ESKİ ÇAYCI ÜNLÜ FİRMALARI ATATÜRK'LE DOLANDIRDI
Araştırma Polis Haberleri Gazetesi sahibi Elvan Kurt, kendisini Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Başkanı, Türk Eğitim ve Sağlık Genel Merkezi yetkilisi gibi tanıtıp değerinin çok üstünde Atatürk kitapları satarak piyasayı üç ay içinde binlerce YTL dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.
30 Haziran 2006 Cuma 08:50
Araştırma Polis Haberleri Gazetesi sahibi Elvan Kurt, kendisini Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Başkanı, Türk Eğitim ve Sağlık Genel Merkezi yetkilisi gibi tanıtıp değerinin çok üstünde Atatürk kitapları satarak piyasayı üç ay içinde binlerce YTL dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.
Elvan Kurt’un kurbanları arasında Türkiye Jokey Kulübü, Fatih Geleceğimizin Çocukları Vakfı, Dedeman, Ulusoy, Boyner, Sollac Ambalaj gibi ünlü şirketler var. Kurt, Koç Holding’i anlattığı hikáyeye inandıramayınca ihbar üzerine yakalandı. Savcılıktaki ifadesinde kahvehanelerde çaycılık, garsonluk yaptığı memleketi Erzincan’da yerel bir gazete çıkardığını söyleyen Elvan Kurt, "İstanbul’da tanıdığım emekli polislerin yardımıyla "Araştırma" adlı polis haberleri gazetesini çıkardım. Piyasadan 20-30 YTL’ye aldığım kitapları 100 ile 500 YTL arasında sattım. Gazetenin aboneleriyle bir araya gelmek için yemek düzenleyecektim. Yapılan iş sosyal bir faaliyetti" dedi.

Teşekkur:
Alıntı

Yer imleri