi kalkacaksa hemen tüm diziler kalksýn hangi diziyi açsam kimin eli kimin cebinde belli deðil o yüzden kalkmamalý kalkacak tek program evlendirme programlarý...
    Alýntý siestagunay Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    yani geçmiþimizi anlatan bu diziyi kaldirmamaliyiz. fakat biraz daha düzenleme ile daha güzel olacaginin kanaatindeyim..
    Arkadaþlar Osmanlý'nýn Tarihini öðrenmeye sözüm ona Kanuni Sultan Süleyman Hanýn haremiyle,seviþme sahneleriylemi baþlamalýyýz.Edep yahu...Bir Viyana kuþatmasýný,bir Fatih Sultan Mehmetin Ýstanbulu nasýl aldýðý,Osmanlýnýn adaleti ve uygarlýðýný, aldýðý yerlerdeki hakkaniyetli davranýþlarý nerede.çekecekseniz bunlarý çekin.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aslýnda dizi harem sahnelerinden çok kanuni sultan süleymandan sonra olmanlý imparatorluðu neden duraklama dönemine ve ardýndan çöküþe geçti kanuninin hürrem sultan ile evlenmesi osmanlýnýn temeline dinamit etkisimi yaptý.dizi bu konulara deðinse daha az tepki çeker

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý gungor1976 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Arkadaþlar Osmanlý'nýn Tarihini öðrenmeye sözüm ona Kanuni Sultan Süleyman Hanýn haremiyle,seviþme sahneleriylemi baþlamalýyýz.Edep yahu...Bir Viyana kuþatmasýný,bir Fatih Sultan Mehmetin Ýstanbulu nasýl aldýðý,Osmanlýnýn adaleti ve uygarlýðýný, aldýðý yerlerdeki hakkaniyetli davranýþlarý nerede.çekecekseniz bunlarý çekin.
    olmaazzz...oralarý çekerlerse amaçlarýna ters düþer...baltalamak için belden aþaðý vurmalarý gerek...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 Geçmiþine,atalarina sövenlere!!!!!

S.A.Ne demiþ þair;Kanayan yara gördüm mü yanar ta ciðerim.
    Zulmü alkýþlayamam, zalimi asla sevemem,
    Gelenin zevki için geçmiþe kalkýp sövemem.
    Biri ecdadýma saldýrdý mi hatta boðarým..
    - Boðamazsýn ki!
    - Hiç olmazsa yanýmdan kovarým.
    Üç buçuk soysuzun ardýnda zaðarlýk yapamam;
    Hele hak namýna haksýzlýða ölsem tapamam.
    Yumuþak baþlý isem, kim dedi uysal koyunum?
    Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum.

Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciðerim,
    Onu dindirmek için kamçý yerim, çifte yerim.
    Adam aldýrmada geç git, diyemem, aldýrýrým
    Çiðnerim, çiðnenirim, hakki tutar kaldýrýrým.

AEO.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 Geçmiþime sövemem.

S.A.
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=SAnRfDbOe2Q[/YOUTUBE]

AEO.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

acaba fatihin hayatýný anlatan bi dizi yapsalar aha yine böyle yaparlar allahtan dizi seyretme alýþkanlýðým yok o yüzden kafa yormuyorum aslýnda bu konu hakkýnda yazacaklarým çoktur boþver diyorum bu dünyada herkesin bir rolü var o roller ahirette karþýmýza çýkacak

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tartýþmada son nokta

Osmanlý dudaktan öpüþmezdi!

Tarihçi Yavuz Bahadýroðlu, son günlerin tartýþma konusu ' Muhteþem Yüzyýl' ile ilginç bir iddiada bulundu.

Konuk olduðu ' 2. Sayfa' da dizide Padiþah'ýn dudaktan öpüþmesinin gerçeklere aykýrý olduðunu belirten Bahadýroðlu; "Biz dudaktan öpüþmeyi sonradan öðrendik. Bunu Avrupalýlar'dan gördük. Osmanlý'da dudaktan dudaða öpüþme yoktu. Yanaktan buse alýnýrdý. Çünkü o dönemde hastalýklar çok yaygýndý ve bu hastalýklarýn aðýzdan aðýza yayýlacaðýna inanýlýrdý. Bunun zevkini 19. y.y.'dan itibaren öðrendik." dedi.

Sayfa 7/9 ÝlkÝlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri